KASKF BAŞKANI AYDIN DEĞİRMENDERESPOR'UN CEZASINI DEĞERLENDİRDİ

20.10.2017 - 10:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KASKF BAŞKANI AYDIN DEĞİRMENDERESPOR'UN CEZASINI DEĞERLENDİRDİ

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASK) Başkanı Murat Aydın, geçtiğimiz hafta Suadiye Stadı’nda oynanan, Suadiyespor-Değirmenderespor maçı sonrası çıkan olaylar üzerine, Değirmenderespor Kulüp Başkanı Severcan Kara’nın isyanı üzerine, gazetemizin sorularını yanıtladı.

Başkan Aydın, “Cezaları biz vermiyoruz” dedi BAŞKAN KARA’NIN İSYANI Kocaeli Amatör Süper Lig B Grubunda mücadele eden, Değirmenderespor Kulüp Başkanı Severcan Kara, geçtiğimiz hafta sonu Suadiye Stadı’nda oynanan ve 2-1 Değirmenderespor’un mağlubiyeti ile sonuçlanan, Suadiyespor maçından çıkan olaylar nedeniyle, oyuncuları Onur Kaya’ya verilen 4 maçlık cezaya isyan ederek, KASKF, hakemleri ve gözlemcileri, sert bir dille eleştirmişti. Kara’nın, “Onur Kaya’ya verilen 4 maçlık ceza nedeniyle, TAHKİM Kurulunu, Gözlemcileri ve Hakemi tanımıyorum ve bu karardan dolayı Amatör Futboldan” sözleri üzerine, konu hakkında bilgi almak adına, KASKF Başkanı Murat Aydın’ı aradık.     “BİZ KULÜPLERİN FEDERASYONUYUZ” KASKF Başkanı Aydın, “Değirmenderespor’un isyanı haklı olabilir. Ama her kulüp başlanı kuralların nasıl işlediğini bilecek. Cezalar hakem raporları doğrultusunda, Disiplin Kurulunda bulunan avukat arkadaşlar tarafından verilir. Yani cezaları biz vermiyoruz. Ve bu kurulu, Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı olarak çalışan bir kurulu. Bu anlamda, KASKF olarak, bizim ceza verme ya da verdirtmeme gibi lüksümüz yok. Bu federasyon Murat Aydın’ın federasyonu değil, kulüplerin federasyonu. Tabiiki haklarını korumak bizim en doğal hakkımız. Ama her kulüp başkanı ve yönetimi, kuralları ve kurallrın işleyiş tarzını bilecek” dedi. “ONUR YERDE ATAN OYUNCUYA TEKME ATMIŞ” Başkan Aydın, Suadiyespor-Değirmenderespor maçının hakeminin verdiği rapor doğrultusunda, Değirmendereli Onur Kaya’ya verilen 4 maçlık cezayı ise şöyle yorumladı: “Bize gelen hakem raporuna göre, Onur Kaya maçın 64. Daikasında yerde yatan Suadiyesporlu oyuncuya tekme atmış. Aynı oyuncu maç bitiminde, maçın hakemine sinkaflı küfürler etmiş. Aycıca, maçtan sonra hakemi tebrik etmeye gelen bir Değirmendersporlu oyuncuya, Değirmenderespor antrenörünün ‘Bırakın ya ne diye böyle hakemleri tebrik ediyorsunuz” diyerek tahrik etmeye çalışmıştır. Bunun üzerine sahaya giren bazı kişler sahada oyuncuları dövmeye çalışmış ve soyunma odasına kadar gelmişlerdir. Polisler olayı biber gazı sıkarak, önlemöeye çalışmıştır. Uzun lafın kısası, Değirmenderespor’un böyle bir itirazı varsa, federasyona bir ilekçe yazar ve bizde takipçisi olur gereğini yaparız. Ama bir başkanın çıkıp, biz onu tanımıyoruz, bunu tanımıyoruz gibi sözleri son derece yalnıştır.”    
Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASK) Başkanı Murat Aydın, geçtiğimiz hafta Suadiye Stadı’nda oynanan, Suadiyespor-Değirmenderespor maçı sonrası çıkan olaylar üzerine, Değirmenderespor Kulüp Başkanı Severcan Kara’nın isyanı üzerine, gazetemizin sorularını yanıtladı.

Başkan Aydın, “Cezaları biz vermiyoruz” dedi

BAŞKAN KARA’NIN İSYANI

Kocaeli Amatör Süper Lig B Grubunda mücadele eden, Değirmenderespor Kulüp Başkanı Severcan Kara, geçtiğimiz hafta sonu Suadiye Stadı’nda oynanan ve 2-1 Değirmenderespor’un mağlubiyeti ile sonuçlanan, Suadiyespor maçından çıkan olaylar nedeniyle, oyuncuları Onur Kaya’ya verilen 4 maçlık cezaya isyan ederek, KASKF, hakemleri ve gözlemcileri, sert bir dille eleştirmişti. Kara’nın, “Onur Kaya’ya verilen 4 maçlık ceza nedeniyle, TAHKİM Kurulunu, Gözlemcileri ve Hakemi tanımıyorum ve bu karardan dolayı Amatör Futboldan” sözleri üzerine, konu hakkında bilgi almak adına, KASKF Başkanı Murat Aydın’ı aradık.    

“BİZ KULÜPLERİN FEDERASYONUYUZ”

KASKF Başkanı Aydın, “Değirmenderespor’un isyanı haklı olabilir. Ama her kulüp başlanı kuralların nasıl işlediğini bilecek. Cezalar hakem raporları doğrultusunda, Disiplin Kurulunda bulunan avukat arkadaşlar tarafından verilir. Yani cezaları biz vermiyoruz. Ve bu kurulu, Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı olarak çalışan bir kurulu. Bu anlamda, KASKF olarak, bizim ceza verme ya da verdirtmeme gibi lüksümüz yok. Bu federasyon Murat Aydın’ın federasyonu değil, kulüplerin federasyonu. Tabiiki haklarını korumak bizim en doğal hakkımız. Ama her kulüp başkanı ve yönetimi, kuralları ve kurallrın işleyiş tarzını bilecek” dedi.

“ONUR YERDE ATAN OYUNCUYA TEKME ATMIŞ”

Başkan Aydın, Suadiyespor-Değirmenderespor maçının hakeminin verdiği rapor doğrultusunda, Değirmendereli Onur Kaya’ya verilen 4 maçlık cezayı ise şöyle yorumladı: “Bize gelen hakem raporuna göre, Onur Kaya maçın 64. Daikasında yerde yatan Suadiyesporlu oyuncuya tekme atmış. Aynı oyuncu maç bitiminde, maçın hakemine sinkaflı küfürler etmiş. Aycıca, maçtan sonra hakemi tebrik etmeye gelen bir Değirmendersporlu oyuncuya, Değirmenderespor antrenörünün ‘Bırakın ya ne diye böyle hakemleri tebrik ediyorsunuz” diyerek tahrik etmeye çalışmıştır. Bunun üzerine sahaya giren bazı kişler sahada oyuncuları dövmeye çalışmış ve soyunma odasına kadar gelmişlerdir. Polisler olayı biber gazı sıkarak, önlemöeye çalışmıştır. Uzun lafın kısası, Değirmenderespor’un böyle bir itirazı varsa, federasyona bir ilekçe yazar ve bizde takipçisi olur gereğini yaparız. Ama bir başkanın çıkıp, biz onu tanımıyoruz, bunu tanımıyoruz gibi sözleri son derece yalnıştır.”

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.