LASTİK İŞ

KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Sağlık 06.01.2020 - 17:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAN BAĞIŞINA YOĞUN İLGİ

Beşir Derneği kan bağış kampanyasını geçtiğimiz gün Semerkant Derneği’nde düzenledi. Kızılay Gölcük Şubesi yetkililerinin yer aldığı kan bağış kampanyasına ilgi yoğun oldu.

İlçemizde kan bağışına ilgi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz gün Beşir Derneği kan bağış kampanyası gerçekleştirdi. Semerkant Derneği’nde gerçekleşen kan bağış kampanyasına ilgi iyiydi. Kızılay Gölcük Şubesi ekibinin yer aldığı kan bağış standına kan bağışlamak için gelen vatandaşlar, kan bağışının önemi hakkında da bilgilendirildi. Akşam 22.00’ye kadar süren kan bağış kampanyasına gösterilen ilgiden memnun olan Beşir Derneği yetkilileri, vatandaşlara teşekkür etti. Kan bağışı neden önemlidir? Yılda bir veya iki kez yapılacak olan kan bağışı birçok insana yaşam umudu olabilir. Her gün çeşitli kazalar, yaralanmalar ve operasyonlar gerçekleşmektedir. Bu noktada, kan ihtiyacı hayati önem taşır. Kanamalı hastalığı olan bir hastanın, ameliyatta 6-8 ünite kana ihtiyacı olabilmektedir. Bu hastanın, kurtulabilmesi için kan gereksinimi olduğu unutulmamalıdır. Kan bağışının olmadığı bir toplumda, her gün binlerce kişi hayatını kaybedebilir. Bu sebep ile düzenli kan bağışında bulunmak insanların hayatını kurtarır. Kan bağışı, bir sosyal sorumluluk olup, bir gün herkesin kana ihtiyaç duyacağı da bir gerçektir. Kan bağışının ücretsiz gönüllülük esasında yapıldığının da unutulmaması ve bu bilinç ile yapılması gerekir. Kan bağışı yapan kişi ile aynı soyadı taşıyan yakınlarına kan bağışında öncelik tanınarak kan sigortası sağlanabilmektedir.
Beşir Derneği kan bağış kampanyasını geçtiğimiz gün Semerkant Derneği’nde düzenledi. Kızılay Gölcük Şubesi yetkililerinin yer aldığı kan bağış kampanyasına ilgi yoğun oldu.

İlçemizde kan bağışına ilgi her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz gün Beşir Derneği kan bağış kampanyası gerçekleştirdi. Semerkant Derneği’nde gerçekleşen kan bağış kampanyasına ilgi iyiydi. Kızılay Gölcük Şubesi ekibinin yer aldığı kan bağış standına kan bağışlamak için gelen vatandaşlar, kan bağışının önemi hakkında da bilgilendirildi. Akşam 22.00’ye kadar süren kan bağış kampanyasına gösterilen ilgiden memnun olan Beşir Derneği yetkilileri, vatandaşlara teşekkür etti.

Kan bağışı neden önemlidir?
Yılda bir veya iki kez yapılacak olan kan bağışı birçok insana yaşam umudu olabilir. Her gün çeşitli kazalar, yaralanmalar ve operasyonlar gerçekleşmektedir. Bu noktada, kan ihtiyacı hayati önem taşır. Kanamalı hastalığı olan bir hastanın, ameliyatta 6-8 ünite kana ihtiyacı olabilmektedir. Bu hastanın, kurtulabilmesi için kan gereksinimi olduğu unutulmamalıdır. Kan bağışının olmadığı bir toplumda, her gün binlerce kişi hayatını kaybedebilir. Bu sebep ile düzenli kan bağışında bulunmak insanların hayatını kurtarır. Kan bağışı, bir sosyal sorumluluk olup, bir gün herkesin kana ihtiyaç duyacağı da bir gerçektir. Kan bağışının ücretsiz gönüllülük esasında yapıldığının da unutulmaması ve bu bilinç ile yapılması gerekir. Kan bağışı yapan kişi ile aynı soyadı taşıyan yakınlarına kan bağışında öncelik tanınarak kan sigortası sağlanabilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.