LASTİK İŞ
ismail

KIŞ SAATİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

Gündem 24.09.2018 - 09:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KIŞ SAATİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

İki yıl önce kaldırılan kış saati uygulamasına bu yıl geri dönülüyor. Saatlerin ne zaman geri alınacağı belli oldu. Son iki yıldır milyonlarca insanın güne karanlıkta başlamasına yol açan yaz saati uygulaması, tartışmalara neden olmuştu.

İki yıl önce kaldırılan kış saati uygulamasına bu yıl geri dönülüyor. Saatlerin ne zaman geri alınacağı belli oldu. Kış saati uygulaması 28 Ekim 2018 Pazar tarihinde saat 04.00′ten itibaren başlıyor. Saatlerin geri alınacağı tarihe hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşlar saatlerin ne zaman geri alınacağını merakla araştırıyor. Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan kararla birlikte gün ışığından daha çok faydalanabilmek maksadıyla yaz saati uygulamasının başlatılacağı açıklanmış ve bu uygulama kış aylarının akşam saatlerinde havanın erken kararması gerekçesiyle yurttaşlar tarafından eleştiri konusu haline gelmişti. Son iki yıldır milyonlarca insanın güne karanlıkta başlamasına yol açan yaz saati uygulaması, tartışmalara neden olmuştu.  SAATLER NE ZAMAN GERİ ALINACAK? 23 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete aracılığıyla ilan edilen kararname neticesinde, yaz saati uygulamasının 2017 tarihinde de sürdürüleceği, kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 Pazar tarihinde saat 04.00′ten itibaren geçileceği aktarıldı.  
İki yıl önce kaldırılan kış saati uygulamasına bu yıl geri dönülüyor. Saatlerin ne zaman geri alınacağı belli oldu. Son iki yıldır milyonlarca insanın güne karanlıkta başlamasına yol açan yaz saati uygulaması, tartışmalara neden olmuştu.

İki yıl önce kaldırılan kış saati uygulamasına bu yıl geri dönülüyor. Saatlerin ne zaman geri alınacağı belli oldu. Kış saati uygulaması 28 Ekim 2018 Pazar tarihinde saat 04.00′ten itibaren başlıyor. Saatlerin geri alınacağı tarihe hazırlıksız yakalanmak istemeyen vatandaşlar saatlerin ne zaman geri alınacağını merakla araştırıyor.

Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan kararla birlikte gün ışığından daha çok faydalanabilmek maksadıyla yaz saati uygulamasının başlatılacağı açıklanmış ve bu uygulama kış aylarının akşam saatlerinde havanın erken kararması gerekçesiyle yurttaşlar tarafından eleştiri konusu haline gelmişti. Son iki yıldır milyonlarca insanın güne karanlıkta başlamasına yol açan yaz saati uygulaması, tartışmalara neden olmuştu. 

SAATLER NE ZAMAN GERİ ALINACAK?

23 Ekim 2017 tarihli Resmi Gazete aracılığıyla ilan edilen kararname neticesinde, yaz saati uygulamasının 2017 tarihinde de sürdürüleceği, kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 Pazar tarihinde saat 04.00′ten itibaren geçileceği aktarıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.