LASTİK İŞ
ismail

KASIMOĞLU “EMEKLİLERİ SATIN ALAMAYACAKLAR”

Gündem 30.05.2018 - 17:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KASIMOĞLU “EMEKLİLERİ SATIN ALAMAYACAKLAR”

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi adına açıklama yapan Başkan Ahmet Kasımoğlu, “Bir baskın kararla seçim sürecine girdik. İktidar geçmiş de çalışanlarla ilgili bir takım hakları minimize ederek vermeye ya da sanki icra organı değilmiş gibi vaat etmeye başlamıştır” dedi.

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi adına açıklama yapan Başkan  Ahmet Kasımoğlu “Bir baskın kararla seçim sürecine girdik. İktidar geçmiş de çalışanlarla ilgili bir takım hakları minimize ederek vermeye ya da sanki icra organı değilmiş gibi vaat etmeye başlamıştır. Tam da bu aşamada konfederasyonumuz DİSK'in  genel  başkanı CHP’den millet vekili adayı olmuştur. Bugün burada toplanmamıza neden olan olay;  bir emekçi bir çalışan olan Sosyal İş sendikası üyesi, aynı zamanda Eğitim Sen çalışanı CHP milletvekili adayı olan arkadaşımız Yeşim Akpınar'ın sendikamızı ziyaret etme istemidir. Bir emek örgütü olan sendikamızı seçim çalışmalarında ziyaret etmiş olması nedeniyle kendilerine teşekkür ediyor, meclise gitme olanağı yakaladıklarında sınıfımız için çalışacağına olan inancımızı ifade ediyoruz. Emekliler dertlidir, ücretleri yoksulluk sınırı altına kalmıştır. Kendi hastanelerinde randevu ücreti, muayene bedeli, reçete ve ilaç katkı payı adı altında paralar alınmaktadır. Geçmiş de kuyruklarda günlerce  bekleyip aldığı hizmeti, şimdiler de aylarca bekleyip bedeller ödeyerek alabilmektedirler.  Emekli eş ve çocuklarını bu duruma sürükleyen AKP politikalarıdır. Eğer AKP iktidarı olmasaydı her bir emekli bugünkü ücretinin iki katı maaş alacaktı.  Şimdi emeklinin önüne seçim sandığı konmuş, açlık ve sefaletten kurtulma  olanağı doğmuştur.   Hiç kuşku yoktur ki insanlar laik oldukları şekilde yönetilirler  ve emeklilere reva görülenler hak etmedikleri bir durumdan kurtulacaklardır.  Bu durumdan kurtulmak önüne konan sandıkta yapacağı tercihle mümkün olacaktır. Onlara reva görülen 1000 er liralık ikramiye oltanın ucuna takılan yem, tuzağa konulan peynir kadardır, ve emeklileri bunlarla satın alamayacaklardır. Bu anlamda emeklilerimizi eş ve çocuklarıyla birlikte tavır almaya çağırıyoruz”dedi.                                                                                                                                              
DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi adına açıklama yapan Başkan Ahmet Kasımoğlu, “Bir baskın kararla seçim sürecine girdik. İktidar geçmiş de çalışanlarla ilgili bir takım hakları minimize ederek vermeye ya da sanki icra organı değilmiş gibi vaat etmeye başlamıştır” dedi.

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi adına açıklama yapan Başkan  Ahmet Kasımoğlu “Bir baskın kararla seçim sürecine girdik. İktidar geçmiş de çalışanlarla ilgili bir takım hakları minimize ederek vermeye ya da sanki icra organı değilmiş gibi vaat etmeye başlamıştır.
Tam da bu aşamada konfederasyonumuz DİSK'in  genel  başkanı CHP’den millet vekili adayı olmuştur. Bugün burada toplanmamıza neden olan olay;  bir emekçi bir çalışan olan Sosyal İş sendikası üyesi, aynı zamanda Eğitim Sen çalışanı CHP milletvekili adayı olan arkadaşımız Yeşim Akpınar'ın sendikamızı ziyaret etme istemidir.
Bir emek örgütü olan sendikamızı seçim çalışmalarında ziyaret etmiş olması nedeniyle kendilerine teşekkür ediyor, meclise gitme olanağı yakaladıklarında sınıfımız için çalışacağına olan inancımızı ifade ediyoruz.
Emekliler dertlidir, ücretleri yoksulluk sınırı altına kalmıştır. Kendi hastanelerinde randevu ücreti, muayene bedeli, reçete ve ilaç katkı payı adı altında paralar alınmaktadır. Geçmiş de kuyruklarda günlerce  bekleyip aldığı hizmeti, şimdiler de aylarca bekleyip bedeller ödeyerek alabilmektedirler. 
Emekli eş ve çocuklarını bu duruma sürükleyen AKP politikalarıdır. Eğer AKP iktidarı olmasaydı her bir emekli bugünkü ücretinin iki katı maaş alacaktı.  Şimdi emeklinin önüne seçim sandığı konmuş, açlık ve sefaletten kurtulma  olanağı doğmuştur.  
Hiç kuşku yoktur ki insanlar laik oldukları şekilde yönetilirler  ve emeklilere reva görülenler hak etmedikleri bir durumdan kurtulacaklardır.  Bu durumdan kurtulmak önüne konan sandıkta yapacağı tercihle mümkün olacaktır.
Onlara reva görülen 1000 er liralık ikramiye oltanın ucuna takılan yem, tuzağa konulan peynir kadardır, ve emeklileri bunlarla satın alamayacaklardır.
Bu anlamda emeklilerimizi eş ve çocuklarıyla birlikte tavır almaya çağırıyoruz”dedi.

                                                                                                                                             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.