KIZILAY VEFA GURUBU GÖREV BAŞINDA

26.03.2020 - 12:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KIZILAY VEFA GURUBU GÖREV BAŞINDA

Korona virüsüne karşı önlem mücadelesi kapsamında 65 yaş ve üstü olan yaşlılarımızı dışarı çıkmamaları ve ihtiyaçları karşılamak için sokaklarda koşturan Kızılay Gölcük Şubesi Destek Gurubu ekipleri hizmetlerine başladı

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Korona Virüsü ülkemize de yayıldı. Korona virüsüne karşı önlemlerin alınması için Devletimizin yetkili kurumları büyük bir mücadele başlattı. Bu kapsamda öncelikle 65 yaş ve üstü, bağışıklık sistemleri düşük olan ve kronik hastaları için evde kalmaları için gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Aynı zamanda her gün belirli aralıklarda Gölcük Belediyesi Tarafından anons edilerek mecbur olmadıkça vatandaşlarımızın dışarı çıkmamalarını hatırlatıyorlar.   Bu hizmetler devam ederken, 65 yaş ve üstü, bağışıklık sistemleri düşük olan ve kronik hastaları için evde kalanlar için Kızılay Gölcük Şubesi tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gurubu gönüllü esasına dayanarak ihtiyaçları karşılamak için sokaklarda hizmete başladılar. Vatandaşların tüm taleplerini A dan Z ye kadar karşılamaya çalışıyorlar.   Yapılan bu hizmetler hakkında kısa açıklama yapan Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış; “öncelikle şunu belirtmek isterim. Biz Kızılay olarak bu günler için varız. Türk Kızılay Gölcük Vefa Sosyal Destek Gurubu çalışmaları kapsamında 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi ailelerimizin isteklerini karşılamak için her zaman ki gibi, bu gün de Gölcük sokaklarındayız. Ailelerimizin talepleri doğrultusunda market alışverişleri yapıyoruz. Yapılan bu alışverişler ise, gıda paketleri, maske, konserve kıyma ve kavurma ile et dağıtımı yapıyoruz. İnsanların evinden çıkamadıkları bu dönemde gönüllülük esasına göre her türlü riski alarak Gölcük sokaklarında koşuşturuyoruz” dedi.   Fahri Haner
Korona virüsüne karşı önlem mücadelesi kapsamında 65 yaş ve üstü olan yaşlılarımızı dışarı çıkmamaları ve ihtiyaçları karşılamak için sokaklarda koşturan Kızılay Gölcük Şubesi Destek Gurubu ekipleri hizmetlerine başladı

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Korona Virüsü ülkemize de yayıldı. Korona virüsüne karşı önlemlerin alınması için Devletimizin yetkili kurumları büyük bir mücadele başlattı. Bu kapsamda öncelikle 65 yaş ve üstü, bağışıklık sistemleri düşük olan ve kronik hastaları için evde kalmaları için gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Aynı zamanda her gün belirli aralıklarda Gölcük Belediyesi Tarafından anons edilerek mecbur olmadıkça vatandaşlarımızın dışarı çıkmamalarını hatırlatıyorlar.

 

Bu hizmetler devam ederken, 65 yaş ve üstü, bağışıklık sistemleri düşük olan ve kronik hastaları için evde kalanlar için Kızılay Gölcük Şubesi tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gurubu gönüllü esasına dayanarak ihtiyaçları karşılamak için sokaklarda hizmete başladılar. Vatandaşların tüm taleplerini A dan Z ye kadar karşılamaya çalışıyorlar.

 

Yapılan bu hizmetler hakkında kısa açıklama yapan Kızılay Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış; “öncelikle şunu belirtmek isterim. Biz Kızılay olarak bu günler için varız. Türk Kızılay Gölcük Vefa Sosyal Destek Gurubu çalışmaları kapsamında 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi ailelerimizin isteklerini karşılamak için her zaman ki gibi, bu gün de Gölcük sokaklarındayız. Ailelerimizin talepleri doğrultusunda market alışverişleri yapıyoruz. Yapılan bu alışverişler ise, gıda paketleri, maske, konserve kıyma ve kavurma ile et dağıtımı yapıyoruz. İnsanların evinden çıkamadıkları bu dönemde gönüllülük esasına göre her türlü riski alarak Gölcük sokaklarında koşuşturuyoruz” dedi.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.