‘’KADINA YÖNELİK ŞİDDET DURDURULSUN’’

Gündem 27.08.2019 - 17:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

‘’KADINA YÖNELİK ŞİDDET DURDURULSUN’’

Geçtiğimiz günlerde Emine Bulut eski eşi tarafından bıçak darbesi ile öldürüldü. Bu olay tepki göstererek açıklama yapan Gölcük Eskişehirliler Derneği ve Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Kadın Kolları başkanı Ayşe Denlikol; “Kadına yönelik kötü muamele, cinayet, işkence, tecavüz ve istismarın önlenmesini sağlayacak denetim ve cezalandırma mekanizmalarının işletilmesi, suç işleyenlerin ve suçun işlenmesine göz yumanların kesinlikle cezalandırılması sağlanmalıdır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale'de Emine Bulut'un eski eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldürüldü. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de kadına yapılan şiddet kınandı. Bu kapsamda tepkilerini dile getiren Gölcük Eskişehirliler Sosyal Yardımlaşma Derneği, aynı zamanda Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Denlikol; “Hemen, hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti haberiyle sarsılıyoruz. En son Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut 4 yıl önce boşandığı Fedai Baran tarafından öldürüldü. Öldürüldüğünde yanlarında 10 yaşındaki kızları vardı. 10 yaşındaki kızın Anne lütfen ölme sözleri, annesinin ölmek istemiyorum çığlığına karıştı. Emine Bulut'un sözleri bu kaderi paylaşan tüm kadınların çığlığıdır. Türkiye'de erkeklerin yaşam hakkı ne kadar kutsalsa, kadınların hatta tüm canlıların yaşam hakkı da o ölçüde kutsaldır. Kadınların can güvenliğini tehdit eden, istismara ve tecavüze neden olan hiçbir koşula müsamaha gösterilemez.  Kadına yönelik kötü muamele, cinayet, işkence, tecavüz ve istismarın önlenmesini sağlayacak denetim ve cezalandırma mekanizmalarının işletilmesi, suç işleyenlerin ve suçun işlenmesine göz yumanların kesinlikle cezalandırılması sağlanmalıdır. Kadınlara yönelik işlenen suçlardan dolayı gözaltına alınan ve tutuklanan suçu, yargıç karşısına çıktığında davranış ve şekli görüntüsünden dolayı iyi hal uygulaması olmamalı. Yaşam hakkı ve savunma hakkı elinden alınıp ötekileştirilen kadınlarımız bu kararlar karşısında daha da savunmasız ve çaresiz duruma düşmektedirler. Kadınların huzurla ve güven içinde yaşadığı bir toplum için gerekenleri yapmak hepimizin sorumluluğudur. Kadına yönelik ayrımcılığın, şiddetin son bulduğu, kadın erkek eşitliğinin toplumun her alanında yaşanabildiği adil, eşit ve özgür Türkiye'ye yine kadınlar hayat verecektir” dedi. Fahri Haner
Geçtiğimiz günlerde Emine Bulut eski eşi tarafından bıçak darbesi ile öldürüldü. Bu olay tepki göstererek açıklama yapan Gölcük Eskişehirliler Derneği ve Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Kadın Kolları başkanı Ayşe Denlikol; “Kadına yönelik kötü muamele, cinayet, işkence, tecavüz ve istismarın önlenmesini sağlayacak denetim ve cezalandırma mekanizmalarının işletilmesi, suç işleyenlerin ve suçun işlenmesine göz yumanların kesinlikle cezalandırılması sağlanmalıdır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale'de Emine Bulut'un eski eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğunun gözü önünde öldürüldü. Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de kadına yapılan şiddet kınandı. Bu kapsamda tepkilerini dile getiren Gölcük Eskişehirliler Sosyal Yardımlaşma Derneği, aynı zamanda Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Denlikol; “Hemen, hemen her gün kadına yönelik bir şiddet, bir kadın cinayeti haberiyle sarsılıyoruz. En son Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut 4 yıl önce boşandığı Fedai Baran tarafından öldürüldü. Öldürüldüğünde yanlarında 10 yaşındaki kızları vardı. 10 yaşındaki kızın Anne lütfen ölme sözleri, annesinin ölmek istemiyorum çığlığına karıştı. Emine Bulut'un sözleri bu kaderi paylaşan tüm kadınların çığlığıdır. Türkiye'de erkeklerin yaşam hakkı ne kadar kutsalsa, kadınların hatta tüm canlıların yaşam hakkı da o ölçüde kutsaldır. Kadınların can güvenliğini tehdit eden, istismara ve tecavüze neden olan hiçbir koşula müsamaha gösterilemez. 
Kadına yönelik kötü muamele, cinayet, işkence, tecavüz ve istismarın önlenmesini sağlayacak denetim ve cezalandırma mekanizmalarının işletilmesi, suç işleyenlerin ve suçun işlenmesine göz yumanların kesinlikle cezalandırılması sağlanmalıdır. Kadınlara yönelik işlenen suçlardan dolayı gözaltına alınan ve tutuklanan suçu, yargıç karşısına çıktığında davranış ve şekli görüntüsünden dolayı iyi hal uygulaması olmamalı. Yaşam hakkı ve savunma hakkı elinden alınıp ötekileştirilen kadınlarımız bu kararlar karşısında daha da savunmasız ve çaresiz duruma düşmektedirler. Kadınların huzurla ve güven içinde yaşadığı bir toplum için gerekenleri yapmak hepimizin sorumluluğudur. Kadına yönelik ayrımcılığın, şiddetin son bulduğu, kadın erkek eşitliğinin toplumun her alanında yaşanabildiği adil, eşit ve özgür Türkiye'ye yine kadınlar hayat verecektir” dedi.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.