KADIN VE GÖÇ RESİM SERGİSİ AÇILDI

09.03.2020 - 09:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KADIN VE GÖÇ RESİM SERGİSİ AÇILDI

Ressam Sanatçısı Banı Devrim ve 30 kişilik ekibi ile yaptıkları resimleri bu gün Gölcük belediyesi Sanat galerisinde açtıkları Kadın ve Göç sergisi her kes tarafından büyük ilgi gördü.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile Ressam Sanatçısı Banu Devrim yıl içerisinde 30 kişilik ekibi ile kadınlara yönelik yağlı boya resimleri  Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde sergiledi. Sergi açılışınaGölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Eşi  Aslıhan Akçay Karabulut,Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamlık yazı İşleri müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Orhan Temiz, Gölcük AK Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen, Gölcük Saadet Parti ilçe başkanı Yaşar İsmail Yıldız, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar.   Sergi açılış töreninde konuşan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “Gölcük aktif ve faaliyet içerisinde olan ilçelerimizden biridir. Aynı zamanda bu duygularımızı kuvvetlendiren başka bir husus kadınlarımızın bu oluşum içerisinde çok aktif rol alması. Yerel yönetimlerde, sanatsal faaliyetlerde ve kültürel faaliyetlerde kadınlarımızı hep bir adım önde görüyoruz. Bu durum bizi oldukça mutlu ediyor. Biliyorsunuz bizim geleneğimizde Türk Kadının yeri eşinin yanındadır. Hatta eski Türk Devletlerinde bir adım öndedir. Kadınlarımızda her zaman sevgi ve saygıda kusur etmiyoruz. Bu anlamda toplumun her kesiminde, her alanında ve her sektöründe çalışmalarında kadınlarımızı aktif görüyoruz. Bakın kurtuluş savaşında kara Fatmalar bir erkekten daha fazla üstün başarı sağlamıştır. Güvenlik, yargı ve eğitim alanlarında kadınlarımızı hep aktif olarak görüyoruz. Tabi ki kadınlar gününü sadece bir güne sınırlamak hoş bir şey değil. Biz kadınlarımızı her gün el üstünde tutuyoruz” dedi.   Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Donanma Kenti Gölcük sanatsal, kültürel ve sportif olarak çok önemli bir ilçemizdir. Bu kapsamda bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile Ressam sanatçımız Banu Devrim kardeşimiz önemli bir etkinlik programını düzenledi. Buda kadının ne kadar başarılı ve hayatın her alanında yer aldığı bir örnektir. Fakat günümüzde halen Kadınlara karşı yönelik şiddetler var. İnşallah kadınlara yönelik bu şiddet olayları tamamen kalkacaktır” dedi.   Açılış töreninde Günün anlam ve önemini belirten açıklamayı yapan Ressam Sanatçısı Banu Devrim; “Resim Kursumuz 2019 Ekim ayında derslere başladık. 35 öğrenci günde 8 saat haftada 3 gün sanat eğitimini alıyorlar. Yıl içerisinde iki önemli sergi için hazırlandık. Biri 8 mart Dünya kadınlar günü diğeri 15 Nisa Dünya Sanat günüdür. Her yıl geleneksel olarak Kent Konseyi Kadın Meclisi etkinliklerine katılıyoruz.  Bu yılda bu anlamlı yaptığımız resimlerin sergisi ile katıldık. Bu seneki konumuz Kadın ve Göç bir bavula sığar mı hayat dedik. Baba evini, doğduğu toprakları, hayatını, dostlarını, yaşadığı Mahalleyi, sandıkta hatıraları arkasında bırakarak göç eden hayatlara dokunduk. Bavullara sığdıramadığımız hayatları andık bu sergide” dedi. Bu konuşmaların ardından sonra protokol tarafından sergi açılışı yapıldı.   Fahri Haner    
Ressam Sanatçısı Banı Devrim ve 30 kişilik ekibi ile yaptıkları resimleri bu gün Gölcük belediyesi Sanat galerisinde açtıkları Kadın ve Göç sergisi her kes tarafından büyük ilgi gördü.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile Ressam Sanatçısı Banu Devrim yıl içerisinde 30 kişilik ekibi ile kadınlara yönelik yağlı boya resimleri  Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde sergiledi.

Sergi açılışınaGölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Eşi  Aslıhan Akçay Karabulut,Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamlık yazı İşleri müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Halk Eğitim Müdürü Orhan Temiz, Gölcük AK Parti ilçe Başkanı Çetin Seymen, Gölcük Saadet Parti ilçe başkanı Yaşar İsmail Yıldız, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar.

 

Sergi açılış töreninde konuşan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “Gölcük aktif ve faaliyet içerisinde olan ilçelerimizden biridir. Aynı zamanda bu duygularımızı kuvvetlendiren başka bir husus kadınlarımızın bu oluşum içerisinde çok aktif rol alması. Yerel yönetimlerde, sanatsal faaliyetlerde ve kültürel faaliyetlerde kadınlarımızı hep bir adım önde görüyoruz. Bu durum bizi oldukça mutlu ediyor. Biliyorsunuz bizim geleneğimizde Türk Kadının yeri eşinin yanındadır. Hatta eski Türk Devletlerinde bir adım öndedir. Kadınlarımızda her zaman sevgi ve saygıda kusur etmiyoruz. Bu anlamda toplumun her kesiminde, her alanında ve her sektöründe çalışmalarında kadınlarımızı aktif görüyoruz. Bakın kurtuluş savaşında kara Fatmalar bir erkekten daha fazla üstün başarı sağlamıştır. Güvenlik, yargı ve eğitim alanlarında kadınlarımızı hep aktif olarak görüyoruz. Tabi ki kadınlar gününü sadece bir güne sınırlamak hoş bir şey değil. Biz kadınlarımızı her gün el üstünde tutuyoruz” dedi.

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer; “Donanma Kenti Gölcük sanatsal, kültürel ve sportif olarak çok önemli bir ilçemizdir. Bu kapsamda bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile Ressam sanatçımız Banu Devrim kardeşimiz önemli bir etkinlik programını düzenledi. Buda kadının ne kadar başarılı ve hayatın her alanında yer aldığı bir örnektir. Fakat günümüzde halen Kadınlara karşı yönelik şiddetler var. İnşallah kadınlara yönelik bu şiddet olayları tamamen kalkacaktır” dedi.

 

Açılış töreninde Günün anlam ve önemini belirten açıklamayı yapan Ressam Sanatçısı Banu Devrim; “Resim Kursumuz 2019 Ekim ayında derslere başladık. 35 öğrenci günde 8 saat haftada 3 gün sanat eğitimini alıyorlar. Yıl içerisinde iki önemli sergi için hazırlandık. Biri 8 mart Dünya kadınlar günü diğeri 15 Nisa Dünya Sanat günüdür. Her yıl geleneksel olarak Kent Konseyi Kadın Meclisi etkinliklerine katılıyoruz.  Bu yılda bu anlamlı yaptığımız resimlerin sergisi ile katıldık. Bu seneki konumuz Kadın ve Göç bir bavula sığar mı hayat dedik. Baba evini, doğduğu toprakları, hayatını, dostlarını, yaşadığı Mahalleyi, sandıkta hatıraları arkasında bırakarak göç eden hayatlara dokunduk. Bavullara sığdıramadığımız hayatları andık bu sergide” dedi. Bu konuşmaların ardından sonra protokol tarafından sergi açılışı yapıldı.

 

Fahri Haner

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.