Kaya “Büyük İşletmeyle Rekabet Edemeyiz”

Gölcük 15.08.2013 - 00:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Kaya “Büyük İşletmeyle Rekabet Edemeyiz”

Esnaf Odaları Birliği Toplantısı Gölcük'te Yapıldı

Esnaf Odaları Birliği Toplantısı Gölcük'te Yapıldı Kaya “Büyük İşletmeyle Rekabet Edemeyiz” Esnaf Odaları Birliği önderliğinde her ay farklı bir ilçede yapılan oda başkanları toplantısı bu ay Gölcük’te gerçekleştirildi. Toplantıya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kemal Kaya olmak üzere birlik yönetim kurulu üyeleri ve Gölcük’te bulunan oda başkanları katıldı.   VATANDAŞ PARA HARCAMIYOR Türkiye genelinde esnafın zor durumda olduğunu ve vatandaşın para harcamadığını Kemal Kaya “Türkiye’de ekonomik sıkıntılar belli. Vatandaşın cebine giren para da belli. Vatandaş para harcamadığı için esnafta para kazanamıyor. Yaz mevsimi içinde bulunmamızın da etkisi çok büyük. Gölcüklü vatandaşların büyük bölümü tatilde. Gölcük’te ki sıkıntının bundan kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.   BÜYÜK İŞYERİYLE REKABET EDEMEYİZ Küçük esnafların büyük alışveriş yerleriyle asla rekabet içinde olamayacağını belirten Kaya “Büyük alışveriş merkezleri 100 ton pirinç alıyor. Buna göre de indirimli alıp ucuza satıyor. Zamlardan etkilenmiyor. Ama küçük esnaf bir çuval pirinci ancak alabiliyor. O yüzden de zamlardan etkilenip pahalı satıyor. İki iş yerinin birbiriyle rekabet etmesi imkânsız” dedi. PASTA BÜYÜDÜKÇE PAY KÜÇÜLÜR Aynı sektörde hizmet veren esnafların bir yerde toplandığına dikkat çeken Kaya “Mesela Amiral Sağlam Caddesi’nde bir sürü eczane var. Ancak yeni mahalle de bir tane eczane var. Amiral Sağlamda ki esnaf tabi ki daha az para kazanacaktır. Çünkü pasta büyüdükçe kişi başına düşün pay da küçülür” dedi. DEVLET BİZDEN CEZA KESİYOR Çalışan emekli esnafların maaşından prim kesilmesi ile ilgili de açıklama yapan başkan Kaya “Bizim bununla ilgili bir çalışmamız var. İnşallah kısa sürede sorun çözülecektir. Bu konu Türkiye’de yara. Emekli olup ta vergi mükellefi olan esnafta yüzde 15 prim kesiliyor. Aldığımız maaş zaten ortada. Aslında hükümetin mantıklı düşünmesi gerek. Biz devletin sırtından bir işsizin yükünü alıyoruz. Ona ekmek verip sigortasını ödeyip istihdam sağlıyoruz. Ama devlet ne yapıyor, bizi ödüllendirmek yerine bizden ceza kesiyor” dedi. Toplantının ardından başkan ve yönetimi Yazlık Ilıca restaurantta yemek yedi.
Esnaf Odaları Birliği Toplantısı Gölcük'te Yapıldı

Esnaf Odaları Birliği Toplantısı Gölcük'te Yapıldı

Kaya “Büyük İşletmeyle Rekabet Edemeyiz”

Esnaf Odaları Birliği önderliğinde her ay farklı bir ilçede yapılan oda başkanları toplantısı bu ay Gölcük’te gerçekleştirildi. Toplantıya Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kemal Kaya olmak üzere birlik yönetim kurulu üyeleri ve Gölcük’te bulunan oda başkanları katıldı.

 

VATANDAŞ PARA HARCAMIYOR

Türkiye genelinde esnafın zor durumda olduğunu ve vatandaşın para harcamadığını Kemal Kaya “Türkiye’de ekonomik sıkıntılar belli. Vatandaşın cebine giren para da belli. Vatandaş para harcamadığı için esnafta para kazanamıyor. Yaz mevsimi içinde bulunmamızın da etkisi çok büyük. Gölcüklü vatandaşların büyük bölümü tatilde. Gölcük’te ki sıkıntının bundan kaynaklandığını düşünüyorum” dedi.

 

BÜYÜK İŞYERİYLE REKABET EDEMEYİZ

Küçük esnafların büyük alışveriş yerleriyle asla rekabet içinde olamayacağını belirten Kaya “Büyük alışveriş merkezleri 100 ton pirinç alıyor. Buna göre de indirimli alıp ucuza satıyor. Zamlardan etkilenmiyor. Ama küçük esnaf bir çuval pirinci ancak alabiliyor. O yüzden de zamlardan etkilenip pahalı satıyor. İki iş yerinin birbiriyle rekabet etmesi imkânsız” dedi.

PASTA BÜYÜDÜKÇE PAY KÜÇÜLÜR

Aynı sektörde hizmet veren esnafların bir yerde toplandığına dikkat çeken Kaya “Mesela Amiral Sağlam Caddesi’nde bir sürü eczane var. Ancak yeni mahalle de bir tane eczane var. Amiral Sağlamda ki esnaf tabi ki daha az para kazanacaktır. Çünkü pasta büyüdükçe kişi başına düşün pay da küçülür” dedi.

DEVLET BİZDEN CEZA KESİYOR

Çalışan emekli esnafların maaşından prim kesilmesi ile ilgili de açıklama yapan başkan Kaya “Bizim bununla ilgili bir çalışmamız var. İnşallah kısa sürede sorun çözülecektir. Bu konu Türkiye’de yara. Emekli olup ta vergi mükellefi olan esnafta yüzde 15 prim kesiliyor. Aldığımız maaş zaten ortada. Aslında hükümetin mantıklı düşünmesi gerek. Biz devletin sırtından bir işsizin yükünü alıyoruz. Ona ekmek verip sigortasını ödeyip istihdam sağlıyoruz. Ama devlet ne yapıyor, bizi ödüllendirmek yerine bizden ceza kesiyor” dedi.

Toplantının ardından başkan ve yönetimi Yazlık Ilıca restaurantta yemek yedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.