KAYMAKAM KARABULUT ''HASTA SAYISI ARTIYOR''

Sağlık 30.11.2020 - 11:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KAYMAKAM KARABULUT ''HASTA SAYISI ARTIYOR''

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Covid-19 Denetimlerinin arttırması sonrası Kaymakam Cengiz Karabulut Filyasyon Denetim Ekipleri ile birlikte denetimlere katıldı.

İLAÇ KULLANIMI ÖNEMLİ Kaymakam Karabulut ve Filyasyon ekibi Covid-19 pozitif olan hastalar ve aynı evde kalan yakın temaslı kişiler ziyaret ederek  pozitif olan kişilere ilaçları verildi  ve izolasyon kuralları ile ilgili bilgillendirme yapıldı. PAZAR DENETİMİ YAPILDI Kaymakam Karabulut Değirmendere Pazar yerinde habersiz yapılan denetime katıldı. Kaymakam Karabulut “Pazar yerinin girişinde ve çıkışında Zabıta Memurlarının görev başındaydı. Dezenfektan bulundurdukları, ateş ölçümü ve maske kontrolü yaptıkları, vatandaşlara tezgâhlardan seçmece ürünler verilmediği, pazarcı esnafının sigara içme yasağına uyduğu, pazar içerisinde pazarcı esnafının HES kodlarının sorgulandığı vatandaşın ve esnafın maske mesafe ve hijyen kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulunduk.  İlçemizde otel ve işyerlerinde yapılan denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır”dedi. ÜÇ TEMEL KURAL ÖNEMLİ Kaymakam Karabulut “Basının aracılığı ile Halkımıza seslenmek istiyoruz. Üç temel kural bizim standardımızdır. Maske- mesafe -hijyen uygulama aynen devam ediyor. Ancak kışın gelmesiyle beraber kapalı mekanlara da  yöneliş oldu. Özellikle kapalı mekanlarda çok fazla vatandaşımızın bulunmasını istemiyoruz. Kapalı mekanların sürekli doğal yöntemler ile havalandırılmasını istiyoruz. Klima kullanılması pek tercih edilmiyor”dedi. VAKA SAYISI ARTIYOR Kaymakam Karabulut “Toplu sosyal aktivitelerden bir miktar uzak durmamız gerekiyor. Ev ziyaretleri, taziye ziyaretlerini ötelememiz gerekiyor. Altın günü, çay günü, ürün satışı, doğum gününü öteleyelim. Toplu olarak bulunan faaliyetler  bir süre yapılmamalı. İldeki ve  ilçedeki vaka sayılarının artışında bu organizasyonlar geliyor. Buna uyarsa vatandaşlarımız salgını çok daha kolay atlatabiliriz. Bu kadar kamu görevlisi sahada görev yapıyor bizler katılıyoruz ama her bilinçli vatandaş kendi  öz denetimini kendi yapmalı. Bunu sağlayamazsak istediğimiz başarıyı elde etmemiz çok zor”dedi HERKESİN BAŞINA BİR DENETÇİ KOYAMAYIZ Kaymakam Karabulut “Yüz atmış yedi bin nüfusa yüz atmış yedi bin tane denetlemek için görevli lazım. Bu kuralları kendimiz koymamız lazım. Pandemi ile yaşamayı yaşam felsefesi haline getirmemiz lazım. Maske yaşamımızın  bir parçası olması lazım. Mesafe yaşamımızın bir parçası olmalı. Temizlik zaten dinimizden kaynaklanan durum söz konusu bunu yaşam  felsefesi haline getirmemiz lazım. Durum şunu gösteriyor ki bir yıl daha bu pandemi ile mücadele etmemiz gerektiğini görüyoruz. Lütfen kurallara uyalım. Çok basit maske mesafe hijyen. Toplu etkinliklerde uzak duralım”şeıklinde konuştu.  
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Covid-19 Denetimlerinin arttırması sonrası Kaymakam Cengiz Karabulut Filyasyon Denetim Ekipleri ile birlikte denetimlere katıldı.

İLAÇ KULLANIMI ÖNEMLİ

Kaymakam Karabulut ve Filyasyon ekibi Covid-19 pozitif olan hastalar ve aynı evde kalan yakın temaslı kişiler ziyaret ederek  pozitif olan kişilere ilaçları verildi  ve izolasyon kuralları ile ilgili bilgillendirme yapıldı.
PAZAR DENETİMİ YAPILDI
Kaymakam Karabulut Değirmendere Pazar yerinde habersiz yapılan denetime katıldı. Kaymakam Karabulut “Pazar yerinin girişinde ve çıkışında Zabıta Memurlarının görev başındaydı. Dezenfektan bulundurdukları, ateş ölçümü ve maske kontrolü yaptıkları, vatandaşlara tezgâhlardan seçmece ürünler verilmediği, pazarcı esnafının sigara içme yasağına uyduğu, pazar içerisinde pazarcı esnafının HES kodlarının sorgulandığı vatandaşın ve esnafın maske mesafe ve hijyen kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulunduk.  İlçemizde otel ve işyerlerinde yapılan denetimde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır”dedi.

ÜÇ TEMEL KURAL ÖNEMLİ
Kaymakam Karabulut “Basının aracılığı ile Halkımıza seslenmek istiyoruz. Üç temel kural bizim standardımızdır. Maske- mesafe -hijyen uygulama aynen devam ediyor. Ancak kışın gelmesiyle beraber kapalı mekanlara da  yöneliş oldu. Özellikle kapalı mekanlarda çok fazla vatandaşımızın bulunmasını istemiyoruz. Kapalı mekanların sürekli doğal yöntemler ile havalandırılmasını istiyoruz. Klima kullanılması pek tercih edilmiyor”dedi.

VAKA SAYISI ARTIYOR
Kaymakam Karabulut “Toplu sosyal aktivitelerden bir miktar uzak durmamız gerekiyor. Ev ziyaretleri, taziye ziyaretlerini ötelememiz gerekiyor. Altın günü, çay günü, ürün satışı, doğum gününü öteleyelim. Toplu olarak bulunan faaliyetler  bir süre yapılmamalı. İldeki ve  ilçedeki vaka sayılarının artışında bu organizasyonlar geliyor. Buna uyarsa vatandaşlarımız salgını çok daha kolay atlatabiliriz. Bu kadar kamu görevlisi sahada görev yapıyor bizler katılıyoruz ama her bilinçli vatandaş kendi  öz denetimini kendi yapmalı. Bunu sağlayamazsak istediğimiz başarıyı elde etmemiz çok zor”dedi

HERKESİN BAŞINA BİR DENETÇİ KOYAMAYIZ
Kaymakam Karabulut “Yüz atmış yedi bin nüfusa yüz atmış yedi bin tane denetlemek için görevli lazım. Bu kuralları kendimiz koymamız lazım. Pandemi ile yaşamayı yaşam felsefesi haline getirmemiz lazım. Maske yaşamımızın  bir parçası olması lazım. Mesafe yaşamımızın bir parçası olmalı. Temizlik zaten dinimizden kaynaklanan durum söz konusu bunu yaşam  felsefesi haline getirmemiz lazım. Durum şunu gösteriyor ki bir yıl daha bu pandemi ile mücadele etmemiz gerektiğini görüyoruz. Lütfen kurallara uyalım. Çok basit maske mesafe hijyen. Toplu etkinliklerde uzak duralım”şeıklinde konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.