LASTİK İŞ
ismail

KAÇIRILAN BEBEK HASTANEYİ AYAĞA KALDIRDI

29.08.2019 - 17:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAÇIRILAN BEBEK HASTANEYİ AYAĞA KALDIRDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “Pembe Kod Tatbikatı” gerçekleştirildi. Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen Kadın doğum servisinde “Pembe Kod(Çocuk-Bebek Kaçırma)” tatbikatı yapıldı.

Heyecanlı anlara sahne olan tatbikat da yer alan hastane çalışanları gerçeğini aratmayacak derecede rol sergilediler.  Bebek kaçırma tatbikatı, Kadın ve Doğum Servisi'nde yapıldı. Senaryoya göre doğumhane katında yeni doğum yapan bir annenin servis hemşiresi tarafından mobilize edilmesi (yürütülmesi) esnasında bebeğin, çarşaflı bir kadın tarafından kaçırılması canlandırıldı. Kadın, odaya girip bebeği kaçırdı. Mobilize edilmesi biten annenin odasına döndüğünde bebeğinin beşiğinde olmadığını görüp, yardım istedi. Bebeğin kaçırıldığının fark edilmesi üzerine servis hemşiresi tarafından telefonla 3333 numaralı santral hattı aranıp, bebek kaçırma olayı olduğu belirtilerek 'pembe kod' verildi. Pembe kod verilmesinin ardından güvenlik görevlileri hastanenin bütün kapılarını kapattı. Ardından hastanedeki bütün güvenlik kameraları sıkı takibe alındı. Bebeği kaçıran kadın ise, bütün çıkış kapıları kapatılan hastaneden çıkmak için yer aradığı sırada hastane dışına çıkmadan güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Bu sırada bütün katlarda önlem alan güvenlik görevlileri, bebeği kaçıran kişiyi acil çıkışında yakalayıp, bebeği sakladığı yerden alarak anneye teslim etti. Yakalanan şahıs, hastane polisine teslim edilip, kaçırılma olayı adli birimlere iletildi. Sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol ettikten sonra bebek anneye teslim edildi. Acil Durum ve Afet Yönetimi tarafından belirlenen belli aralıklarla yapılan tatbikat ile hastane personellerinin acil durumlar karşısında hazır olması, hasta ve çalışan güvenliğini sağlaması hedeflenmektedir.  
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “Pembe Kod Tatbikatı” gerçekleştirildi. Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen Kadın doğum servisinde “Pembe Kod(Çocuk-Bebek Kaçırma)” tatbikatı yapıldı.

Heyecanlı anlara sahne olan tatbikat da yer alan hastane çalışanları gerçeğini aratmayacak derecede rol sergilediler. 


Bebek kaçırma tatbikatı, Kadın ve Doğum Servisi'nde yapıldı. Senaryoya göre doğumhane katında yeni doğum yapan bir annenin servis hemşiresi tarafından mobilize edilmesi (yürütülmesi) esnasında bebeğin, çarşaflı bir kadın tarafından kaçırılması canlandırıldı. Kadın, odaya girip bebeği kaçırdı. Mobilize edilmesi biten annenin odasına döndüğünde bebeğinin beşiğinde olmadığını görüp, yardım istedi. Bebeğin kaçırıldığının fark edilmesi üzerine servis hemşiresi tarafından telefonla 3333 numaralı santral hattı aranıp, bebek kaçırma olayı olduğu belirtilerek 'pembe kod' verildi. Pembe kod verilmesinin ardından güvenlik görevlileri hastanenin bütün kapılarını kapattı. Ardından hastanedeki bütün güvenlik kameraları sıkı takibe alındı. Bebeği kaçıran kadın ise, bütün çıkış kapıları kapatılan hastaneden çıkmak için yer aradığı sırada hastane dışına çıkmadan güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Bu sırada bütün katlarda önlem alan güvenlik görevlileri, bebeği kaçıran kişiyi acil çıkışında yakalayıp, bebeği sakladığı yerden alarak anneye teslim etti. Yakalanan şahıs, hastane polisine teslim edilip, kaçırılma olayı adli birimlere iletildi. Sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol ettikten sonra bebek anneye teslim edildi.


Acil Durum ve Afet Yönetimi tarafından belirlenen belli aralıklarla yapılan tatbikat ile hastane personellerinin acil durumlar karşısında hazır olması, hasta ve çalışan güvenliğini sağlaması hedeflenmektedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.