LASTİK İŞ

KAS VE İSKELET HASTALIĞINDAN KORUNUN

Sağlık 04.04.2017 - 12:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAS VE İSKELET HASTALIĞINDAN KORUNUN

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Gölcük Aile Tıp Merkezi birlikteliğinde Gölcük TEMAD Toplantı Salonu’nda üyelerine yönelik ‘kronik travma ve ergonomi kusurlarına bağlı kas ve iskelet sistemi hastalıkları’ konulu seminer verildi.

Seminere TEMA Başkanı Bekir Tülü, yönetimi ve üyeleri katıldı. Seminer öncesi   ön bilgi veren TEMAD başkanı Bekir Tülü “Sağlıkla ilgili problemlerimizi, eğitimlerimizi ve bilgilendirmelerimizi yapmak üzere doktorumuz Koray Bey ile birlikte bir çalışma başlattık ve bu kapsamda TEMAD üyelerine kas ve iskelet sistemleri üzerine bir seminer vermeyi kararlaştırdık” dedi.   Fizik Tedavi Uzm. Dr. Koray ÇOĞUL, “Kas ve iskelet sistemi hastalıklarıyla mücadele etmek için daha etkili stratejiler geliştirmek iş istasyonunun ötesine bakarak daha geniş bir yaklaşım benimsemeyi gerektirir” diye konuştu.   ÖNLENMESİ MÜMKÜN Kas ve iskelet sistemi hakkındaki konuşmalarına devam eden Dr. Koray Çoğul şu ifadelere yer verdi: “Bu tür hastalıkların önlenmesi mümkündür. Ancak bunun için hareketler bütünsel bir yaklaşımla ele alınmalı ve değişiklik yapılan alanların kapsamı genişletilerek istenilen sonuçlara varılmalıdır. İş istasyonunu etkileyen tedbirlerin yanında iş organizasyonunu ve çalışma ortamını etkileyen tedbirlere de önem verilmelidir. Bu nedenle biyomekanik anlamda kabul edilebilir sınırlar oluşturabilmek için iş istasyonunun yeniden düzenlenmesini de içine alan teknik çözümlere (fiziksel eforun azaltılması, iş istasyonunun doğru bir şekilde ölçeklendirilmesi, çalışma alanlarının yeniden düzenlenmesi, vb) ve bunların yanında iş organizasyonunu hedef alan ve psikososyal faktörleri de göz önünde bulunduran tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır. Seminer karşılıklı soru-cevap şeklinde devam ederek sona erdi. 
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Gölcük Aile Tıp Merkezi birlikteliğinde Gölcük TEMAD Toplantı Salonu’nda üyelerine yönelik ‘kronik travma ve ergonomi kusurlarına bağlı kas ve iskelet sistemi hastalıkları’ konulu seminer verildi.

Seminere TEMA Başkanı Bekir Tülü, yönetimi ve üyeleri katıldı. Seminer öncesi   ön bilgi veren TEMAD başkanı Bekir Tülü “Sağlıkla ilgili problemlerimizi, eğitimlerimizi ve bilgilendirmelerimizi yapmak üzere doktorumuz Koray Bey ile birlikte bir çalışma başlattık ve bu kapsamda TEMAD üyelerine kas ve iskelet sistemleri üzerine bir seminer vermeyi kararlaştırdık” dedi.  

Fizik Tedavi Uzm. Dr. Koray ÇOĞUL, “Kas ve iskelet sistemi hastalıklarıyla mücadele etmek için daha etkili stratejiler geliştirmek iş istasyonunun ötesine bakarak daha geniş bir yaklaşım benimsemeyi gerektirir” diye konuştu.  

ÖNLENMESİ MÜMKÜN
Kas ve iskelet sistemi hakkındaki konuşmalarına devam eden Dr. Koray Çoğul şu ifadelere yer verdi: “Bu tür hastalıkların önlenmesi mümkündür. Ancak bunun için hareketler bütünsel bir yaklaşımla ele alınmalı ve değişiklik yapılan alanların kapsamı genişletilerek istenilen sonuçlara varılmalıdır. İş istasyonunu etkileyen tedbirlerin yanında iş organizasyonunu ve çalışma ortamını etkileyen tedbirlere de önem verilmelidir. Bu nedenle biyomekanik anlamda kabul edilebilir sınırlar oluşturabilmek için iş istasyonunun yeniden düzenlenmesini de içine alan teknik çözümlere (fiziksel eforun azaltılması, iş istasyonunun doğru bir şekilde ölçeklendirilmesi, çalışma alanlarının yeniden düzenlenmesi, vb) ve bunların yanında iş organizasyonunu hedef alan ve psikososyal faktörleri de göz önünde bulunduran tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır. Seminer karşılıklı soru-cevap şeklinde devam ederek sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.