LASTİK İŞ
ismail

KAYMAKAM VE BAŞKAN CORONA DENETİMİNDE

Gündem 06.08.2020 - 17:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYMAKAM VE BAŞKAN CORONA DENETİMİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla valiliklere gönderilen “Coronavirüs Denetimleri” konulu genelge ile tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde geniş kapsamlı Korona denetimi gerçekleşti. Denetimlere Gölcük kaymakamı Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “en yoğun” diyerek duyurduğu Coronavirüs denetlemesi İlçemizde başladı. Gölcük’te Polis, Jandarma ve Zabıta’dan oluşan ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren  kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetim yaptılar. VİRÜS BİTMEDİ Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut “Mart ayında Ülkemizde başlayan virüs malesef bitmemiştir. Vatandaşlarımız sosyal mesafeye- maske takmaya ve el hijyenine dikkat etmelidir. Bu kurallar sadece kendimizi değil karşımızdakini de koruyor. Sıfır hasta sayısına ulaştığımız ilçemizde yeni vakalar görülmeye başladı. Vatandaşlarımız işi olmadığı sürece dışarıya çıkmasın” dedi. TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM Denetimlere katılan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Covid-19 sürecinin hala devam ettiğini belirterek, vatandaşı uyardı.  Başkan Sezer, “Virüs bitmedi, tedbiri elden bırakmayalım. Covid-19 tedbirlerine mutlaka uyalım. Maskemizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım ve özellikle; el temizliğimize dikkat edelim. Çünkü virüs etkisini hala sürdürmekte, bizim alacağımız önlemler virüsün etkisinin azalmasında önemli bir rol oynamaktadır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; Sağlığımızı korumak bizim elimizde” dedi.    ESNAF DENETLENDİ Türkiye’deki Coronavirüs salgınında yaz ve bayram rehavetiyle vaka sayılarında artış görülmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla  tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Coronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve Coronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleniyor. MİNİBÜSLER VE TAKSİLER DENETLENDİ Gölcük’te minibüs ve taksileri durduran ekipler, şoförleri ve yolcuları denetledi.  Toplu ulaşım araçlarında yolcu sayısının yanı sıra yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları kontrol edildi. Ekipler ayrıca kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor. EN KAPSAMLI DENETİM Bu denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını kapsayacak şekilde başladı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla valiliklere gönderilen “Coronavirüs Denetimleri” konulu genelge ile tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde geniş kapsamlı Korona denetimi gerçekleşti. Denetimlere Gölcük kaymakamı Cengiz Karabulut ve Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “en yoğun” diyerek duyurduğu Coronavirüs denetlemesi İlçemizde başladı. Gölcük’te Polis, Jandarma ve Zabıta’dan oluşan ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren  kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetim yaptılar.

VİRÜS BİTMEDİ
Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut “Mart ayında Ülkemizde başlayan virüs malesef bitmemiştir. Vatandaşlarımız sosyal mesafeye- maske takmaya ve el hijyenine dikkat etmelidir. Bu kurallar sadece kendimizi değil karşımızdakini de koruyor. Sıfır hasta sayısına ulaştığımız ilçemizde yeni vakalar görülmeye başladı. Vatandaşlarımız işi olmadığı sürece dışarıya çıkmasın” dedi.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM
Denetimlere katılan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Covid-19 sürecinin hala devam ettiğini belirterek, vatandaşı uyardı.  Başkan Sezer, “Virüs bitmedi, tedbiri elden bırakmayalım. Covid-19 tedbirlerine mutlaka uyalım. Maskemizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım ve özellikle; el temizliğimize dikkat edelim. Çünkü virüs etkisini hala sürdürmekte, bizim alacağımız önlemler virüsün etkisinin azalmasında önemli bir rol oynamaktadır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; Sağlığımızı korumak bizim elimizde” dedi.   

ESNAF DENETLENDİ
Türkiye’deki Coronavirüs salgınında yaz ve bayram rehavetiyle vaka sayılarında artış görülmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla  tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Coronavirüs denetimleri gerçekleştirildi. Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve Coronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleniyor.

MİNİBÜSLER VE TAKSİLER DENETLENDİ
Gölcük’te minibüs ve taksileri durduran ekipler, şoförleri ve yolcuları denetledi.  Toplu ulaşım araçlarında yolcu sayısının yanı sıra yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları kontrol edildi. Ekipler ayrıca kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

EN KAPSAMLI DENETİM
Bu denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını kapsayacak şekilde başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.