LASTİK İŞ
ismail

KAMAN ‘’EL ÖPMEYE GİDENLERE SORUŞTURMA YAPILDI MI?’’

Asayiş 21.02.2019 - 16:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAMAN ‘’EL ÖPMEYE GİDENLERE SORUŞTURMA YAPILDI MI?’’

İYİ Parti İl Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, parti binasında düzenlenen haftalık olağan toplantısında 2012 yılında yerel yöneticiler ve iş adamlarının Pensilvanya ziyareti iddialarına değindi. Kaman, “Devlet, Pensilvanya’ya el öpmeye giden Büyükşehir Adayı Büyükakın ve Derince Adayı Aygün’ün soruşturmasını yapmış mıdır?” diye sordu.

İYİ Parti İl Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, parti binasında düzenlenen basın açıklamasında büyükşehir belediyesinin 6 milyar TL’lik borçlarını eleştirirken 2012 yılında yerel yöneticiler ve iş adamları ile birlikte yapılan Pensilvanya ziyaretinden bahsetti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Milyar TL ile en yüksek borca sahip belediye olduğunu belirten Kaman, “Halkın huzuruna çıkma, hesap verme zamanı. Bu borç bize 16 yıl önceden kaldı diyorlar. Matematikle konuşacağız. İSU‘nun bütçesi 1 milyar TL civarında. 200 milyon dolara denk gelmektedir. Yuvacık barajının maliyet bütçesi 525 milyon dolardır. İSU’nun geliri bu barajı yapmaya yetecek kadardır. 3 yılda ödenecek bir para, 16 yıldır neden ödenmedi. Hadi diyelim bu baraj sizde değildi, şimdi 5-6 yıldır sizde. Bu paralar nerede, soruyorum Sayın Karaosmanoğlu’na. Halkın huzuruna çıkıp hesap vermeniz gerekir” dedi. Gülen’in elini öptüler Bir süre önce ilimizdeki yerel gazetelerde Pensilvanya ziyareti ile ilgili çıkan haber ve röportajları hatırlatan Serdar Kaman, “2012 yılında Kocaeli’den Pelsinvanya’ya yapılan bir ziyaretle ilgili konuşmak istiyorum. Sayın İsmet Çiğitle bir röportaj yapılmış. 11 Ekim 2018 tarihli. Belediyeden bir grup ve iş adamları Pensilvanya’ya gitmiş. Gidenler arasında Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, Ersin Yazıcı, İlyas Şeker, Zeki Aygün, Tahir Büyükakın ve iş adamları var. New York’taki geziden sonra bir grup siyah minibüsler geliyor ve bu ekibi alıp Pensilvanya’ya götürüyorlar. Gazetedeki beyanatta var bunlar. Enteresan bir şey oluyor ve Sayın Karaosmanoğlu ben rahatsızlandım diyerek gitmekten son anda vazgeçiyor. Diğerleri gidip Fethullah Gülen’in elini öpüyorlar” dedi. Kocaeli FETÖELİ mi olacak Eleştirilerine devam eden Kaman, “Dönüş uçağında Zeki Aygün, ‘ben bu eli 6 ay yıkamayacağım’ diyor. Bu olaya tanık insanlarımız var. Sorumuz şu: Devlet, Pensilvanya’ya el öpmeye giden Büyükşehir Adayı Büyükakın ve Derince Adayı Aygün’ün soruşturmasını yapmış mıdır? Yapıldıysa açıklansın. Fethullah Gülen’le bağlantıları nelerdir? Yapılmadıysa siz bu kişilere milyarlarca liralık bütçesi olan bu kurumları nasıl teslim edeceksiniz? Kurda kuzuyu mu emanet edeceksiniz? Bu gezinin mahiyetinin, güvenlik soruşturmalarının açıklanmasını talep ediyoruz. Sayın Tahir Büyükakın Valisi iken Bilecik’in adının Ertuğrul olmasını gündeme getirmişti. Peki bu bağlantılara göre Kocaeli de ‘FETÖELİ’ olarak mı anılacak?” şeklinde konuştu. 
İYİ Parti İl Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, parti binasında düzenlenen haftalık olağan toplantısında 2012 yılında yerel yöneticiler ve iş adamlarının Pensilvanya ziyareti iddialarına değindi. Kaman, “Devlet, Pensilvanya’ya el öpmeye giden Büyükşehir Adayı Büyükakın ve Derince Adayı Aygün’ün soruşturmasını yapmış mıdır?” diye sordu.

