LASTİK İŞ

KASAPLARDAN UCUZ ETE TEPKİ

Ekonomi 07.11.2017 - 18:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KASAPLARDAN UCUZ ETE TEPKİ

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün, artık marketlerde de et satışının yapılacağını açıklaması üzerine konuşan Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, “Bin bir çeşit mal satan ile et satanları bir karıştırmasınlar. Ucuz eti bize versinler” dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamada vatandaşların et ihtiyaçlarını uygun fiyata karşılayabilmeleri için, marketlerde de artık ucuz ve uygun fiyattan et satışının yapılabileceğini duyurdu. Marketlerde yapılacak et satışlarının ise kasapları olumsuz etkileyeceğini belirten Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul; uygulamaya tepki göstererek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya çağrıda bulundu.   “KDV KİME GÖRE AYARLANDI?” Marketlerde et satışının yapılmasıyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, “Bizim ve köylümüzün sıkıntısı çok fazla. Biz hayvanları köylüden alıp yöresel bir şekilde kesiyoruz. Karkas etin kilosu 27-29 lira arasında. Köylünün maliyeti çok fazla. Yemi, samanı pahalı. Samanı bile ithal alıyorlar. Hayvan pazarında bir buzağı 5 bin lira. Köylü buzağı alıp 1 buçuk yıl boyunca bakıyor ve masraf yapıyor. Bu eti kaça satacak? Bakanımız açıklama yaptı, ama KDV’ler kime göre ayarlandı? Kendilerine göre mi yoksa esnafa ve köylüye göre mi?” diye sordu.   “UCUZ ETİ KASAPLARA VERİN” KDV’lerin düşmesi durumunda ucuz etin kasaplarda da satılacağını savunan oda başkanı Özkul, “Bu sorun sadece Kocaeli’de değil, tüm Türkiye genelinde var. Kasapların işleri olumsuz etkilenecek. Satış yapamadıktan sonra bizler ne yapacağız? O halde ucuz etleri de kasaba versinler. Bu haksız rekabettir. Bakanımızdan tek ricamız sesimizi duyması. Lütfen bin bir çeşit mal satan ile et satanları bir görmesinler, karıştırmasınlar” şeklinde konuştu. 
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün, artık marketlerde de et satışının yapılacağını açıklaması üzerine konuşan Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, “Bin bir çeşit mal satan ile et satanları bir karıştırmasınlar. Ucuz eti bize versinler” dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nün geçtiğimiz gün yaptığı yazılı açıklamada vatandaşların et ihtiyaçlarını uygun fiyata karşılayabilmeleri için, marketlerde de artık ucuz ve uygun fiyattan et satışının yapılabileceğini duyurdu. Marketlerde yapılacak et satışlarının ise kasapları olumsuz etkileyeceğini belirten Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul; uygulamaya tepki göstererek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya çağrıda bulundu.

 

“KDV KİME GÖRE AYARLANDI?”

Marketlerde et satışının yapılmasıyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı Rasim Özkul, “Bizim ve köylümüzün sıkıntısı çok fazla. Biz hayvanları köylüden alıp yöresel bir şekilde kesiyoruz. Karkas etin kilosu 27-29 lira arasında. Köylünün maliyeti çok fazla. Yemi, samanı pahalı. Samanı bile ithal alıyorlar. Hayvan pazarında bir buzağı 5 bin lira. Köylü buzağı alıp 1 buçuk yıl boyunca bakıyor ve masraf yapıyor. Bu eti kaça satacak? Bakanımız açıklama yaptı, ama KDV’ler kime göre ayarlandı? Kendilerine göre mi yoksa esnafa ve köylüye göre mi?” diye sordu.

 

“UCUZ ETİ KASAPLARA VERİN”

KDV’lerin düşmesi durumunda ucuz etin kasaplarda da satılacağını savunan oda başkanı Özkul, “Bu sorun sadece Kocaeli’de değil, tüm Türkiye genelinde var. Kasapların işleri olumsuz etkilenecek. Satış yapamadıktan sonra bizler ne yapacağız? O halde ucuz etleri de kasaba versinler. Bu haksız rekabettir. Bakanımızdan tek ricamız sesimizi duyması. Lütfen bin bir çeşit mal satan ile et satanları bir görmesinler, karıştırmasınlar” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.