KASIMOĞLU''EMEKLİLER DAHA RAHAT YAŞAMALI''

Gündem 24.11.2020 - 15:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KASIMOĞLU''EMEKLİLER DAHA RAHAT YAŞAMALI''

Biz emekliler yıllarca ülkeye artı değer kattığını açıklayan Disk Emekli-sen Gölcük Şube başkanı Ahmet Kasımoğlu, toplu sözleşmeli sendikal haklarımızın tanınmasının mücadelesini veriyoruz dedi.

Sendikal haklarının tanınması konusunda açıklama yapan Disk Emekli-sen Gölcük Şube başkanı Ahmet Kasımoğlu şunları dile getirdi. Başkan Kasımoğlu; “biz emekliler, yıllarca bu ülkeye artı değer üretmiş, gerek üreterek gerekse vergileriyle bu ülkenin refahı için çaba göstermiş yurttaşlarız. Ne var ki daha elimizin nasırı geçmeden, yuttuğumuz tebeşir tozları henüz damağımızda iken ektiğimiz toprak mahsulü kalkmamışken, yalnızca emekli olduğumuz için ötekileştirilen, yok sayılan, açlığa yoksulluğa ve hatta ölüme terk edilen yurttaşlarız. İşte tam da bu noktada Disk Emekli sen, emeklilerin ekonomik, sosyal, kültürel hak  ve çıkarlarını koruyup geliştirmek amacıyla kurulmuş bir sendikadır.  Bizler Disk Emekli-sen olarak emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret almanın, emekli ücretlerinin sadece enflasyona endeksli değil, milli gelir artışı da göz önüne alarak belirlenmeli. Emekli ücretleri arasındaki farklıkların giderilmesi için acilen bir intibak yasasının hayata geçirilmesini, emeklilikte yaşa takılanların adı altında yaratılan sorunun bir an önce eşitlikçi bir biçimde çözüme kavuşturulmalı. Sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılmasının ve kurumsal sağlık hizmetlerinin sağlanmasının, emeklilikte yaşayabileceğimiz güvenli çevre şartları oluşturulmalı.  Toplumla ilişkilerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının, bizleri ilgilendiren her türlü politikanın hazırlanma sürecine aktif olarak katılmanın ve Tüm bunlar için toplu sözleşmeli sendikal haklarımızın tanınmasının mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleden vazgeçmeyi bir an olsun düşünmedik düşünmeyeceğiz. Meşruiyetini 13 milyon emekli yurttaştan alan emekli-sen bütün dünya emeklileriyle omuz omuza insan onuruna yaraşır bir yaşam için mücadele etmeye devam edecek” şeklinde ifade etti Fahri Haner.           
Biz emekliler yıllarca ülkeye artı değer kattığını açıklayan Disk Emekli-sen Gölcük Şube başkanı Ahmet Kasımoğlu, toplu sözleşmeli sendikal haklarımızın tanınmasının mücadelesini veriyoruz dedi.

Sendikal haklarının tanınması konusunda açıklama yapan Disk Emekli-sen Gölcük Şube başkanı Ahmet Kasımoğlu şunları dile getirdi. Başkan Kasımoğlu; “biz emekliler, yıllarca bu ülkeye artı değer üretmiş, gerek üreterek gerekse vergileriyle bu ülkenin refahı için çaba göstermiş yurttaşlarız. Ne var ki daha elimizin nasırı geçmeden, yuttuğumuz tebeşir tozları henüz damağımızda iken ektiğimiz toprak mahsulü kalkmamışken, yalnızca emekli olduğumuz için ötekileştirilen, yok sayılan, açlığa yoksulluğa ve hatta ölüme terk edilen yurttaşlarız. İşte tam da bu noktada Disk Emekli sen, emeklilerin ekonomik, sosyal, kültürel hak  ve çıkarlarını koruyup geliştirmek amacıyla kurulmuş bir sendikadır. 

Bizler Disk Emekli-sen olarak emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret almanın, emekli ücretlerinin sadece enflasyona endeksli değil, milli gelir artışı da göz önüne alarak belirlenmeli. Emekli ücretleri arasındaki farklıkların giderilmesi için acilen bir intibak yasasının hayata geçirilmesini, emeklilikte yaşa takılanların adı altında yaratılan sorunun bir an önce eşitlikçi bir biçimde çözüme kavuşturulmalı. Sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılmasının ve kurumsal sağlık hizmetlerinin sağlanmasının, emeklilikte yaşayabileceğimiz güvenli çevre şartları oluşturulmalı. 

Toplumla ilişkilerimizin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının, bizleri ilgilendiren her türlü politikanın hazırlanma sürecine aktif olarak katılmanın ve Tüm bunlar için toplu sözleşmeli sendikal haklarımızın tanınmasının mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleden vazgeçmeyi bir an olsun düşünmedik düşünmeyeceğiz. Meşruiyetini 13 milyon emekli yurttaştan alan emekli-sen bütün dünya emeklileriyle omuz omuza insan onuruna yaraşır bir yaşam için mücadele etmeye devam edecek” şeklinde ifade etti

Fahri Haner.           

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.