İYİ Parti İl Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman, parti binasında düzenlenen basın açıklamasında büyükşehir belediyesinin 6 milyar TL’lik borçlarını eleştirirken 2012 yılında yerel yöneticiler ve iş adamları ile birlikte yapılan Pensilvanya ziyaretinden bahsetti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6 Milyar TL ile en yüksek borca sahip belediye olduğunu belirten Kaman, “Halkın huzuruna çıkma, hesap verme zamanı. Bu borç bize 16 yıl önceden kaldı diyorlar. Matematikle konuşacağız. İSU‘nun bütçesi 1 milyar TL civarında. 200 milyon dolara denk gelmektedir. Yuvacık barajının maliyet bütçesi 525 milyon dolardır. İSU’nun geliri bu barajı yapmaya yetecek kadardır. 3 yılda ödenecek bir para, 16 yıldır neden ödenmedi. Hadi diyelim bu baraj sizde değildi, şimdi 5-6 yıldır sizde. Bu paralar nerede, soruyorum Sayın Karaosmanoğlu’na. Halkın huzuruna çıkıp hesap vermeniz gerekir” dedi.

Gülen’in elini öptüler
Bir süre önce ilimizdeki yerel gazetelerde Pensilvanya ziyareti ile ilgili çıkan haber ve röportajları hatırlatan Serdar Kaman, “2012 yılında Kocaeli’den Pelsinvanya’ya yapılan bir ziyaretle ilgili konuşmak istiyorum. Sayın İsmet Çiğitle bir röportaj yapılmış. 11 Ekim 2018 tarihli. Belediyeden bir grup ve iş adamları Pensilvanya’ya gitmiş. Gidenler arasında Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, Ersin Yazıcı, İlyas Şeker, Zeki Aygün, Tahir Büyükakın ve iş adamları var. New York’taki geziden sonra bir grup siyah minibüsler geliyor ve bu ekibi alıp Pensilvanya’ya götürüyorlar. Gazetedeki beyanatta var bunlar. Enteresan bir şey oluyor ve Sayın Karaosmanoğlu ben rahatsızlandım diyerek gitmekten son anda vazgeçiyor. Diğerleri gidip Fethullah Gülen’in elini öpüyorlar” dedi.

Kocaeli FETÖELİ mi olacak
Eleştirilerine devam eden Kaman, “Dönüş uçağında Zeki Aygün, ‘ben bu eli 6 ay yıkamayacağım’ diyor. Bu olaya tanık insanlarımız var. Sorumuz şu: Devlet, Pensilvanya’ya el öpmeye giden Büyükşehir Adayı Büyükakın ve Derince Adayı Aygün’ün soruşturmasını yapmış mıdır? Yapıldıysa açıklansın. Fethullah Gülen’le bağlantıları nelerdir? Yapılmadıysa siz bu kişilere milyarlarca liralık bütçesi olan bu kurumları nasıl teslim edeceksiniz? Kurda kuzuyu mu emanet edeceksiniz? Bu gezinin mahiyetinin, güvenlik soruşturmalarının açıklanmasını talep ediyoruz. Sayın Tahir Büyükakın Valisi iken Bilecik’in adının Ertuğrul olmasını gündeme getirmişti. Peki bu bağlantılara göre Kocaeli de ‘FETÖELİ’ olarak mı anılacak?” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.