LASTİK İŞ

KAYIPLAR 'SEVGİ İZİ' İLE BULUNACAK

09.01.2019 - 18:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYIPLAR 'SEVGİ İZİ' İLE BULUNACAK

Gazeteci Müge Anlı tarafından kaybolan zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının kolay bir şekilde bulunmalarını sağlayan Sevgi İzi uygulaması Gölcük Engelliler Derneği'nde de devam ediyor. Bu uygulama çoğunlukla alzheimer hastalarına ve zihinsel engellilere yaptırılıyor. Ailelerden de bu konuda çok talep var. Şu ana kadar Gölcük'te 600 engelli ve yaşlıya yapıldı. Dövmeler, Müge Anlı tarafından yönlendirilen dövmeciler tarafından yapılıyor.

Her hangi bir kayıp durumunda bulunduğunda adres belirlenmesi amaçlı olarak Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinde sevgi izi dövmesini yaptılar. Sevgi izi projesi kapsamında Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinde zihinsel engellilere numaralı sevgi izi dövmesini yapma çalışmaları yapıldı. Sevgi izi projesi hakkında bilgi veren Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Dinçer Koç; “sevgi izi bir projedir. Aslında bu proje çok önemlidir. Bu proje genelde Alzheimer hastalarına yöneliktir. Aynı zamanda zihinsel engelliler için önemlidir. Kişi nerede yaşadığını ve ailesinin kim olduğunu hatırlamayan vatandaşımıza bu sevgi izi projesini uyguluyoruz.  KAYBOLANDA İZ VARSA POLİSE GÖTÜRÜN Yani İnsanlarımız çarşıda veya her hangi bir yere gittiğinde evin yolunu kayıp ederse ve güvenlik tarafından bulunduğunda, kolundaki sevgi izi projesi ile adlandırdığımız dövme numarası polis veya güvenlikte bulunur. Kişi nerede yaşadığı, hangi aileye ait olduğu biliniyor. Polis tarafından bulunan bu insan kolundaki numara ile kime ait olduğunu polis tarafından kolayca bulunarak adresine teslim edilir. Bizde bu sevgi Gölcük Engelsiz Yaşam merkezimizde izi projesi bulunan zihinsel engelli arkadaşlarımıza uygulamaya çalışıyoruz. Tabi ki isteyen insanlara bu sevgi izi numara dövmesini yapıyoruz” dedi. ŞU ANA KADAR 600 KİŞİYE YAPILDI  "Bu uygulama çoğunlukla alzheimer hastalarına ve zihinsel engellilere yaptırılıyor.  Ailelerden de bu konuda çok talep var. Şu ana kadar Gölcük'te 600 engelli ve yaşlıya yapıldı. Dövmeler, Müge Anlı tarafından yönlendirilen dövmeciler tarafından yapılıyor" dedi. Sevgi İzi nedir? Müge Anlı, sonunda Sevgi İzi projesini hayata geçirmeye karar verdi. Bunun için www.benibuldular.com sitesini açtı. Bu site, kayıpların bulunması için hem güvenlik güçlerine hem de ailelere yardımcı olacak. Ne yapmamız gerekiyor? Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla sitemize başvurup formu dolduracak. Sitemiz kendilerine bir numara verecek. Örneğin, 104 no. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğinin üzerine işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak. Nasıl bulunacak? Kayıp kişiyle bir şekilde karşılasan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından sitemiz devreye girecek. Koldaki o "rakam"i taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak. Fahri Haner 
Gazeteci Müge Anlı tarafından kaybolan zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının kolay bir şekilde bulunmalarını sağlayan Sevgi İzi uygulaması Gölcük Engelliler Derneği'nde de devam ediyor. Bu uygulama çoğunlukla alzheimer hastalarına ve zihinsel engellilere yaptırılıyor. Ailelerden de bu konuda çok talep var. Şu ana kadar Gölcük'te 600 engelli ve yaşlıya yapıldı. Dövmeler, Müge Anlı tarafından yönlendirilen dövmeciler tarafından yapılıyor.

Her hangi bir kayıp durumunda bulunduğunda adres belirlenmesi amaçlı olarak Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinde sevgi izi dövmesini yaptılar.

Sevgi izi projesi kapsamında Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinde zihinsel engellilere numaralı sevgi izi dövmesini yapma çalışmaları yapıldı. Sevgi izi projesi hakkında bilgi veren Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Dinçer Koç; “sevgi izi bir projedir. Aslında bu proje çok önemlidir. Bu proje genelde Alzheimer hastalarına yöneliktir. Aynı zamanda zihinsel engelliler için önemlidir. Kişi nerede yaşadığını ve ailesinin kim olduğunu hatırlamayan vatandaşımıza bu sevgi izi projesini uyguluyoruz. 

KAYBOLANDA İZ VARSA POLİSE GÖTÜRÜN
Yani İnsanlarımız çarşıda veya her hangi bir yere gittiğinde evin yolunu kayıp ederse ve güvenlik tarafından bulunduğunda, kolundaki sevgi izi projesi ile adlandırdığımız dövme numarası polis veya güvenlikte bulunur. Kişi nerede yaşadığı, hangi aileye ait olduğu biliniyor. Polis tarafından bulunan bu insan kolundaki numara ile kime ait olduğunu polis tarafından kolayca bulunarak adresine teslim edilir. Bizde bu sevgi Gölcük Engelsiz Yaşam merkezimizde izi projesi bulunan zihinsel engelli arkadaşlarımıza uygulamaya çalışıyoruz. Tabi ki isteyen insanlara bu sevgi izi numara dövmesini yapıyoruz” dedi.

ŞU ANA KADAR 600 KİŞİYE YAPILDI

 "Bu uygulama çoğunlukla alzheimer hastalarına ve zihinsel engellilere yaptırılıyor.  Ailelerden de bu konuda çok talep var. Şu ana kadar Gölcük'te 600 engelli ve yaşlıya yapıldı. Dövmeler, Müge Anlı tarafından yönlendirilen dövmeciler tarafından yapılıyor" dedi.

Sevgi İzi nedir?
Müge Anlı, sonunda Sevgi İzi projesini hayata geçirmeye karar verdi. Bunun için www.benibuldular.com sitesini açtı. Bu site, kayıpların bulunması için hem güvenlik güçlerine hem de ailelere yardımcı olacak.

Ne yapmamız gerekiyor?
Yakınlarının kaybolmasından endişe eden aileler, iletişim adres ve telefonlarıyla sitemize başvurup formu dolduracak. Sitemiz kendilerine bir numara verecek. Örneğin, 104 no. Bu numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğinin üzerine işlenecek. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.

Nasıl bulunacak?
Kayıp kişiyle bir şekilde karşılasan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi İzi'ni görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Ardından sitemiz devreye girecek. Koldaki o "rakam"i taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması sağlanacak.

Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.