LASTİK İŞ

KANSERE KARŞI TETİKTE OLUN!

Sağlık 31.10.2016 - 09:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KANSERE KARŞI TETİKTE OLUN!

1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük Rotary Kulübü, Gölcük Muhtarlar Derneği ve VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, meme kanseri tanı ve tedavi yöntemleri paneli düzenledi. Çok sayıda katılımcının dinlediği panelde kadınlara kendi kendine meme muayenesi de öğretildi

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, konuşmacı konuk olarak katıldı. Söyleşide meme hastalıkları, meme hastalıklarıyla ilgili belirtiler, meme hastalıklarının teşhisi, meme kanseri, meme kanserine neden olan genetik faktörler, belirtileri, hastalığın tanısı ve tedavisi, elle meme muayenesi ve erken teşhisin önemi ile ilgili bilgiler verildi. Meme kanserinde erken teşhis ve kendi kendine meme muayenesinin önemine de dikkat çekildi. YILDA BİR KEZ MUAYYENE OLUNMALI Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, meme kanserinin her kadının korktuğu bir hastalık olduğunu, özellikle risk grubundaki hastaların düzenli kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini belirtti. Tüm kadınların ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmasının önemli olduğunu, 40 yaş üzerindeki tüm kadınların yılda bir kez Genel Cerrahi Uzmanı tarafından muayene olması gerektiğini söyledi. DÜZENLİ KONTROLLER ÇOK ÖNEMLİ Kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten Op. Dr. Tuğrul Civak,  meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, uygulanacak tedavi yöntemlerinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağladığını, bu nedenle her kadının yıllık düzenli olarak kontrollerini yaptırması gerektiğini belirtti. Op. Dr. Civak, meme kanserinde doğru bilgilendirme ve farkındalığın hayati önem taşıdığının altını çizdi.   HER SEKİZ KADINDAN BİRİ KANSERE YAKALANIYOR Op. Dr. Civak, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünya ortalamalarına göre her sekiz kadından birinin hayatının herhangi bir döneminde meme kanserine yakalandığı bilinmektedir. Günümüzde meme kanserinin tedavi edilebilmesinde en önemli faktör erken teşhistir. Erken tanı konulduğunda meme kanserinin tamamen tedavi edilme şansı oldukça yüksektir. Bu nedenle yirmi yaş ve üzerindeki kadınlar ayda bir kez, adet dönemi sonrası kendi kendine meme muayenelerini yapmalıdırlar” dedi. TÜMÖR ERKEN TEŞHİS EDİLEBİLİYOR Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, “Meme de ele gelen kitle, meme başı veya cildinin içeri çekilmesi, meme başı akıntısı olan bir kadın hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmalıdır. Bunun yanı sıra şikayeti olmayan kadınlar da yılda bir kez doktor kontrolünden geçmelidirler ve gereğinde mamografi veya meme ultrasonografisi çektirmelidirler. Çünkü meme kanseri erken teşhis yapılabilen nadir tümörlerden birisidir” diyerek sözlerine son verdi.
1-31 Ekim “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısıyla Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi, Gölcük Rotary Kulübü, Gölcük Muhtarlar Derneği ve VM Medical Park Kocaeli Hastanesi, meme kanseri tanı ve tedavi yöntemleri paneli düzenledi. Çok sayıda katılımcının dinlediği panelde kadınlara kendi kendine meme muayenesi de öğretildi

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, konuşmacı konuk olarak katıldı. Söyleşide meme hastalıkları, meme hastalıklarıyla ilgili belirtiler, meme hastalıklarının teşhisi, meme kanseri, meme kanserine neden olan genetik faktörler, belirtileri, hastalığın tanısı ve tedavisi, elle meme muayenesi ve erken teşhisin önemi ile ilgili bilgiler verildi. Meme kanserinde erken teşhis ve kendi kendine meme muayenesinin önemine de dikkat çekildi.

YILDA BİR KEZ MUAYYENE OLUNMALI

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, meme kanserinin her kadının korktuğu bir hastalık olduğunu, özellikle risk grubundaki hastaların düzenli kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini belirtti. Tüm kadınların ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmasının önemli olduğunu, 40 yaş üzerindeki tüm kadınların yılda bir kez Genel Cerrahi Uzmanı tarafından muayene olması gerektiğini söyledi.

DÜZENLİ KONTROLLER ÇOK ÖNEMLİ

Kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten Op. Dr. Tuğrul Civak,  meme kanserinde erken teşhisin hayat kurtardığını, uygulanacak tedavi yöntemlerinin daha kısa sürede tamamlanmasını sağladığını, bu nedenle her kadının yıllık düzenli olarak kontrollerini yaptırması gerektiğini belirtti. Op. Dr. Civak, meme kanserinde doğru bilgilendirme ve farkındalığın hayati önem taşıdığının altını çizdi.

 

HER SEKİZ KADINDAN BİRİ KANSERE YAKALANIYOR

Op. Dr. Civak, konuşmasına şöyle devam etti: “Dünya ortalamalarına göre her sekiz kadından birinin hayatının herhangi bir döneminde meme kanserine yakalandığı bilinmektedir. Günümüzde meme kanserinin tedavi edilebilmesinde en önemli faktör erken teşhistir. Erken tanı konulduğunda meme kanserinin tamamen tedavi edilme şansı oldukça yüksektir. Bu nedenle yirmi yaş ve üzerindeki kadınlar ayda bir kez, adet dönemi sonrası kendi kendine meme muayenelerini yapmalıdırlar” dedi.

TÜMÖR ERKEN TEŞHİS EDİLEBİLİYOR

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Civak, “Meme de ele gelen kitle, meme başı veya cildinin içeri çekilmesi, meme başı akıntısı olan bir kadın hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmalıdır. Bunun yanı sıra şikayeti olmayan kadınlar da yılda bir kez doktor kontrolünden geçmelidirler ve gereğinde mamografi veya meme ultrasonografisi çektirmelidirler. Çünkü meme kanseri erken teşhis yapılabilen nadir tümörlerden birisidir” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.