KADIRGA YAYLASI YENİLENİYOR

Gölcük 25.12.2018 - 11:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KADIRGA YAYLASI YENİLENİYOR

Yazlık Kadırga Yaylası Alanında Tesviye Çalışmaları Başladı

Gölcük Belediyesi sosyal ve kültürel birçok projeyi tamamlayarak hayata geçirdi. Şimdi de son olarak her sene yılın belli aylarında Yazlık Kadırga Yaylasında yapılan Kadırga Şenliklerinin düzenlendiği ve yazları vatandaşların piknik yapmak için en sık kullandığı alanların başında gelen alanda tesviye ve düzenleme çalışmalarına başlandı. Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında muhteşem manzarası ve doğası ile ilçe halkının piknik yaptığı ve büyük şenliklere ev sahipliği yapan Kadırga yaylası iş makinaları ile düzeltilerek daha geniş ve düz bir alan olması sağlanıyor. 1988 yılından beri düzenlenen Geleneksel "Kadırga Yayla Şenlikleri" her yıl Temmuz ayında periyodik olarak 3 gün süreyle gerçekleştiriliyor. Birçok ünlü sanatçıların katılımı ve çeşitli etkinliklerle yapılan şenlikler yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerle daha da görkemli bir şekilde sürdürülüyor. Bu şenlikler kapsamında Karadeniz yöresine ait çeşitli el sanatları sergilenmekte ve satılmakta, yine Karadeniz yöresine ait yemek kültürü çeşitli şekillerde Gölcük halkına sunulmaktadır ve her yıl festivale yaklaşık 70.000 kişi katılıyor. Her yıl yapılan Kadırga Şenliklerine artan ilgi sebebiyle alan genişletme ve tesviye çalışmalarına başladıklarını belirten Gölcük Belediye Başkanı  Mehmet Ellibeş, “ Yaz aylarında şehir dışından bile piknik yapmak için tercih edilen yerlerin başında gelen Yazlık Kadırga Yaylası ilçemizin önemli piknik alanlarından bir tanesi. Ayrıca ilçemiz Karadeniz kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir yer ve bu yüzdendir ki Kadırga Şenlikleri ilçemiz için olmazsa olmazlarından. Her yıl artan katılım yüzünden mevcut alan yetmemeye başladı. Bizlerde Gölcük Belediyesi olarak Kadırga Yaylası alanını genişletme ve tesviye çalışmalarına başladık. Kadırga Şenlikleri sırasında en büyük sorunlarımızdan birisi de otopark sıkıntısıydı. Yapacağımız çalışmalar ile uygun alanlara otoparklarda yapacağız. 30 yıldır yapılan bu şenlikleri en iyi şekilde yapmak için çalışmalarımız sürecek” dedi.
Yazlık Kadırga Yaylası Alanında Tesviye Çalışmaları Başladı

Gölcük Belediyesi sosyal ve kültürel birçok projeyi tamamlayarak hayata geçirdi. Şimdi de son olarak her sene yılın belli aylarında Yazlık Kadırga Yaylasında yapılan Kadırga Şenliklerinin düzenlendiği ve yazları vatandaşların piknik yapmak için en sık kullandığı alanların başında gelen alanda tesviye ve düzenleme çalışmalarına başlandı.

Gölcük Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında muhteşem manzarası ve doğası ile ilçe halkının piknik yaptığı ve büyük şenliklere ev sahipliği yapan Kadırga yaylası iş makinaları ile düzeltilerek daha geniş ve düz bir alan olması sağlanıyor. 1988 yılından beri düzenlenen Geleneksel "Kadırga Yayla Şenlikleri" her yıl Temmuz ayında periyodik olarak 3 gün süreyle gerçekleştiriliyor. Birçok ünlü sanatçıların katılımı ve çeşitli etkinliklerle yapılan şenlikler yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerle daha da görkemli bir şekilde sürdürülüyor. Bu şenlikler kapsamında Karadeniz yöresine ait çeşitli el sanatları sergilenmekte ve satılmakta, yine Karadeniz yöresine ait yemek kültürü çeşitli şekillerde Gölcük halkına sunulmaktadır ve her yıl festivale yaklaşık 70.000 kişi katılıyor.

Her yıl yapılan Kadırga Şenliklerine artan ilgi sebebiyle alan genişletme ve tesviye çalışmalarına başladıklarını belirten Gölcük Belediye Başkanı  Mehmet Ellibeş, “ Yaz aylarında şehir dışından bile piknik yapmak için tercih edilen yerlerin başında gelen Yazlık Kadırga Yaylası ilçemizin önemli piknik alanlarından bir tanesi. Ayrıca ilçemiz Karadeniz kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir yer ve bu yüzdendir ki Kadırga Şenlikleri ilçemiz için olmazsa olmazlarından. Her yıl artan katılım yüzünden mevcut alan yetmemeye başladı. Bizlerde Gölcük Belediyesi olarak Kadırga Yaylası alanını genişletme ve tesviye çalışmalarına başladık. Kadırga Şenlikleri sırasında en büyük sorunlarımızdan birisi de otopark sıkıntısıydı. Yapacağımız çalışmalar ile uygun alanlara otoparklarda yapacağız. 30 yıldır yapılan bu şenlikleri en iyi şekilde yapmak için çalışmalarımız sürecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.