KIZILAY'DAN İLK YARDIM EĞİTİMİ

Gündem 09.12.2019 - 17:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KIZILAY'DAN İLK YARDIM EĞİTİMİ

Kocaeli Kent Konseyi, Türk Kızılayı İzmit Şubesi ve Genç Kocaelililer Derneği birlikteliğinde İlk Yardım Eğitimi Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.

ürk Kızılayı Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen İlk Yardım Eğitimi, Mesul Müdürü Kezban Gümüş’ün sunumuyla gerçekleşti. Kocaeli Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen beş saatlik seminere, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Türk Kızılayı Şube Başkanı Halil Kesikbaş, Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Umut Ongül, Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Selma Platin Pek, meclis ve çalışma grubu üyeleri ile vatandaşlar katılım sağladı.   KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı İzmit Şube Başkanı Halil Kesikbaş, ülkemizde ilk yardım bilgisinin eksikliğinden kaynaklı ani ölümlerin çok fazla olduğunu belirterek, ilk yardım eğitiminin önemine ve artırılması gerekliliğine dikkat çekti. Seminerin ilk bölümünde, Türk Kızılayı Kocaeli Şubesi İlk Yardım Eğitim Mesul Müdürü Kezban Gümüş; yetişkinler, çocuklar ve bebeklerde solunumun durmasına bağlı olarak yapılması gereken kalp masajı konularında bilgi verdi. UYARILARDA BULUNDU Devamında kaza anında yaralının araçtan çıkarılması başta olmak üzere nefes borusuna bir cisim kaçmasına bağlı olarak gelişen boğulma vakalarında yapılması gereken Heimlich Manevrası ile ilgili ilk yardım uygulamalarını göstererek, katılımcıların uygulamayı tekrar etmelerini sağladı. Gümüş, seminerin ikinci bölümünde ise temel ilk yardım eğitimi konularında bir sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi. Sunum sonunda vatandaşların soruları yanıtlayan Gümüş, kaza ya da ilk yardım gerektiren durumlarda özellikle yapılmaması gerekenler konusunda da çeşitli uyarılarda bulundu.
Kocaeli Kent Konseyi, Türk Kızılayı İzmit Şubesi ve Genç Kocaelililer Derneği birlikteliğinde İlk Yardım Eğitimi Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.

ürk Kızılayı Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen İlk Yardım Eğitimi, Mesul Müdürü Kezban Gümüş’ün sunumuyla gerçekleşti. Kocaeli Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen beş saatlik seminere, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Türk Kızılayı Şube Başkanı Halil Kesikbaş, Genç Kocaelililer Derneği Başkanı Umut Ongül, Doğa ve Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Selma Platin Pek, meclis ve çalışma grubu üyeleri ile vatandaşlar katılım sağladı.

 

KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı İzmit Şube Başkanı Halil Kesikbaş, ülkemizde ilk yardım bilgisinin eksikliğinden kaynaklı ani ölümlerin çok fazla olduğunu belirterek, ilk yardım eğitiminin önemine ve artırılması gerekliliğine dikkat çekti. Seminerin ilk bölümünde, Türk Kızılayı Kocaeli Şubesi İlk Yardım Eğitim Mesul Müdürü Kezban Gümüş; yetişkinler, çocuklar ve bebeklerde solunumun durmasına bağlı olarak yapılması gereken kalp masajı konularında bilgi verdi.

UYARILARDA BULUNDU

Devamında kaza anında yaralının araçtan çıkarılması başta olmak üzere nefes borusuna bir cisim kaçmasına bağlı olarak gelişen boğulma vakalarında yapılması gereken Heimlich Manevrası ile ilgili ilk yardım uygulamalarını göstererek, katılımcıların uygulamayı tekrar etmelerini sağladı. Gümüş, seminerin ikinci bölümünde ise temel ilk yardım eğitimi konularında bir sunum gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi. Sunum sonunda vatandaşların soruları yanıtlayan Gümüş, kaza ya da ilk yardım gerektiren durumlarda özellikle yapılmaması gerekenler konusunda da çeşitli uyarılarda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.