LASTİK İŞ

KASKO HASARSIZLIK İNDİRİMİ NEDİR ?

07.06.2017 - 12:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KASKO HASARSIZLIK İNDİRİMİ NEDİR ?

Trafik kazası sonucunda ya da yanma, çalınma, çalınmaya teşebbüs sonucunda araçta meydana gelen maddi zararları karşılayan kasko sigortasında hasarsız tamamlanan yıllar için poliçe yenileme dönemlerinde hasarsızlık indirimi uygulanıyor. 60’a varan indirim oranlarının belirlenmesinde aracın yaşı, markası, modeli ve kasko değer listesine göre hesaplanan kasko değeri etkili oluyor.

1 yıllık poliçe süresi boyunca aracı ile trafik kazasına karışmamış dikkatli sürücüleri teşvik ve ödül amaçlı uygulanan kasko hasarsızlık indirimi, bir sonraki yıl poliçe yenileme döneminde geçerli oluyor. Ancak yıl içinde araç bir trafik kazasında hasara uğramışsa ve zararlarda kaskoyu yapan sigorta şirketi tarafından karşılanırsa bu hak kısmen ya da tamamen kaybedilebiliyor. Bu nedenle küçük hasarlarda hasarsızlık indirimi hakkının kaybolmaması için sigorta kapsamında tamir yaptırmamak gerekiyor.   Hangi durumlarda hasarsızlık indirimi hakkı kaybolur ya da korunur?   Eğer trafik kazasında araç sahibinin kusursuz olduğu resmi olarak belgelenirse, sürücünün hasarsızlık indirimi hakkı bir sonraki yıl için korunmuş oluyor. Ancak poliçe yenileme döneminde hasarın araç sahibinin kasko sigortası tarafından karşılandığı tespit edilirse kasko poliçesi daha yüksek bir fiyat üzerinden yapılır. Hasarsızlık indiriminin kasko yenilemesinde devam etmesini isteyen sürücülerin, kasko poliçesinin kalan süresini takip etmesi gerekir.   Kasko hasarsızlık indirimi hakkında önemli bilgiler:   Aracını aynı kullanım tarzında başka bir araçla değiştiren sürücülerin hasarsızlık indirimi hakkı korunur. Ancak aracını farklı kullanım tarzında bir başka araçla değiştiren sürücülerin hasarsızlık indirimi hakkı kaybolur. Hasarsızlık indiriminin devam etmesi için kasko poliçesine araç değişimi olduğuna dair bir zeyilname belgesi eklenmelidir. Kasko poliçesini farklı bir sigorta şirketinden yaptırmak isteyen sürücülerin hasarsızlık indirimi hakkı kaybolmaz. Teyp çalınması, araç camının kırılması ve kasko teminatındaki mini onarım hasarları hasarsızlık indirimi hakkının kaybolmasına neden olmaz. Sürücülerin hasarsız tamamlanan 1 yılın sonunda kasko yenilemede 30, hasarsız 2 yılın sonunda kasko yenilemede 40, hasarsız 3 yılın sonunda kasko poliçesi yenilemede 50, hasarsız 4 yılın sonunda kasko yenilemede 60 oranlarında hasarsızlık indirim hakkı vardır   Kasko poliçenizin yenileme dönemi geldiyse ya da ilk kez kasko yaptıracaksanız, 5 kolay soruda bütçenize en uygun teklifi bulabileceğiniz Koalay’da farklı sigorta şirketlerinin kasko seçeneklerini bulabilirsiniz. Aracınıza en uygun poliçeyi seçtikten sonra güvenli bir ortamda kredi kartı bilgilerinizi girip poliçenizi anında satın alabilirsiniz. Satın aldığınız poliçeyi e-posta adresinize gönderebilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz.   Aracınıza en uygun kasko poliçesi seçeneklerini görmek ve hemen satın almak için Koalay.com’dan kasko teklifi alın.                
Trafik kazası sonucunda ya da yanma, çalınma, çalınmaya teşebbüs sonucunda araçta meydana gelen maddi zararları karşılayan kasko sigortasında hasarsız tamamlanan yıllar için poliçe yenileme dönemlerinde hasarsızlık indirimi uygulanıyor. 60’a varan indirim oranlarının belirlenmesinde aracın yaşı, markası, modeli ve kasko değer listesine göre hesaplanan kasko değeri etkili oluyor.

1 yıllık poliçe süresi boyunca aracı ile trafik kazasına karışmamış dikkatli sürücüleri teşvik ve ödül amaçlı uygulanan kasko hasarsızlık indirimi, bir sonraki yıl poliçe yenileme döneminde geçerli oluyor. Ancak yıl içinde araç bir trafik kazasında hasara uğramışsa ve zararlarda kaskoyu yapan sigorta şirketi tarafından karşılanırsa bu hak kısmen ya da tamamen kaybedilebiliyor. Bu nedenle küçük hasarlarda hasarsızlık indirimi hakkının kaybolmaması için sigorta kapsamında tamir yaptırmamak gerekiyor.

 

Hangi durumlarda hasarsızlık indirimi hakkı kaybolur ya da korunur?

 

Eğer trafik kazasında araç sahibinin kusursuz olduğu resmi olarak belgelenirse, sürücünün hasarsızlık indirimi hakkı bir sonraki yıl için korunmuş oluyor. Ancak poliçe yenileme döneminde hasarın araç sahibinin kasko sigortası tarafından karşılandığı tespit edilirse kasko poliçesi daha yüksek bir fiyat üzerinden yapılır. Hasarsızlık indiriminin kasko yenilemesinde devam etmesini isteyen sürücülerin, kasko poliçesinin kalan süresini takip etmesi gerekir.

 

Kasko hasarsızlık indirimi hakkında önemli bilgiler:

 

  • Aracını aynı kullanım tarzında başka bir araçla değiştiren sürücülerin hasarsızlık indirimi hakkı korunur. Ancak aracını farklı kullanım tarzında bir başka araçla değiştiren sürücülerin hasarsızlık indirimi hakkı kaybolur.

  • Hasarsızlık indiriminin devam etmesi için kasko poliçesine araç değişimi olduğuna dair bir zeyilname belgesi eklenmelidir.

  • Kasko poliçesini farklı bir sigorta şirketinden yaptırmak isteyen sürücülerin hasarsızlık indirimi hakkı kaybolmaz.

  • Teyp çalınması, araç camının kırılması ve kasko teminatındaki mini onarım hasarları hasarsızlık indirimi hakkının kaybolmasına neden olmaz.

  • Sürücülerin hasarsız tamamlanan 1 yılın sonunda kasko yenilemede 30, hasarsız 2 yılın sonunda kasko yenilemede 40, hasarsız 3 yılın sonunda kasko poliçesi yenilemede 50, hasarsız 4 yılın sonunda kasko yenilemede 60 oranlarında hasarsızlık indirim hakkı vardır

 

Kasko poliçenizin yenileme dönemi geldiyse ya da ilk kez kasko yaptıracaksanız, 5 kolay soruda bütçenize en uygun teklifi bulabileceğiniz Koalay’da farklı sigorta şirketlerinin kasko seçeneklerini bulabilirsiniz. Aracınıza en uygun poliçeyi seçtikten sonra güvenli bir ortamda kredi kartı bilgilerinizi girip poliçenizi anında satın alabilirsiniz. Satın aldığınız poliçeyi e-posta adresinize gönderebilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz.

 

Aracınıza en uygun kasko poliçesi seçeneklerini görmek ve hemen satın almak için Koalay.com’dan kasko teklifi alın.

 

 

 

 

 

 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.