KAYMAKAM KARABULUT ''MAALESEF HASTA SAYIMIZ ARTTI''

Gündem 15.04.2020 - 11:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYMAKAM KARABULUT ''MAALESEF HASTA SAYIMIZ ARTTI''

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut dünyayı saran coronavisür’ün ilçemizde ki durumunu Yeni Gölcük Gazetesine değerlendirdi. Kaymakam Karabulut “Son süreçte hasta sayımız arttı. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi hasta ile dolduğu için Pandemi hastanesine çevrildi” dedi.

HASTA SAYISI ARTTI Kaymakam  Karabulut “Bir çok ilçede karantinaya alınan binalar var. Şuanda genel büyük kapsamda İlçemizde karantinaya aldığımız bir yer yok. Rakamlar son günlerde ilçemizde arttı. Ama yoğun bakımda olan çok kötü hastalarımız yok. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi  doldu. Pandemi hastanesi oldu. Şimdi yurdu hastaneye çeviriyoruz” dedi. Kaymakam Karabulut  “ Maalesef Türkiye’de vakanın en çok göründüğü yer Kocaeli.  Birde bizim burası geçiş hattı. İşçi sayısı fazla gelen giden fazla. Yurt dışından gelip giden insan sayısı çok fazla.  Buna  yönelik bir çalışma yaptık. Çok ciddi bir rakam çıktı. Bir sürü ülkeye giden insan çıktı. Öyle olunca da risk artıyor. Vatandaşa bu  durumu elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz ama olay vatandaşta bitiyor. Sosyal izolasyon kuralına kesinlikle uymak gerekiyor.  Maalesef arzu ettiğimiz kadar uyulmuyor” dedi.   37 KİŞİYE CEZA KESİLDİ Kaymakam Karabulut “Cumartesi  Pazar bile önce uyarmamıza rağmen  37 kişiye 3150 şer lira ceza kesildi. 37 kişi sokağa çıkma yasağına uymadı.  Vatandaşın kurallara uyması  gerekiyor . Pazara giden vatandaşlarımız biraz daha dikkatli olmalı.  Cumartesi sokağa çıkma yasağı olacak. Değirmendere pazarı olmayacak ama hemen hemen her gün ilçemizde Pazar var. Her sokakta market var. Bir panik ortamı var. Hafta sonu vefa gurubu özellikle 65 yaş üstü  vatandaşımıza yönelik çalıştı. Asıl hedefimiz 65 yaş ve kronik hastalar diğer vatandaşlarımızda aramış. Onlara da hizmet ettiler.  Çok  acil durumlarda hizmet veriyoruz. Yine de belediye ve bizim ekipler gerekli hizmeti verdiler.   YARDIMLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI Kaymakam Karabulut “Kayıt dışındaki kişilere 1000 tl lik yardım yapılmaya başlandı. ilk etapta 1360 kişiye dağıttık. Şimdi ikinci etap dediğimiz yardımlar var.  Çalışmasını tamamladık. 1450 kişi tespit edildi. Kıstas yıl içinde vakıftan 1 defa yardım almış olması yetiyor. Cuma günü ödemeye başlayacaktık. Bunlar PTT’nin sistemine yüklenemedi. Para hazır PTT’nin istemine yüklendiğinde Vefa hizmet ekibimiz evlere teslim edecek.  Ondan sonra üçüncü etap yardımlar başlayacak” dedi.  
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut dünyayı saran coronavisür’ün ilçemizde ki durumunu Yeni Gölcük Gazetesine değerlendirdi. Kaymakam Karabulut “Son süreçte hasta sayımız arttı. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi hasta ile dolduğu için Pandemi hastanesine çevrildi” dedi.

HASTA SAYISI ARTTI

Kaymakam  Karabulut “Bir çok ilçede karantinaya alınan binalar var. Şuanda genel büyük kapsamda İlçemizde karantinaya aldığımız bir yer yok. Rakamlar son günlerde ilçemizde arttı. Ama yoğun bakımda olan çok kötü hastalarımız yok. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi  doldu. Pandemi hastanesi oldu. Şimdi yurdu hastaneye çeviriyoruz” dedi.

Kaymakam Karabulut  “ Maalesef Türkiye’de vakanın en çok göründüğü yer Kocaeli.  Birde bizim burası geçiş hattı. İşçi sayısı fazla gelen giden fazla. Yurt dışından gelip giden insan sayısı çok fazla.  Buna  yönelik bir çalışma yaptık. Çok ciddi bir rakam çıktı. Bir sürü ülkeye giden insan çıktı. Öyle olunca da risk artıyor. Vatandaşa bu  durumu elimizden geldiğince anlatmaya çalışıyoruz ama olay vatandaşta bitiyor. Sosyal izolasyon kuralına kesinlikle uymak gerekiyor.  Maalesef arzu ettiğimiz kadar uyulmuyor” dedi.

 

37 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Kaymakam Karabulut “Cumartesi  Pazar bile önce uyarmamıza rağmen  37 kişiye 3150 şer lira ceza kesildi. 37 kişi sokağa çıkma yasağına uymadı.  Vatandaşın kurallara uyması  gerekiyor . Pazara giden vatandaşlarımız biraz daha dikkatli olmalı.  Cumartesi sokağa çıkma yasağı olacak. Değirmendere pazarı olmayacak ama hemen hemen her gün ilçemizde Pazar var. Her sokakta market var. Bir panik ortamı var. Hafta sonu vefa gurubu özellikle 65 yaş üstü  vatandaşımıza yönelik çalıştı. Asıl hedefimiz 65 yaş ve kronik hastalar diğer vatandaşlarımızda aramış. Onlara da hizmet ettiler.  Çok  acil durumlarda hizmet veriyoruz. Yine de belediye ve bizim ekipler gerekli hizmeti verdiler.

 

YARDIMLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI

Kaymakam Karabulut “Kayıt dışındaki kişilere 1000 tl lik yardım yapılmaya başlandı. ilk etapta 1360 kişiye dağıttık. Şimdi ikinci etap dediğimiz yardımlar var.  Çalışmasını tamamladık. 1450 kişi tespit edildi. Kıstas yıl içinde vakıftan 1 defa yardım almış olması yetiyor. Cuma günü ödemeye başlayacaktık. Bunlar PTT’nin sistemine yüklenemedi. Para hazır PTT’nin istemine yüklendiğinde Vefa hizmet ekibimiz evlere teslim edecek.  Ondan sonra üçüncü etap yardımlar başlayacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.