LASTİK İŞ
ismail

KADIN SAĞLIĞINDA BÜYÜK BAŞARI

Sağlık 18.10.2019 - 15:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KADIN SAĞLIĞINDA BÜYÜK BAŞARI

Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy koordinesinde başlatılan kadın Sağlığı projesinde görev alan başarılı personellere belgeleri verildi. Proje kapsamında hedeflenen 644.812 kadından yüzde 95’ine ulaşıldı

Kocaeli Valiliği himayesinde Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nde görev alan personellere başarı belgesi takdim edildi. Vali Aksoy’un makamında gerçekleşen belge takdim törenine eşi Hülya Aksoy, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, İzmit İlçe Sağlık Dr. Nazif Aksoy, Gebze İlçe Sağlık Dr. İlhan Kadıoğlu, Başiskele İlçe Sağlık Müdürü M. Gonca Set, Dilovası İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda Şirin ile Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesinde görevli ilçe sağlık müdürlüğü personelleri katıldı.    YÜZDE 95’ LİK HEDEFE ULAŞILDI Tanıtımı 23 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen proje il genelinde duyurularak çalışmalar başlatıldı. Kurulan eğitim ekipleri ile başlangıcından bu güne kadar 644.812 kadına eğitim verildi. Hedef nüfusunun yüzde 94.9’una ulaşıldı. Valilik koordinasyonunda ilimizde ki tüm kurumlarla iş birliği sağlanarak, hedef kitle olan 15-69 yaş arası toplam 678.868 kadının tamamına ulaşana kadar tüm ilçelerde eş zamanlı olarak eğitimlere devam edilecek.  15 KADINDA KANSER TESPİT EDİLDİ Sertifika töreni öncesinde konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy şu ifadelere yer verdi: “Kadın sağlığı eğitim projemizin ilk koordinatörlüğünü yapan Sayın eşim Hülya Aksoy’a teşekkür ederim. Projeye başlarken hedefimiz 644.812  kadına ulaşmaktı. Hedefimizin yüzde 95’ine ulaştık.  Kadın neredeyse oraya giden ve orada çalışma yapan tüm sağlık personeline teşekkür ederim. Kadınların en çok karşı karşıya kaldığı meme kanseri hakkında kadınlarımıza bilgi paylaşımı yaptık. Erken teşhisin ve kendi kendini muayyene etmekten bahsettik. Ayrıca rahim ağzı kanseri ve kolon kanserini anlattık. 15 kadında kanser vakası tespit edildi” 
Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy koordinesinde başlatılan kadın Sağlığı projesinde görev alan başarılı personellere belgeleri verildi. Proje kapsamında hedeflenen 644.812 kadından yüzde 95’ine ulaşıldı

Kocaeli Valiliği himayesinde Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’nde görev alan personellere başarı belgesi takdim edildi. Vali Aksoy’un makamında gerçekleşen belge takdim törenine eşi Hülya Aksoy, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, İzmit İlçe Sağlık Dr. Nazif Aksoy, Gebze İlçe Sağlık Dr. İlhan Kadıoğlu, Başiskele İlçe Sağlık Müdürü M. Gonca Set, Dilovası İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda Şirin ile Kocaeli Valiliği Kadın Sağlığı Eğitim Projesinde görevli ilçe sağlık müdürlüğü personelleri katıldı. 

 

YÜZDE 95’ LİK HEDEFE ULAŞILDI
Tanıtımı 23 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşen proje il genelinde duyurularak çalışmalar başlatıldı. Kurulan eğitim ekipleri ile başlangıcından bu güne kadar 644.812 kadına eğitim verildi. Hedef nüfusunun yüzde 94.9’una ulaşıldı. Valilik koordinasyonunda ilimizde ki tüm kurumlarla iş birliği sağlanarak, hedef kitle olan 15-69 yaş arası toplam 678.868 kadının tamamına ulaşana kadar tüm ilçelerde eş zamanlı olarak eğitimlere devam edilecek. 

15 KADINDA KANSER TESPİT EDİLDİ
Sertifika töreni öncesinde konuşma yapan Vali Hüseyin Aksoy şu ifadelere yer verdi: “Kadın sağlığı eğitim projemizin ilk koordinatörlüğünü yapan Sayın eşim Hülya Aksoy’a teşekkür ederim. Projeye başlarken hedefimiz 644.812  kadına ulaşmaktı. Hedefimizin yüzde 95’ine ulaştık.  Kadın neredeyse oraya giden ve orada çalışma yapan tüm sağlık personeline teşekkür ederim. Kadınların en çok karşı karşıya kaldığı meme kanseri hakkında kadınlarımıza bilgi paylaşımı yaptık. Erken teşhisin ve kendi kendini muayyene etmekten bahsettik. Ayrıca rahim ağzı kanseri ve kolon kanserini anlattık. 15 kadında kanser vakası tespit edildi” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.