LASTİK İŞ
ismail

KAYMAKAM KARABULUT ''UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR''

Gündem 25.06.2020 - 16:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYMAKAM KARABULUT ''UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR''

Kaymakam Cengiz Karabulut, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Kaymakam Karabulut “İlçemizde bağımlılıkla mücadele kapsamında Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Gölcük dışında, Karamürsel ve Başiskele İlçelerinde de gereken faaliyet ve çalışmaları göstermektedir. Ancak en büyük görev tüm biz Gölcük’lü vatandaşlar olarak ebeveynlere, eğitimcilere, yöneticilere ve kısacası tüm vatandaşlarımıza düşmektedir”dedi.

Kaymakam Karabulut “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyada uyuşturucu kullanımında artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehdit oluşturması gerçeği ile hareket ederek, madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir topluma ulaşmayı hedeflemiştir. Her yıl dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihi kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirilmektedir”konuştu. MADDE BAĞIMLILIĞI HERKESİ ETKİLİYOR Kaymakam Karabulut “Madde bağımlılığı tüm dünya genelindeki toplumların temel sağlık sorunlarından biridir. Sadece kullanılan maddenin ortaya çıkardığı yan etkiler değil, yol açtığı sosyal sorunlar ve fiziksel hastalıklar ele alındığında, bireysel ve toplumsal maliyeti yüksek hastalıklar arasında yer almaktadır. Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan başta gençler olmak üzere herkesi etkileyen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunudur”dedi. MADEDE KULLANANLAR ZAYIF KARAKTERDE KİŞİLER Madde bağımlısı olanlar bilinç düzeyi düşük, savunmasız, sevgiden ve vicdani değerlerden yoksun, zayıf karakterli insanlardır. Kendini gerçekleştirememiş bireyler yanlış tercihler yaparak birer bağımlı olma yolunda ilk adımı atmış olurlar. Bu sebepledir ki; küçük yaşlarda eğitimlerini gereken şekillerde almış, aile sevgisi ve şefkati ile yetişmiş çocuk ve gençlerimizin madde bağımlısı olma olasılıkları yok denecek kadar azdır. Hepimizin evlatlarımızı yetiştirirken özellikle onların yanında olduğumuzu hissettirmek, sevgi ve değer yargılarımızı onlara aktarabilmek, doğru ile yanlışı birbirinden ayırmak konusunda, ebeveynleri olarak onlara rol model olabilmek, alabileceğimiz en etkili yöntemlerden bir tanesidir. UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR Kaymakam Karabulut “İlçemizde bağımlılıkla mücadele kapsamında Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Gölcük dışında, Karamürsel ve Başiskele İlçelerinde de gereken faaliyet ve çalışmaları göstermektedir. Ancak en büyük görev tüm biz Gölcük’lü vatandaşlar olarak ebeveynlere, eğitimcilere, yöneticilere ve kısacası tüm vatandaşlarımıza düşmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nün, geleceğimiz olarak gördüğümüz evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum”şeklinde sözlerini tamamladı..
Kaymakam Cengiz Karabulut, Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Kaymakam Karabulut “İlçemizde bağımlılıkla mücadele kapsamında Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Gölcük dışında, Karamürsel ve Başiskele İlçelerinde de gereken faaliyet ve çalışmaları göstermektedir. Ancak en büyük görev tüm biz Gölcük’lü vatandaşlar olarak ebeveynlere, eğitimcilere, yöneticilere ve kısacası tüm vatandaşlarımıza düşmektedir”dedi.

Kaymakam Karabulut “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, dünyada uyuşturucu kullanımında artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehdit oluşturması gerçeği ile hareket ederek, madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla 1987 yılında aldığı bir kararla, uyuşturucusuz temiz bir topluma ulaşmayı hedeflemiştir. Her yıl dünyada olduğu gibi ülkemizde de 26 Haziran tarihi kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirilmektedir”konuştu.

MADDE BAĞIMLILIĞI HERKESİ ETKİLİYOR
Kaymakam Karabulut “Madde bağımlılığı tüm dünya genelindeki toplumların temel sağlık sorunlarından biridir. Sadece kullanılan maddenin ortaya çıkardığı yan etkiler değil, yol açtığı sosyal sorunlar ve fiziksel hastalıklar ele alındığında, bireysel ve toplumsal maliyeti yüksek hastalıklar arasında yer almaktadır. Uyuşturucu kullanımı, toplumların hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, maddi ve manevi pek çok kayba sebep olan başta gençler olmak üzere herkesi etkileyen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunudur”dedi.

MADEDE KULLANANLAR ZAYIF KARAKTERDE KİŞİLER
Madde bağımlısı olanlar bilinç düzeyi düşük, savunmasız, sevgiden ve vicdani değerlerden yoksun, zayıf karakterli insanlardır. Kendini gerçekleştirememiş bireyler yanlış tercihler yaparak birer bağımlı olma yolunda ilk adımı atmış olurlar. Bu sebepledir ki; küçük yaşlarda eğitimlerini gereken şekillerde almış, aile sevgisi ve şefkati ile yetişmiş çocuk ve gençlerimizin madde bağımlısı olma olasılıkları yok denecek kadar azdır. Hepimizin evlatlarımızı yetiştirirken özellikle onların yanında olduğumuzu hissettirmek, sevgi ve değer yargılarımızı onlara aktarabilmek, doğru ile yanlışı birbirinden ayırmak konusunda, ebeveynleri olarak onlara rol model olabilmek, alabileceğimiz en etkili yöntemlerden bir tanesidir.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR
Kaymakam Karabulut “İlçemizde bağımlılıkla mücadele kapsamında Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Gölcük dışında, Karamürsel ve Başiskele İlçelerinde de gereken faaliyet ve çalışmaları göstermektedir. Ancak en büyük görev tüm biz Gölcük’lü vatandaşlar olarak ebeveynlere, eğitimcilere, yöneticilere ve kısacası tüm vatandaşlarımıza düşmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nün, geleceğimiz olarak gördüğümüz evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum”şeklinde sözlerini tamamladı..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.