LASTİK İŞ

KILIÇ ''EMEKLİLER İYİ YAŞAMAYI HAK EDİYOR''

Ekonomi 19.12.2020 - 16:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KILIÇ ''EMEKLİLER İYİ YAŞAMAYI HAK EDİYOR''

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emeklilerin Ocak ayında açıklanacak olan maaş zam oranından umutlu olduklarını dile getirdi. Kılıç, “Maaş zamlarında beklentimiz yüksek” dedi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Ocak ayının ilk günlerinde enflasyon oranının belirlenmesi ile birlikte oluşacak maaş zam oranından umutlu olduklarını ifade etti. Başkan Kılıç, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “Emeklilerimiz, çalışma hayatlarını bitirdikten sonra dinlenmeye geçiyor. Fakat bazı emekli arkadaşlarımızın maaşları oldukça az. Aldıkları aylıklar, bazı durumlarda kiralarını zar zor çıkarıyor. Torunlarına bir şeyi almak istedikleri zaman uzun uzun düşünüyorlar. Bunu önlemek için emeklilerimize daha iyi bir yaşam standardı sunmalıyız” dedi. ‘DİŞE DOKUNUR BİR MAAŞ ZAMMI VERİLMELİ’ Başkan Kılıç, açıklamasına devam ederek “Emeklilerimiz, maaşları yetmediği için istediklerini yapamıyor. Bundan ötürü emeklilere dişe dokunur bir maaş zammı verilmeli. Açıkçası bizler, Ocak ayında verilecek olan maaş zamlarından yüksek bir beklenti içerisindeyiz. Emekli maaşlarına güzel bir zam yapılmalı. Çünkü emekliye yapılan yatırım, hiçbir zaman boşa gitmez. Emeklinin, çalışma hayatını tamamlamasının ardından yapacak bir şeyi kalmıyor. Eline geçen maaşı da harcıyor. Dolayısıyla emekliye verilen maaş, yeniden ülke ekonomisine gider” dedi. ‘HER EMEKLİ, İYİ BİR YAŞAM STANDARDINI HAK EDİYOR’ Kılıç, “Ocak ayında enflasyonun belli olması ile birlikte emekliye verilecek olan zammın yüksek olması tek temennimiz. Açıkçası, düşük maaş alan emeklilerimizle yüksek maaş alan emeklilerimiz arasındaki uçurum, yüzde ile verilen her zammın ardından biraz daha artıyor. Bunu önlemek için seyyanen zam verilmesi istiyoruz. Böylelikle uçurum artmaz, en azından sabit kalır. Emekli maaş zammını belirlerken emeklilerin hayat standartlarını dikkate almalıyız. Söylediğimiz gibi her emekli, iyi bir yaşam standardını hak ediyor” dedi.
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emeklilerin Ocak ayında açıklanacak olan maaş zam oranından umutlu olduklarını dile getirdi. Kılıç, “Maaş zamlarında beklentimiz yüksek” dedi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, Ocak ayının ilk günlerinde enflasyon oranının belirlenmesi ile birlikte oluşacak maaş zam oranından umutlu olduklarını ifade etti. Başkan Kılıç, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “Emeklilerimiz, çalışma hayatlarını bitirdikten sonra dinlenmeye geçiyor. Fakat bazı emekli arkadaşlarımızın maaşları oldukça az. Aldıkları aylıklar, bazı durumlarda kiralarını zar zor çıkarıyor. Torunlarına bir şeyi almak istedikleri zaman uzun uzun düşünüyorlar. Bunu önlemek için emeklilerimize daha iyi bir yaşam standardı sunmalıyız” dedi.

‘DİŞE DOKUNUR BİR MAAŞ ZAMMI VERİLMELİ’

Başkan Kılıç, açıklamasına devam ederek “Emeklilerimiz, maaşları yetmediği için istediklerini yapamıyor. Bundan ötürü emeklilere dişe dokunur bir maaş zammı verilmeli. Açıkçası bizler, Ocak ayında verilecek olan maaş zamlarından yüksek bir beklenti içerisindeyiz. Emekli maaşlarına güzel bir zam yapılmalı. Çünkü emekliye yapılan yatırım, hiçbir zaman boşa gitmez. Emeklinin, çalışma hayatını tamamlamasının ardından yapacak bir şeyi kalmıyor. Eline geçen maaşı da harcıyor. Dolayısıyla emekliye verilen maaş, yeniden ülke ekonomisine gider” dedi.

‘HER EMEKLİ, İYİ BİR YAŞAM STANDARDINI HAK EDİYOR’
Kılıç, “Ocak ayında enflasyonun belli olması ile birlikte emekliye verilecek olan zammın yüksek olması tek temennimiz. Açıkçası, düşük maaş alan emeklilerimizle yüksek maaş alan emeklilerimiz arasındaki uçurum, yüzde ile verilen her zammın ardından biraz daha artıyor. Bunu önlemek için seyyanen zam verilmesi istiyoruz. Böylelikle uçurum artmaz, en azından sabit kalır. Emekli maaş zammını belirlerken emeklilerin hayat standartlarını dikkate almalıyız. Söylediğimiz gibi her emekli, iyi bir yaşam standardını hak ediyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.