KIRK YAMA ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR !

Değirmendere 19.08.2017 - 15:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KIRK YAMA ŞENLİĞİ DEVAM EDİYOR !

Gölcük Belediyesi’nin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Geleneksel 8.’Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği- Çalıştayı’ Çınarlık Meydanı’nda yapılan törenle açılan şenlik vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Festival kapsamında sanatçılar teknik paylaşımlar yaparak festivale katılan vatandaşları bilgilendiriyorlar. İlk gün Teknik Paylaşım yapan sanatçılardan biri olan Hayrinur Torun Yün Kazaklardan Battaniye yapım çalışması tekniğini izleyiciler ile paylaştı. Kırk Yama sanatçısı Hayrinur Torun eskimiş kazakların nasıl birbirinden güzel battaniyeye dönüştürüleceğini anlattı. İzleyiciler Torun’un anlatımını büyük bir dikkatle takip ederek notlar aldılar. Teknik Çalışmalar Vatandaşlar Tarafından İlgiyle İzlendi İkinci olarak teknik paylaşım yapan Macaristan’dan gelen Vargane Orban Erika kumaş üzerine boyalar ile nasıl baskı yapılacağını izleyicilere anlattı. İlginç tekniği ile vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen sanatçı sürekli alkış aldı. Renk renk boyaları silikon bir malzeme üzerine süren sanatçı rulo yardımı ile boyaları birbirine karıştırdı sonrasında bezi boyanın üzerine baskı yaparak değişik şekillerin beze çıkmasını sağladı. Elinde bulunan kalıplar yardımıyla değişik şekilleri bezlere çıkartan sanatçı sonunda bezleri tersinden ütüleyerek şekillerin kalıcı olmasını sağladı.   Son olarak Kırgızistan’dan gelen sanatçı Alamonova Cholpon iğne oyası tekniği ile yaptığı şekilleri izleyiciler ile paylaştı. Sadece bir iğne ve iplik ile nasıl güzel eserlerin ortaya çıkartabilineceğini gösteren sanatçı beğeniyle takip edildi.   Çalıştayın sonunda Sırf Tiyatro ekibi Köyden İndim Şehre adlı oyununu sergilediler. Bir ailenin köy yaşantısını bırakarak şehre göç edişini anlatan oyun izleyiciler tarafında ilgiyle takip edildi. Çalıştaya katılan vatandaşlar böyle güzel bir festivali gerçekleştirdiği için Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür ettiler.  
Gölcük Belediyesi’nin Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen Geleneksel 8.’Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği- Çalıştayı’ Çınarlık Meydanı’nda yapılan törenle açılan şenlik vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Festival kapsamında sanatçılar teknik paylaşımlar yaparak festivale katılan vatandaşları bilgilendiriyorlar. İlk gün Teknik Paylaşım yapan sanatçılardan biri olan Hayrinur Torun Yün Kazaklardan Battaniye yapım çalışması tekniğini izleyiciler ile paylaştı. Kırk Yama sanatçısı Hayrinur Torun eskimiş kazakların nasıl birbirinden güzel battaniyeye dönüştürüleceğini anlattı. İzleyiciler Torun’un anlatımını büyük bir dikkatle takip ederek notlar aldılar.

Teknik Çalışmalar Vatandaşlar Tarafından İlgiyle İzlendi

İkinci olarak teknik paylaşım yapan Macaristan’dan gelen Vargane Orban Erika kumaş üzerine boyalar ile nasıl baskı yapılacağını izleyicilere anlattı. İlginç tekniği ile vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen sanatçı sürekli alkış aldı. Renk renk boyaları silikon bir malzeme üzerine süren sanatçı rulo yardımı ile boyaları birbirine karıştırdı sonrasında bezi boyanın üzerine baskı yaparak değişik şekillerin beze çıkmasını sağladı. Elinde bulunan kalıplar yardımıyla değişik şekilleri bezlere çıkartan sanatçı sonunda bezleri tersinden ütüleyerek şekillerin kalıcı olmasını sağladı.

 

Son olarak Kırgızistan’dan gelen sanatçı Alamonova Cholpon iğne oyası tekniği ile yaptığı şekilleri izleyiciler ile paylaştı. Sadece bir iğne ve iplik ile nasıl güzel eserlerin ortaya çıkartabilineceğini gösteren sanatçı beğeniyle takip edildi.

 

Çalıştayın sonunda Sırf Tiyatro ekibi Köyden İndim Şehre adlı oyununu sergilediler. Bir ailenin köy yaşantısını bırakarak şehre göç edişini anlatan oyun izleyiciler tarafında ilgiyle takip edildi. Çalıştaya katılan vatandaşlar böyle güzel bir festivali gerçekleştirdiği için Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.