LASTİK İŞ

KIRKYAMA ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

17.08.2017 - 16:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KIRKYAMA ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Gölcük Belediyesi tarafından yapılan Geleneksel 8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Gazi Üniversitesi’nin destekleri ile 18-19-20 Ağustos tarihleri arasında Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleşecek.

Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmektedir. Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan, Kültüre ve sanata değer veren ve geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şehrimizde yapılacak Kırkyama Şenliği- Çalıştayı’ na 80 Türk ve 7 farklı  (Mısır, Kore, Macaristan,Kırgızistan, Makedonya,Saraybosna,Kosova)  ülkeden 14 yabancı kırkyama ustası katılacak.   Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesine göre, geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Kırkyama ile böylesi güzel bir görsel şölenin 8. Yılında sizlerle birlikte olmaktan ötürü büyük bir mutluluk yaşamakta ve onur duymaktayım. Gölcük Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda, sanata saygı duyan ve destekleyen şehirlerden biri olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümeye her zaman devam edecek.   İlçemize Şenlik kapsamında Yurt dışından ve ülkemizden seçkin ustaların katılacağı etkinlik içeriği şunlardır;   Teknik paylaşım atölyeleri Çalıştay konuşmaları Sergiler Defile Tiyatro Gösterileri Türk ve Osmanlı Mutfağından esintiler İzmit Pişmaniye Çekim Gösterisi 2017 Kırkyama – Foto-maraton     8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı Unesco Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz tarafından gerçekleştirilecek.   Geleneksel 7. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı 18 Ağustos Cuma günü saat: 11.00' da başlayacak.  
Gölcük Belediyesi tarafından yapılan Geleneksel 8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Gazi Üniversitesi’nin destekleri ile 18-19-20 Ağustos tarihleri arasında Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gerçekleşecek.

Dünyanın her yerinde farklı anlamları olan, pek çok farklı ihtiyaç ve amaç doğrultusunda doğmuş olan kırkyama sanatı, farklı yapım teknikleri ile ortaya çıkarak yörenin özelliklerini de üzerinde barındırarak adeta tarihe tanıklık etmektedir. Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan, Kültüre ve sanata değer veren ve geliştirilmesi için her türlü çalışmaları yürütülen şehrimizde yapılacak Kırkyama Şenliği- Çalıştayı’ na 80 Türk ve 7 farklı  (Mısır, Kore, Macaristan,Kırgızistan, Makedonya,Saraybosna,Kosova)  ülkeden 14 yabancı kırkyama ustası katılacak.

 

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesine göre, geleneksel el sanatlarımızdan biri olan Kırkyama ile böylesi güzel bir görsel şölenin 8. Yılında sizlerle birlikte olmaktan ötürü büyük bir mutluluk yaşamakta ve onur duymaktayım. Gölcük Belediyesi, ulusal ve uluslararası alanda, sanata saygı duyan ve destekleyen şehirlerden biri olma hedefi doğrultusunda sağlam adımlarla yürümeye her zaman devam edecek.

 

İlçemize Şenlik kapsamında Yurt dışından ve ülkemizden seçkin ustaların katılacağı etkinlik içeriği şunlardır;
 

  • Teknik paylaşım atölyeleri

  • Çalıştay konuşmaları

  • Sergiler

  • Defile

  • Tiyatro Gösterileri

  • Türk ve Osmanlı Mutfağından esintiler

  • İzmit Pişmaniye Çekim Gösterisi

  • 2017 Kırkyama – Foto-maraton  

 

8. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı Unesco Türkiye Milli Komisyon Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz tarafından gerçekleştirilecek.

 

Geleneksel 7. Uluslararası Nakışlı Kırkyama Şenliği-Çalıştayı 18 Ağustos Cuma günü saat: 11.00' da başlayacak.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.