KASAP KÖFTE TARİH Mİ OLUYOR ?

Gölcük 12.02.2015 - 19:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KASAP KÖFTE TARİH Mİ OLUYOR ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü et ve et ürünlerinde önemli değişiklikleri hayata geçirecek

Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek Et ve Et Ürünleri Tebliği değişikliği ile kasap köfteden dökme tavuğa kadar birçok üründe yeni düzenlemeler getiriliyor.    Ürün etiketlerine ilişkin belirlenen kurallar, satış reyonları, reklam panoları, market katalogları, gazete reklamları ve sanal reklamlar gibi yollarla yapılan tanıtımlar için de geçerli olacak. Yeni tebliğ tüketicinin satın aldığı birçok et ürününde değişiklik öngörüyor. Bakanlık yeni düzenleme ile kasap, süpermarket vb. perakende işletmelerde parça kanatlı etlerinin dökme olarak satışını yasaklıyor. Kanatlı etleri bu işletmelerde sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek. KASAPLAR YASAYI ONAYLAMIYOR Öz Kasap sorumlusu Tayfun Çağlayan konuyla iligli yaptığı açıklamada "Müşteriler bize güvendiği için bize geliyor ve istedikleri ürünü alabiliyor. ben kendi sucuğumu kendim yapıyorum ve müşteri bana güvendiği için beni tercih ediyor. Bu yasayı kasaplar onaylamıyor. Ayrıca piyasa da daha önemli sıkıntılar var. Bu konularla uğraşacaklarına ülkemize sızdırılan kaçak etlerle ilgili bir yasa çıkarsınlar. Yem fiyatlarını kontrol altına alsınlar. İnekler kesilmesin. Bunlar çok daha önemli konular bence. Kasaplara verilen teşvikler gerçekten bu işi yapan kişilere verilsin" dedi.  MÜŞTERİ ÖYLE İSTİYOR Piliç ürünlerinin sayıyla satılmaması öngören yasayı onaylamadıklarını belirten Güncanlar Piliç sorumlusu Ömer Çelik "Müşterilerimiz böyle istiyor ve biz onun isteklerine cevap vermek zorundayız. Benim müşterilerimin bir kısmı çalışan bayanlar. Kendisi iş çıkışı sayıyla kanat alıyor. Çünkü evde ya iki kişi ya da üç kişi. Ben ona ihtiyacı olduğu kadar kanat vermek zorundayım. Halkın sağlığını düşündüklerini söylüyorlar. Ama başka yasa da ürünleri köpük tabağa koyduruyor. Bu köpük de petrolden yapılıyor. Bu da vahim bir konu" dedi.  MÜŞTERİLER TEPKİLİ Güncanlar Piliç'in mmüşterilerinden Emine Akalın ise "Bu yasa bence çıkmamalı. Çünkü benim belki gücüm yetmiyor. Ben parama göre ihtiyacım olduğu kadar but alabiliyorum. Ama param yetmezse tavuk yemeyecek miyim.  10 tane but almak zorunda değilim ki" dedi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü et ve et ürünlerinde önemli değişiklikleri hayata geçirecek
Önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek Et ve Et Ürünleri Tebliği değişikliği ile kasap köfteden dökme tavuğa kadar birçok üründe yeni düzenlemeler getiriliyor. 
 
Ürün etiketlerine ilişkin belirlenen kurallar, satış reyonları, reklam panoları, market katalogları, gazete reklamları ve sanal reklamlar gibi yollarla yapılan tanıtımlar için de geçerli olacak. Yeni tebliğ tüketicinin satın aldığı birçok et ürününde değişiklik öngörüyor. Bakanlık yeni düzenleme ile kasap, süpermarket vb. perakende işletmelerde parça kanatlı etlerinin dökme olarak satışını yasaklıyor. Kanatlı etleri bu işletmelerde sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek.
KASAPLAR YASAYI ONAYLAMIYOR
Öz Kasap sorumlusu Tayfun Çağlayan konuyla iligli yaptığı açıklamada "Müşteriler bize güvendiği için bize geliyor ve istedikleri ürünü alabiliyor. ben kendi sucuğumu kendim yapıyorum ve müşteri bana güvendiği için beni tercih ediyor. Bu yasayı kasaplar onaylamıyor. Ayrıca piyasa da daha önemli sıkıntılar var. Bu konularla uğraşacaklarına ülkemize sızdırılan kaçak etlerle ilgili bir yasa çıkarsınlar. Yem fiyatlarını kontrol altına alsınlar. İnekler kesilmesin. Bunlar çok daha önemli konular bence. Kasaplara verilen teşvikler gerçekten bu işi yapan kişilere verilsin" dedi. 
MÜŞTERİ ÖYLE İSTİYOR
Piliç ürünlerinin sayıyla satılmaması öngören yasayı onaylamadıklarını belirten Güncanlar Piliç sorumlusu Ömer Çelik "Müşterilerimiz böyle istiyor ve biz onun isteklerine cevap vermek zorundayız. Benim müşterilerimin bir kısmı çalışan bayanlar. Kendisi iş çıkışı sayıyla kanat alıyor. Çünkü evde ya iki kişi ya da üç kişi. Ben ona ihtiyacı olduğu kadar kanat vermek zorundayım. Halkın sağlığını düşündüklerini söylüyorlar. Ama başka yasa da ürünleri köpük tabağa koyduruyor. Bu köpük de petrolden yapılıyor. Bu da vahim bir konu" dedi. 
MÜŞTERİLER TEPKİLİ
Güncanlar Piliç'in mmüşterilerinden Emine Akalın ise "Bu yasa bence çıkmamalı. Çünkü benim belki gücüm yetmiyor. Ben parama göre ihtiyacım olduğu kadar but alabiliyorum. Ama param yetmezse tavuk yemeyecek miyim.  10 tane but almak zorunda değilim ki" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.