LASTİK İŞ

KAYMAKAM KARABULUT ''OKULLARIMIZ DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLİYOR''

Eğitim 10.06.2020 - 17:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYMAKAM KARABULUT ''OKULLARIMIZ DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLİYOR''

İlçemizde milli eğitim bünyesinde eğitim ve öğretimde hizmet veren 48 derslik olan Şehit Volkan Tantürk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi depreme karşı güçlendiriliyor. Yenilenen Okulları yerinde inceleyen Kaymakam Cengiz Karabulut “Bakanlığımızın yaptığı çalışma kapsamından İlçemizde bazı okullarımızın depreme karşı güçlendirme çalışması yapılıyor. Okullarımız depreme dayanıklı hale geliyor”dedi

Milli Eğitim Bakanlığının, “hasar ihbarı” alınan 81 ildeki okullarda hasar tespit incelemesi yaptırmasından sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde oluşturulan 200 kişilik ekip 81 ilde 450 civarında okulun yıkılması ya da güçlendirme yapılması yönünde rapor hazırladı.  YERİNDE İNCELEDİLER Hazırlanan rapor sonucunda İlçemizdeki okullarımızdan bazıları depreme karşı güçlendirme ve yenilenme çalışması başladı. Yenilenen Okulları  Kaymakam Cengiz Karabulut Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,  Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunarak güçlendirme ve yenilenme çalışmalarını yerinde denetledi. İlçemizde milli eğitim bünyesinde eğitim ve öğretimde başarılı bir şekilde öğrenci yetiştiren 48 derslik olan Şehit Volkan Tantürk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi güçlendirilmesi yapılıyor. Titizlikle çalışmalar yürüten inşaat firması okulun 2020- 2021 eğitim ve öğretime yetişmesi için hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.  DEPREME DAYANIKLI HALE GELİYOR Kaymakam Cengiz Karabulut “İlçemizde bir çok okulumuz daha önce yenilenmiş ancak Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bakanlığımızın yaptığı çalışma kapsamından İlçemizde bazı okullarımızın depreme karşı güçlendirme çalışması yapılıyor. Okullarımız depreme dayanıklı hale geliyor. 2020- 2021 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimiz okullarında deslerine devam edebilecekler” dedi.  Güçlendirmeyle ilgili bilgi veren Okul müdürü Metin Yalaz; “ilçemizde en büyük okullarımızdan biri olan 48 derslik olan Şehit Volkan Tantürk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi eğitimde her zaman başarısını göstermiştir. Okulun binası çok eski olması aynı zamanda depremi de yaşadı. Okulun daha konforlu bir hale gelmesi ve öğrencilerimizin bu konforlu okulda eğitim alması için milli eğitim bakanlığımızın desteği ile aynı zamanda il milli eğitim müdürlüğümüzün girişimleri ile okulumuzda çalışmaları yapılıyor. İhalesini il milli eğitim müdürlüğümüz tarafından yapılmış olup ve okulumuzun yapımı tamamen il milli eğitim müdürlüğümüzün kontrolündedir” dedi. Fahri Haner    
İlçemizde milli eğitim bünyesinde eğitim ve öğretimde hizmet veren 48 derslik olan Şehit Volkan Tantürk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi depreme karşı güçlendiriliyor. Yenilenen Okulları yerinde inceleyen Kaymakam Cengiz Karabulut “Bakanlığımızın yaptığı çalışma kapsamından İlçemizde bazı okullarımızın depreme karşı güçlendirme çalışması yapılıyor. Okullarımız depreme dayanıklı hale geliyor”dedi

Milli Eğitim Bakanlığının, “hasar ihbarı” alınan 81 ildeki okullarda hasar tespit incelemesi yaptırmasından sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde oluşturulan 200 kişilik ekip 81 ilde 450 civarında okulun yıkılması ya da güçlendirme yapılması yönünde rapor hazırladı. 

YERİNDE İNCELEDİLER
Hazırlanan rapor sonucunda İlçemizdeki okullarımızdan bazıları depreme karşı güçlendirme ve yenilenme çalışması başladı. Yenilenen Okulları  Kaymakam Cengiz Karabulut Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert,  Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulunarak güçlendirme ve yenilenme çalışmalarını yerinde denetledi.

İlçemizde milli eğitim bünyesinde eğitim ve öğretimde başarılı bir şekilde öğrenci yetiştiren 48 derslik olan Şehit Volkan Tantürk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi güçlendirilmesi yapılıyor. Titizlikle çalışmalar yürüten inşaat firması okulun 2020- 2021 eğitim ve öğretime yetişmesi için hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. 

DEPREME DAYANIKLI HALE GELİYOR
Kaymakam Cengiz Karabulut “İlçemizde bir çok okulumuz daha önce yenilenmiş ancak Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bakanlığımızın yaptığı çalışma kapsamından İlçemizde bazı okullarımızın depreme karşı güçlendirme çalışması yapılıyor. Okullarımız depreme dayanıklı hale geliyor. 2020- 2021 Eğitim Öğretim yılında öğrencilerimiz okullarında deslerine devam edebilecekler” dedi. 

Güçlendirmeyle ilgili bilgi veren Okul müdürü Metin Yalaz; “ilçemizde en büyük okullarımızdan biri olan 48 derslik olan Şehit Volkan Tantürk mesleki ve teknik Anadolu Lisesi eğitimde her zaman başarısını göstermiştir. Okulun binası çok eski olması aynı zamanda depremi de yaşadı. Okulun daha konforlu bir hale gelmesi ve öğrencilerimizin bu konforlu okulda eğitim alması için milli eğitim bakanlığımızın desteği ile aynı zamanda il milli eğitim müdürlüğümüzün girişimleri ile okulumuzda çalışmaları yapılıyor. İhalesini il milli eğitim müdürlüğümüz tarafından yapılmış olup ve okulumuzun yapımı tamamen il milli eğitim müdürlüğümüzün kontrolündedir” dedi.

Fahri Haner    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.