LASTİK İŞ
ismail

KAYMAKAM KARABULUT ''AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN''

Gündem 17.09.2020 - 09:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KAYMAKAM KARABULUT ''AHİLİK HAFTASI KUTLU OLSUN''

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ahilik Haftası dolayısı ile yayımladığı mesajında, “Ekonominin bel kemiği esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum” dedi

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ahilik Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kaymakam Karabulut mesajında, “Ahiliğin kelime anlamından da anlaşılacağı gibi ‘kardeşlik’ manasını taşıyan Ahilik, cömert ve eli açık anlamında karşımıza çıkmaktadır. Terim olarak 13. yüzyıldan beridir Anadolu’nun vatan haline gelmesinde gerek dini, gerek sosyal ve kültürel gerekse ekonomik ve siyasi olarak ahilik çok büyük bir rol oynamıştır. Kardeşliğin, cömertliğin, yiğitliğin, fedakarlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin, üretimin, ahlakın, sanatın, aklın ve bilimin esas alındığı Ahilik teşkilatı, Türk-İslam kültürüne özgü bir medeniyet hareketidir” dedi.  ‘ESNAF VE SANATKARLARIMIZ, AHİLİĞİ BUGÜN DE UYGULAMAKTADIR’ Sözlerini sürdüren Kaymakam Karabulut, “Esnaf arasındaki mesleki ve dini dayanışma ile engin ve evrensel prensipleri dünyaya farklı bir pencereden sunan bu kültürde kazandıkları paranın bir kısmını yardıma ayırmak, paylaşabilmek vardır. Esnaf ve sanatkârlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamaya bugün de devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.  ‘BAŞKA ÜLKELERE DE ÖRNEK OLMUŞTUR’ Kaymakam Karabulut, açıklamasının devamında, “Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uyguladığı bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından ‘Ahilik Vizyonu’ olarak uygulanmış ve başka ülkelere de örnek olmuştur. Ahilik Haftası vesilesiyle, medeniyet tarihine Türk kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunmasını temenni ediyor, ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ahilik Haftası dolayısı ile yayımladığı mesajında, “Ekonominin bel kemiği esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum” dedi

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Ahilik Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kaymakam Karabulut mesajında, “Ahiliğin kelime anlamından da anlaşılacağı gibi ‘kardeşlik’ manasını taşıyan Ahilik, cömert ve eli açık anlamında karşımıza çıkmaktadır. Terim olarak 13. yüzyıldan beridir Anadolu’nun vatan haline gelmesinde gerek dini, gerek sosyal ve kültürel gerekse ekonomik ve siyasi olarak ahilik çok büyük bir rol oynamıştır. Kardeşliğin, cömertliğin, yiğitliğin, fedakarlığın, doğruluğun, dürüstlüğün, kalitenin, üretimin, ahlakın, sanatın, aklın ve bilimin esas alındığı Ahilik teşkilatı, Türk-İslam kültürüne özgü bir medeniyet hareketidir” dedi.

 ‘ESNAF VE SANATKARLARIMIZ, AHİLİĞİ BUGÜN DE UYGULAMAKTADIR’

Sözlerini sürdüren Kaymakam Karabulut, “Esnaf arasındaki mesleki ve dini dayanışma ile engin ve evrensel prensipleri dünyaya farklı bir pencereden sunan bu kültürde kazandıkları paranın bir kısmını yardıma ayırmak, paylaşabilmek vardır. Esnaf ve sanatkârlarımız, insanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerini esas alan Ahilik sistemini uygulamaya bugün de devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.

 ‘BAŞKA ÜLKELERE DE ÖRNEK OLMUŞTUR’

Kaymakam Karabulut, açıklamasının devamında, “Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uyguladığı bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından ‘Ahilik Vizyonu’ olarak uygulanmış ve başka ülkelere de örnek olmuştur. Ahilik Haftası vesilesiyle, medeniyet tarihine Türk kültürünün armağan ettiği bu güçlü mirasın gelecekte de korunmasını temenni ediyor, ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.