LASTİK İŞ
ismail

KANDIRA SAHİLLERİ İÇİN UYARI DENİZE GİRMEYİZ

Gündem 10.07.2020 - 16:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KANDIRA SAHİLLERİ İÇİN UYARI DENİZE GİRMEYİZ

Hem KOSKEM hem de Kandıra Kaymakamlığı, bugün ve yarın için hafta sonu esmesi ön görülen sert rüzgarlardan dolayı Kandıra sahillerinde denize girilmemesi noktasında vatandaşları uyardı.

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) Kandıra sahilleri için hafta sonunda denize girilmemesi uyarısında bulundu. Kandıra Kaymakamlığı da hafta sonu için bir uyarı mesajı yayımladı: “11-12 Temmuz 2020 hafta sonu tatillerini Kandıra ilçemizin Karadeniz sahillerinde geçirecek olan vatandaşlarımızın dikkatine! Hava durumu raporları verilerine bakarak Kuzey (yıldız) ve Kuzey Doğudan (poyraz) 25 ila 45 kilometre hızlarında yer yer sert rüzgarlar eseceğinden 1,5 ile 2 metre yüksekliğinde dalgalar beklenilmektedir.   GÜVENLİ DEĞİL Karadeniz’de sıkça görülen ve boğulma tehlikesi oluşturan içe çeken akıntılar (RIP) meydana gelecektir. Vatandaşlarımızın bunun gibi kötü hava koşullarında denize girmemeleri tavsiyesi olunur. Rüzgarların kuvvetli ve dalgaların yüksek olduğu havalarda deniz yatağı, deniz simidi gibi içi hava doldurulmuş plastik yüzücülere güvenmemeleri. Cankurtaranlık hizmetleri verilmeyen bölgelerde denize girmemeleri, alkollü denize girmemeleri, yemek yedikten hemen sonra denize girmemeleri, kendilerini iyi hissetmediklerinde hafif baş dönmesi yaşadıklarında derhal denizden çıkmaları, kayalık bölgelerde asla denize atlamamaları ve denize girmemeleri gerekmektedir.   YALNIZ BIRAKMAYIN Cankurtaranlık hizmetleri verilen bölgelerde, güvenlik şeridi (kıyı mantarlama) ile belirlenmiş yüzme alanlarında yüzmeleri karadan açığa değil sahile paralel yüzmeleri, görevli ve cankurtaranların uyarı ve ikazlarına mutlaka uymaları görevlilerin küçük çocuklu ailelerin çocuklarına karada veya denizde mutlaka sahip çıkmaları ve yalnız bırakmamaları gerekmektedir.”   RİP AKINTISI NEDİR? NASIL KURTULUNUR? Karadeniz’in birçok sahilinde kuvvetli rüzgârın etkisiyle meydana gelen içe çeken akıntılarda (RIP), eğer çeken akıntıya kapılmışsanız, önce sakin olmak gerekiyor. İnsanı dibe çekmeyen bu akıntı sahilden açığa sürükler. Sahile doğru yüzerek yorulmamalı. Akıntıya kapılanlar, akıntının kendisini götürmesine bir süre izin vermeli. Akıntı zayıfladığında sahile doğru değil akıntının sağ veya soluna doğru kıyıya paralel yüzülmeli. Boğulma riski altında olduğunuzda su üstünde kalmaya çalışın ve elinizi kaldırarak yardım isteyiniz.
Hem KOSKEM hem de Kandıra Kaymakamlığı, bugün ve yarın için hafta sonu esmesi ön görülen sert rüzgarlardan dolayı Kandıra sahillerinde denize girilmemesi noktasında vatandaşları uyardı.

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) Kandıra sahilleri için hafta sonunda denize girilmemesi uyarısında bulundu. Kandıra Kaymakamlığı da hafta sonu için bir uyarı mesajı yayımladı: “11-12 Temmuz 2020 hafta sonu tatillerini Kandıra ilçemizin Karadeniz sahillerinde geçirecek olan vatandaşlarımızın dikkatine! Hava durumu raporları verilerine bakarak Kuzey (yıldız) ve Kuzey Doğudan (poyraz) 25 ila 45 kilometre hızlarında yer yer sert rüzgarlar eseceğinden 1,5 ile 2 metre yüksekliğinde dalgalar beklenilmektedir.

 

GÜVENLİ DEĞİL

Karadeniz’de sıkça görülen ve boğulma tehlikesi oluşturan içe çeken akıntılar (RIP) meydana gelecektir. Vatandaşlarımızın bunun gibi kötü hava koşullarında denize girmemeleri tavsiyesi olunur. Rüzgarların kuvvetli ve dalgaların yüksek olduğu havalarda deniz yatağı, deniz simidi gibi içi hava doldurulmuş plastik yüzücülere güvenmemeleri. Cankurtaranlık hizmetleri verilmeyen bölgelerde denize girmemeleri, alkollü denize girmemeleri, yemek yedikten hemen sonra denize girmemeleri, kendilerini iyi hissetmediklerinde hafif baş dönmesi yaşadıklarında derhal denizden çıkmaları, kayalık bölgelerde asla denize atlamamaları ve denize girmemeleri gerekmektedir.

 

YALNIZ BIRAKMAYIN

Cankurtaranlık hizmetleri verilen bölgelerde, güvenlik şeridi (kıyı mantarlama) ile belirlenmiş yüzme alanlarında yüzmeleri karadan açığa değil sahile paralel yüzmeleri, görevli ve cankurtaranların uyarı ve ikazlarına mutlaka uymaları görevlilerin küçük çocuklu ailelerin çocuklarına karada veya denizde mutlaka sahip çıkmaları ve yalnız bırakmamaları gerekmektedir.”

 

RİP AKINTISI NEDİR?

NASIL KURTULUNUR?

Karadeniz’in birçok sahilinde kuvvetli rüzgârın etkisiyle meydana gelen içe çeken akıntılarda (RIP), eğer çeken akıntıya kapılmışsanız, önce sakin olmak gerekiyor. İnsanı dibe çekmeyen bu akıntı sahilden açığa sürükler. Sahile doğru yüzerek yorulmamalı. Akıntıya kapılanlar, akıntının kendisini götürmesine bir süre izin vermeli. Akıntı zayıfladığında sahile doğru değil akıntının sağ veya soluna doğru kıyıya paralel yüzülmeli. Boğulma riski altında olduğunuzda su üstünde kalmaya çalışın ve elinizi kaldırarak yardım isteyiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.