LASTİK İŞ

KAYMAKAM KARABULUT SİGARA DENETİMİNDE

Sağlık 07.01.2020 - 15:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYMAKAM KARABULUT SİGARA DENETİMİNDE

4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi amaçlı olarak Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük ilçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu ile ilçe zabıta ekipleri ile Değirmendere’de sigara denetimine çıkarak sigaranın zararlı olduğu konusunda vatandaşı uyardı.

4207 satılı Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında, Gölcük ilçesinde dumansız hava sahası denetimlerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri ve görevli sağlık ekipleri ile Değirmendere’de cafe ve çay bahçelerine sigara denetimi gerçekleştirdi. Kapalı Alanlarda Tütün ürünlerinin kullanımına yönelik uygulamalar, tütün ürünü kullanılmadığı, halde tütün dumanına maruz kalanları korumayı amaçlamıştır. Bireylerin tütün dumanına pasif maruziyetini önlemenin yanı sıra kullanıcıların da bırakmaya teşvik edilmesi amacıyla 7/24 esasına göre denetimler yapılmaktadır.  İŞLETMELERİ UYARDI Denetime çıkan Kaymakam Karabulut  “Bu gün sigara kullanımıyla ilgili toplu yaşanan yerlerde, işletmelerde, kafelerde ve resteurantlarda sigara kullanımı ile ilgili bir mevzuatımız var. Bu mevzuat çerçevesinde sigara ilçilmes uygun olmayan yerler var. Bu konuyla ilgili ilçe sağlık ekiplerimiz, zaman zaman emniyet, jandarma, kolluk güçlerimiz işletmelerde denetim yapıyor. Bu günde denetim konusunda yer alan arkadaşlarla beraber biz işletmelerimizi ziyaret etmek suretiyle bir farkındalık yaratma çalışması içine girdik. Bu kapsamda tespit ettiklerimiz işletmeleri ziyaret ederek hem işletme sahipleriyle, işletmede çalışan görevli arkadaşlarımızla ve orada bulunan vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz onlara mevzuatla ilgili tekrar hatırlatmalarda bulunuyoruz. Amacımız kamuoyunda bir farkındalık yaratarak bu mevzuatın etkin  bir şekilde ilçemizde uygulanmasını sağlamaktır” dedi.
4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi amaçlı olarak Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük ilçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu ile ilçe zabıta ekipleri ile Değirmendere’de sigara denetimine çıkarak sigaranın zararlı olduğu konusunda vatandaşı uyardı.

4207 satılı Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kapsamında, Gölcük ilçesinde dumansız hava sahası denetimlerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Sabri Medişoğlu, Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri ve görevli sağlık ekipleri ile Değirmendere’de cafe ve çay bahçelerine sigara denetimi gerçekleştirdi.

Kapalı Alanlarda Tütün ürünlerinin kullanımına yönelik uygulamalar, tütün ürünü kullanılmadığı, halde tütün dumanına maruz kalanları korumayı amaçlamıştır. Bireylerin tütün dumanına pasif maruziyetini önlemenin yanı sıra kullanıcıların da bırakmaya teşvik edilmesi amacıyla 7/24 esasına göre denetimler yapılmaktadır. 

İŞLETMELERİ UYARDI
Denetime çıkan Kaymakam Karabulut  “Bu gün sigara kullanımıyla ilgili toplu yaşanan yerlerde, işletmelerde, kafelerde ve resteurantlarda sigara kullanımı ile ilgili bir mevzuatımız var. Bu mevzuat çerçevesinde sigara ilçilmes uygun olmayan yerler var. Bu konuyla ilgili ilçe sağlık ekiplerimiz, zaman zaman emniyet, jandarma, kolluk güçlerimiz işletmelerde denetim yapıyor. Bu günde denetim konusunda yer alan arkadaşlarla beraber biz işletmelerimizi ziyaret etmek suretiyle bir farkındalık yaratma çalışması içine girdik. Bu kapsamda tespit ettiklerimiz işletmeleri ziyaret ederek hem işletme sahipleriyle, işletmede çalışan görevli arkadaşlarımızla ve orada bulunan vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz onlara mevzuatla ilgili tekrar hatırlatmalarda bulunuyoruz. Amacımız kamuoyunda bir farkındalık yaratarak bu mevzuatın etkin  bir şekilde ilçemizde uygulanmasını sağlamaktır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.