KANDEMİR ''KOT VE KAT BİLMECESİ VAR''

Gündem 15.08.2017 - 12:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KANDEMİR ''KOT VE KAT BİLMECESİ VAR''

Gölcük Emlakçılar Derneği Gemder Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kandemir yaklaşan 17 Ağustos depremiyle ilgili açıklama yaptı. Kandemir “17 Ağustos 1999 Ve Bugün Gölcük'de Hala Kat& Kot Bilmecesi var” dedi.

Kandemir “Gölcük 17 Ağustos depremiyle birlikte birçok hataların düzeltilmesi ve denetime alınması fayda etmedi. İlçemizde hala Kot&kat bilmecesi devam ediyor” dedi. Kandemir “İlçemizde  Deprem sonrası denize yakın yerlerin  imarda 2 kat  ve 3 kattan fazla verilmemesi  üzerine  iİnşaat yapan Mütehaitler kotlu arsalara vadilere yönelik inşaatlarla 5 veya 6  kata kadar kat kazanıyorlar. Aslında kot bilmecesinde para etmeyen kodlu arsalara rağbet var. Düz arsaların 3 kattan fazla müsade  olmayınca  kotlu arsaların fiyatları daha yüksek oluyor. Mütehaitler kodlu arsalardan daha fazla kat ve  daire sayısıyla kar etmeye çalışıyor ve mütehaitler  yatırımlarını kotlu olan arsalara yöneliyorlar” dedi. GÖLCÜK'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK AĞIR GİDİYOR Kandemir “Kentsel Dönüşüme en iyi formülü eski ve deprem öncesi evlere beklentide 4 veya 5 kat müsade verilmesi ilçede büyük rahatlama olacak.  Mütehaitlerin eski evleri yıkıp yerine kat karşılığı daire vermesi Gölcüğü hareketlendirir. Bunun en güzel örneği İstanbul Büyükçekmece'de yaşanıyor.  3 kat olan eski evler yıkılıyor ve yerini 1 dönümden fazla olan yerlere 5 kata veya yüksek müsadeli yeni konutlar yapılarak  inşaatlar hızla İierliyor.  Hem mütehait  kazanıyor hem vatandaş kazanıyor. ilçemizde böyle uygulama yok hala. 3 kata müsade ile kentsel dönüşümdeki  hız çok yavaş ve ilerlemiyor. Gölcük halkı çoğunlukta  yapılan dubleks dairelerden bıktı”dedi DÜKKAN KİRALARI ÇOK YÜKSEK Kandemir” Gölcük'de yeni işyerleri yapılmaması nedeniyle az sayıda olan işyerleri kiraları çok yüksek. Dışardan Gölcüğe gelmek isteyen Markalı Mağaza açmak isteyenlere ve büyük geniş işyerleri talebine karşılık verilemiyor.  Gölcük 1999 Depreminden sonra yıkılan bina arsa hisse  payları hala toplanarak bir araya getirilmek isteniyor ve bu toplanan arsa hisselere toplandıktan sonra inşaat yapılıyor. Geç kalınmış bu girişimler içeride ki hareketi ağırlatırıyor. Gölcük'te hala gayrimenkul satışları  beklentinin çok altında  deprem öncesi eski konutların ucuz olması alıcıların şehir dışından gelenler çoğunlukta  İstanbulluların ilgi odağı halinde talep görüyor” dedi.
Gölcük Emlakçılar Derneği Gemder Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kandemir yaklaşan 17 Ağustos depremiyle ilgili açıklama yaptı. Kandemir “17 Ağustos 1999 Ve Bugün Gölcük'de Hala Kat& Kot Bilmecesi var” dedi.

Kandemir “Gölcük 17 Ağustos depremiyle birlikte birçok hataların düzeltilmesi ve denetime alınması fayda etmedi. İlçemizde hala Kot&kat bilmecesi devam ediyor” dedi.

Kandemir “İlçemizde  Deprem sonrası denize yakın yerlerin  imarda 2 kat  ve 3 kattan fazla verilmemesi  üzerine  iİnşaat yapan Mütehaitler kotlu arsalara vadilere yönelik inşaatlarla 5 veya 6  kata kadar kat kazanıyorlar. Aslında kot bilmecesinde para etmeyen kodlu arsalara rağbet var. Düz arsaların 3 kattan fazla müsade  olmayınca  kotlu arsaların fiyatları daha yüksek oluyor. Mütehaitler kodlu arsalardan daha fazla kat ve  daire sayısıyla kar etmeye çalışıyor ve mütehaitler  yatırımlarını kotlu olan arsalara yöneliyorlar” dedi.
GÖLCÜK'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇOK AĞIR GİDİYOR
Kandemir “Kentsel Dönüşüme en iyi formülü eski ve deprem öncesi evlere beklentide 4 veya 5 kat müsade verilmesi ilçede büyük rahatlama olacak.  Mütehaitlerin eski evleri yıkıp yerine kat karşılığı daire vermesi Gölcüğü hareketlendirir. Bunun en güzel örneği İstanbul Büyükçekmece'de yaşanıyor.  3 kat olan eski evler yıkılıyor ve yerini 1 dönümden fazla olan yerlere 5 kata veya yüksek müsadeli yeni konutlar yapılarak  inşaatlar hızla İierliyor.  Hem mütehait  kazanıyor hem vatandaş kazanıyor. ilçemizde böyle uygulama yok hala. 3 kata müsade ile kentsel dönüşümdeki  hız çok yavaş ve ilerlemiyor. Gölcük halkı çoğunlukta  yapılan dubleks dairelerden bıktı”dedi

DÜKKAN KİRALARI ÇOK YÜKSEK
Kandemir” Gölcük'de yeni işyerleri yapılmaması nedeniyle az sayıda olan işyerleri kiraları çok yüksek. Dışardan Gölcüğe gelmek isteyen Markalı Mağaza açmak isteyenlere ve büyük geniş işyerleri talebine karşılık verilemiyor.  Gölcük 1999 Depreminden sonra yıkılan bina arsa hisse  payları hala toplanarak bir araya getirilmek isteniyor ve bu toplanan arsa hisselere toplandıktan sonra inşaat yapılıyor. Geç kalınmış bu girişimler içeride ki hareketi ağırlatırıyor. Gölcük'te hala gayrimenkul satışları  beklentinin çok altında  deprem öncesi eski konutların ucuz olması alıcıların şehir dışından gelenler çoğunlukta  İstanbulluların ilgi odağı halinde talep görüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.