LASTİK İŞ
ismail

KAĞIT MÜZESİ DUYGULANDIRDI

23.11.2016 - 15:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAĞIT MÜZESİ DUYGULANDIRDI

Kocaeli’nin ilçe muhtar dernek başkanları, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni ziyaret etti

Kocaeli’nin ilçe muhtar dernek başkanları, Bilim Merkezi ve SEKA M. Ali Kağıtçı Müzesi’ni ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında muhtarlar, ilk olarak Bilim Merkezi’ni gezdi. Düzenekleri ilgiyle inceleyen muhtarlar, BilimMerkezi’nin özellikle çocuklara faydalı bir yer olduğunu belirtti. Daha sonra Kağıt Müzesi’ni ziyaret eden muhtarlar, burada geçmişi yaşadı. Çocukluk yıllarında fabrikaya babalarını ziyarete gittiklerini hatırlatan muhtarlar, duygusal anlar yaşadı.    BABAM YUVACIK’TAN SEKA’YA YÜRÜRDÜ Yuvacık Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Nihat Karaaslanlar o günleri şöyle anlattı: “Babam 1952-1980 yılları arasında SEKA Fabrikası’nda çalıştı. Yuvacık’ta oturuyorduk. Babam Yuvacık’tan SEKA Fabrikası’na kadar yürüyerek gelirdi. SEKA Fabrikası’nda çalışarak on çocuğunu yetiştirdi. Babam 1996 yılında vefat etti. Şu ana burada olmaktan gurur duyuyorum. Babamın çalıştığı yeri yıllar sonra tekrar müze olarak gördüm. Babam sağ olsaydı onunla beraberde burayı gezmek isterdim. Babamı rahmetle anıyorum. Çocukluğumda bir kez buraya gelmiştim. O bölgeyi gezerken duygulandım.”   İZMİT’İN SİMGESİ MÜZEDE YAŞIYOR Babasının 25 yıl SEKA Fabrikası’nda emek verdiğini belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Cedit Mahalle Muhtarı Vedat Yoldaş şunları söyledi: “Babam 80’li yıllarda buradan emekli oldu. Babam burada inşaat bakımda çalışıyordu. Çocukluğumda buraya geldiğimde hatırladığım, babamın yaptığı süzgeçler vardı. Küçükken burayı çok fazla gezme imkanı bulamadım. Şimdi burayı bu şekilde müze olarak görmek, Kocaeli’nin İzmit’in simgesi olan SEKA Fabrikası’nın tarihini burada yaşamak, görmek bizi çok mutlu etti.”   ŞEKERLİ BÖREK YERDİK Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı ve Kartepe Çepni Mahalle Muhtarı Hüseyin Türker de, SEKA anılarını şöyle dile getirdi: “Benim pek çok anım var SEKA Fabrikası ile ilgili. Babam burada çalışmaya 1973’te başlamış. Her ihtiyacımızı SEKA’dan gördük. Babam 2002’de emekli oldu. 29 yıl buraya emek verdi. Babamla bazen SEKA’ya gelirdim. Kapıda börekçi olurdu. Ondan börek alırdık, üzerine şeker döktürürdük. Çok kalabalık insan yığınları girer çıkardı fabrikaya.” 
Kocaeli’nin ilçe muhtar dernek başkanları, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni ziyaret etti

Kocaeli’nin ilçe muhtar dernek başkanları, Bilim Merkezi ve SEKA M. Ali Kağıtçı Müzesi’ni ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar ve Sivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında muhtarlar, ilk olarak Bilim Merkezi’ni gezdi. Düzenekleri ilgiyle inceleyen muhtarlar, BilimMerkezi’nin özellikle çocuklara faydalı bir yer olduğunu belirtti. Daha sonra Kağıt Müzesi’ni ziyaret eden muhtarlar, burada geçmişi yaşadı. Çocukluk yıllarında fabrikaya babalarını ziyarete gittiklerini hatırlatan muhtarlar, duygusal anlar yaşadı. 

 

BABAM YUVACIK’TAN SEKA’YA YÜRÜRDÜ

Yuvacık Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Nihat Karaaslanlar o günleri şöyle anlattı: “Babam 1952-1980 yılları arasında SEKA Fabrikası’nda çalıştı. Yuvacık’ta oturuyorduk. Babam Yuvacık’tan SEKA Fabrikası’na kadar yürüyerek gelirdi. SEKA Fabrikası’nda çalışarak on çocuğunu yetiştirdi. Babam 1996 yılında vefat etti. Şu ana burada olmaktan gurur duyuyorum. Babamın çalıştığı yeri yıllar sonra tekrar müze olarak gördüm. Babam sağ olsaydı onunla beraberde burayı gezmek isterdim. Babamı rahmetle anıyorum. Çocukluğumda bir kez buraya gelmiştim. O bölgeyi gezerken duygulandım.”

 

İZMİT’İN SİMGESİ MÜZEDE YAŞIYOR

Babasının 25 yıl SEKA Fabrikası’nda emek verdiğini belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Cedit Mahalle Muhtarı Vedat Yoldaş şunları söyledi: “Babam 80’li yıllarda buradan emekli oldu. Babam burada inşaat bakımda çalışıyordu. Çocukluğumda buraya geldiğimde hatırladığım, babamın yaptığı süzgeçler vardı. Küçükken burayı çok fazla gezme imkanı bulamadım. Şimdi burayı bu şekilde müze olarak görmek, Kocaeli’nin İzmit’in simgesi olan SEKA Fabrikası’nın tarihini burada yaşamak, görmek bizi çok mutlu etti.”

 

ŞEKERLİ BÖREK YERDİK

Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı ve Kartepe Çepni Mahalle Muhtarı Hüseyin Türker de, SEKA anılarını şöyle dile getirdi: “Benim pek çok anım var SEKA Fabrikası ile ilgili. Babam burada çalışmaya 1973’te başlamış. Her ihtiyacımızı SEKA’dan gördük. Babam 2002’de emekli oldu. 29 yıl buraya emek verdi. Babamla bazen SEKA’ya gelirdim. Kapıda börekçi olurdu. Ondan börek alırdık, üzerine şeker döktürürdük. Çok kalabalık insan yığınları girer çıkardı fabrikaya.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.