LASTİK İŞ

KADINA ŞİDDETTE SINIFTA KALDIK

01.03.2015 - 14:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KADINA ŞİDDETTE SINIFTA KALDIK

Anıtpark’ta düzenlenen kadına şiddete HAYIR mitingine 80 kişi katıldı

Özgecan’lar ölmesin diyerek Sosyal Paylaşım Sitesinde Osman Demir, Anıtpark’da miting düzenledi. Gölcük halkı kadına şiddet mitingine ilgi göstermedi. Yapılan eyleme seksen kişi katıldı. Yaklaşık yirmi gündür sosyal medyadan ve çeşitli yerlere astığı afişlerle kadına şiddet mitingi düzenleyeceği duyuran Osman Demir’in düzenlediği mitinge CHP gençlik kolları dıişında siyasi partiler, odalar ve dernekler ilgi göstermedi. Her platforma konuşulan şiddete Gölcük halkı ilgi göstermedi. BEKLEDİĞİMİZ TOPLUM KATILMADI Osman Demir yaptığı konuşmada “. Burada Toplanmamızın amacı bellidir Kadına şiddete hayır demek için burada bulunmaktayız. Ancak görüyoruz ki eylemimize ilgi az. Ama gördüğünüz gibi şiddet son bulmuyor ölen kadınlar hala gündemde neden sessiz kalıyoruz neden susuyoruz bakın sadece öldürmekle kalmıyorlar tecavüz ediyorlar birde yazık değil mi bir insanın hayatı bu kadar mı ucuz olur? Size soruyorum sözde Müslümanım diyen insanlar kadının ne kadar kutsal varlık olduğunu bilmiyor mı? İslam dininde bildiğimiz üzere annenin değeri çok fazladır anne bizim dinimizde cennet ayakların altında olduğunu söyleriz. ÖZGECAN ASLAN kardeşimiz öldürüldü ama son olmadı olmayacakta ondan sonrada gene ölüm haberleri devam etti kimi 52 parçaya böldüler. Kiminin kafasını araba ile ezdiler kimini canlı canlı evde ateşe verdiler bumudur. Özgecan’ın ailesi ve Özgecan gibi olan kızların kadınların aileleri bunları hak edecek ne yaptı sizlere sorarım ne yaptı tek suçları kadın olmak mıydı tek suçlar hürce dolaşmak mıydı? Susacak mıyız sessizmi kalacağız bu haksızlık karşısında 3 maymun oyununu mu oynayacağız ne yapacağız kadın ölümlerini izleyecek miyiz sessiz kalmıyoruz sesimizin gittiği yere kadar savaşıyoruz susmuyoruz sus kıyacağımda bu olay artık biz duyarlı erkeklerin davası haline gelmiş bulunmaktadır. Benimde kızım olabilir benimde annem var benimde çevremde sevdiğim kız arkadaşlarım var ilaha bende ayaklanmam için çevremden birinin canı yanması mı lazım yada sizin ayaklanmanız için çevrenizden birinin canımı yanması lazım bunun olması lazım ki ayaklanacaksınız HAYIR kimseye bir şey olmadan ayaklanacağız susmayacağız haksızlık karşısında kadına uygulanan zulüm karşısında susmayacağız kimseyi de susturmayacağız herkese bu bilinci aşılayacağız aşılamak zorundayız ki gelecek nesillere Annenin Kadınların kutsal varlık olduğunu cennetin ayakların altında olduğunu bildirelim” dedi. Konuşmanın ardından erkeklerin oluşturduğu halka içinde kadınlar koruma altına alındı.
Anıtpark’ta düzenlenen kadına şiddete HAYIR mitingine 80 kişi katıldı

Özgecan’lar ölmesin diyerek Sosyal Paylaşım Sitesinde Osman Demir, Anıtpark’da miting düzenledi. Gölcük halkı kadına şiddet mitingine ilgi göstermedi. Yapılan eyleme seksen kişi katıldı.

Yaklaşık yirmi gündür sosyal medyadan ve çeşitli yerlere astığı afişlerle kadına şiddet mitingi düzenleyeceği duyuran Osman Demir’in düzenlediği mitinge CHP gençlik kolları dıişında siyasi partiler, odalar ve dernekler ilgi göstermedi. Her platforma konuşulan şiddete Gölcük halkı ilgi göstermedi.

BEKLEDİĞİMİZ TOPLUM KATILMADI

Osman Demir yaptığı konuşmada “. Burada Toplanmamızın amacı bellidir Kadına şiddete hayır demek için burada bulunmaktayız. Ancak görüyoruz ki eylemimize ilgi az. Ama gördüğünüz gibi şiddet son bulmuyor ölen kadınlar hala gündemde neden sessiz kalıyoruz neden susuyoruz bakın sadece öldürmekle kalmıyorlar tecavüz ediyorlar birde yazık değil mi bir insanın hayatı bu kadar mı ucuz olur? Size soruyorum sözde Müslümanım diyen insanlar kadının ne kadar kutsal varlık olduğunu bilmiyor mı? İslam dininde bildiğimiz üzere annenin değeri çok fazladır anne bizim dinimizde cennet ayakların altında olduğunu söyleriz. ÖZGECAN ASLAN kardeşimiz öldürüldü ama son olmadı olmayacakta ondan sonrada gene ölüm haberleri devam etti kimi 52 parçaya böldüler. Kiminin kafasını araba ile ezdiler kimini canlı canlı evde ateşe verdiler bumudur. Özgecan’ın ailesi ve Özgecan gibi olan kızların kadınların aileleri bunları hak edecek ne yaptı sizlere sorarım ne yaptı tek suçları kadın olmak mıydı tek suçlar hürce dolaşmak mıydı? Susacak mıyız sessizmi kalacağız bu haksızlık karşısında 3 maymun oyununu mu oynayacağız ne yapacağız kadın ölümlerini izleyecek miyiz sessiz kalmıyoruz sesimizin gittiği yere kadar savaşıyoruz susmuyoruz sus kıyacağımda bu olay artık biz duyarlı erkeklerin davası haline gelmiş bulunmaktadır. Benimde kızım olabilir benimde annem var benimde çevremde sevdiğim kız arkadaşlarım var ilaha bende ayaklanmam için çevremden birinin canı yanması mı lazım yada sizin ayaklanmanız için çevrenizden birinin canımı yanması lazım bunun olması lazım ki ayaklanacaksınız HAYIR kimseye bir şey olmadan ayaklanacağız susmayacağız haksızlık karşısında kadına uygulanan zulüm karşısında susmayacağız kimseyi de susturmayacağız herkese bu bilinci aşılayacağız aşılamak zorundayız ki gelecek nesillere Annenin Kadınların kutsal varlık olduğunu cennetin ayakların altında olduğunu bildirelim” dedi.

Konuşmanın ardından erkeklerin oluşturduğu halka içinde kadınlar koruma altına alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.