LASTİK İŞ

KAYMAKAM ALTINTAŞ “SOKAKTA Kİ ÇOCUK SATICILARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN”

Gündem 12.04.2018 - 17:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYMAKAM ALTINTAŞ “SOKAKTA Kİ ÇOCUK SATICILARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde, Bağımlılıkla Mücadele koordinasyon toplantısı, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş başkanlığında yapıldı. Kaymakam Altıntaş “ 18 yaşından küçüklere tekel bayii ürünleri ve madde bağımlılığı ürünlerinin satılması kesinlikle yasaktır. Bu önemli konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü yürütüyor. Vatandaşlarımıza tekrardan sesleniyorum. Özellikle çocuk dilencilerin sattığı sakız, mendil, su gibi ürünleri satın almamalarını istiyoruz’’ dedi.

İki ayda bir yapılan Bağımlılıkla Mücadele koordinasyon toplantısı  Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın başkanlığında, Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi'nde gerçekleşti. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, İl sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda yapıldı. HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ Uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Altıntaş, “Hep birlikte bu illete karşı mücadelemizi vereceğiz. Gençlerimiz, yapılacak olan etkinliklerle uyarılıyor. Çalışmalar sonucunda her iki ayda bir toplantı düzenlenerek değerlendirmede bulunuyoruz. Uyuşturucu hepimizin sorunu” dedi. EKİPLER ÇALIŞIYOR Kaymakam Altıntaş  ‘’Sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili Kocaeli Valiliği’nin talimatı var. Bu hususta bir ekip oluşturduk. Ekibimiz, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Valiliğimizin 2018 Taksim-1 No’lu genelgesi ile sokağın tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması konusunda çalışmalar yapılıyor. Önce çocukların aileleri hakkında sosyal incelemeler yapılıyor ve aileler uyarılıyor. Daha sonra idari para cezası uygulamasına gidiliyor ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz’’ SURİYELİ ÇOCUKLAR GÖÇ İDARESİNE GÖNDERİLİYOR Kaymakam Altıntaş “Yabancı uyruklu çocuklar da göç idaresinde tutuluyor ve Sosyal Hizmet Müdürlüklerine bildirilerek çalışmalar yapılıyor. Ayrıca bu Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü çalışmalar yapıyor. Ayrıca çocuklarımızın internet kafelerde eğitim saatleri içerisinde bulunmaları yasak. Yine 18 yaşından küçüklere tekel bayii ürünleri ve madde bağımlılığı ürünlerinin satılması kesinlikle yasaktır. Bu önemli konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü yürütüyor. Vatandaşlarımıza tekrardan sesleniyorum. Özellikle çocuk dilencilerin sattığı sakız, mendil, su gibi ürünleri satın almamalarını istiyoruz’’ dedi. ÇOCUKLAR SOKAKTA OLMASIN Kaymakam Altıntaş ‘’Sizlerde sokakta dilenen çocuklara para vermeyin. Aynı zamanda sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmayın. Bu çocukların yeri okuldur. Sokakta gezen çocuk olmamalı. Okul saatlerinde öğrencilerimiz internet kafelere gitmemeli. Aynı zamanda okul çevrelerinde çocukların kötü alışkanlıklara bulaşmasını engellemek için gerekli denetimlerde gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda emniyet güçleri ile irtibata geçmesi hepimiz için çok önemlidir. Sokakta çalıştırılan çocukları gören varsa birimlerimizi haberdar etmelerini istiyoruz. Birimlerimiz bununla ilgili çalışmalarını ve denetimlerini sürdürüyorlar. Asıl en önemli konu ise okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıdır. Çocukların okula devamını sağlamak zorundayız. Okul öncesi eğitim seneye zorunlu hale gelecektir. Bu konuda bugün itibarı ile çalışmalar yapılması önemlidir” dedi.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde, Bağımlılıkla Mücadele koordinasyon toplantısı, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş başkanlığında yapıldı. Kaymakam Altıntaş “ 18 yaşından küçüklere tekel bayii ürünleri ve madde bağımlılığı ürünlerinin satılması kesinlikle yasaktır. Bu önemli konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü yürütüyor. Vatandaşlarımıza tekrardan sesleniyorum. Özellikle çocuk dilencilerin sattığı sakız, mendil, su gibi ürünleri satın almamalarını istiyoruz’’ dedi.

İki ayda bir yapılan Bağımlılıkla Mücadele koordinasyon toplantısı  Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın başkanlığında, Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesi'nde gerçekleşti. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, İl sağlık Müdürlüğünün koordinasyonunda yapıldı.

HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ
Uyuşturucuya karşı hep birlikte mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Altıntaş, “Hep birlikte bu illete karşı mücadelemizi vereceğiz. Gençlerimiz, yapılacak olan etkinliklerle uyarılıyor. Çalışmalar sonucunda her iki ayda bir toplantı düzenlenerek değerlendirmede bulunuyoruz. Uyuşturucu hepimizin sorunu” dedi.

EKİPLER ÇALIŞIYOR
Kaymakam Altıntaş  ‘’Sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili Kocaeli Valiliği’nin talimatı var. Bu hususta bir ekip oluşturduk. Ekibimiz, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Valiliğimizin 2018 Taksim-1 No’lu genelgesi ile sokağın tehlikelerine maruz kalan çocukların korunması konusunda çalışmalar yapılıyor. Önce çocukların aileleri hakkında sosyal incelemeler yapılıyor ve aileler uyarılıyor. Daha sonra idari para cezası uygulamasına gidiliyor ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyoruz’’

SURİYELİ ÇOCUKLAR GÖÇ İDARESİNE GÖNDERİLİYOR
Kaymakam Altıntaş “Yabancı uyruklu çocuklar da göç idaresinde tutuluyor ve Sosyal Hizmet Müdürlüklerine bildirilerek çalışmalar yapılıyor. Ayrıca bu Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü çalışmalar yapıyor. Ayrıca çocuklarımızın internet kafelerde eğitim saatleri içerisinde bulunmaları yasak. Yine 18 yaşından küçüklere tekel bayii ürünleri ve madde bağımlılığı ürünlerinin satılması kesinlikle yasaktır. Bu önemli konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü yürütüyor. Vatandaşlarımıza tekrardan sesleniyorum. Özellikle çocuk dilencilerin sattığı sakız, mendil, su gibi ürünleri satın almamalarını istiyoruz’’ dedi.

ÇOCUKLAR SOKAKTA OLMASIN
Kaymakam Altıntaş ‘’Sizlerde sokakta dilenen çocuklara para vermeyin. Aynı zamanda sokakta çalışan çocuklardan alışveriş yapmayın. Bu çocukların yeri okuldur. Sokakta gezen çocuk olmamalı. Okul saatlerinde öğrencilerimiz internet kafelere gitmemeli. Aynı zamanda okul çevrelerinde çocukların kötü alışkanlıklara bulaşmasını engellemek için gerekli denetimlerde gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda emniyet güçleri ile irtibata geçmesi hepimiz için çok önemlidir. Sokakta çalıştırılan çocukları gören varsa birimlerimizi haberdar etmelerini istiyoruz. Birimlerimiz bununla ilgili çalışmalarını ve denetimlerini sürdürüyorlar. Asıl en önemli konu ise okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıdır. Çocukların okula devamını sağlamak zorundayız. Okul öncesi eğitim seneye zorunlu hale gelecektir. Bu konuda bugün itibarı ile çalışmalar yapılması önemlidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.