KAYTAN DOKUMAYI GÖLCÜK'TE ÖĞRENDİLER

07.10.2019 - 16:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KAYTAN DOKUMAYI GÖLCÜK'TE ÖĞRENDİLER

Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekim ayı etkinliğinde “Kaytan Dokuma” sanatıyla ilgili eğitim çalışması yapılırken, Macaristan ve çeşitli illerden katılım oldu. Gölcük Belediyesi, her ay düzenli olarak sürdürdüğü “Sanat Günleri” kapsamında, kültürel mirasımızı korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ekim ayı etkinliğinde “Kaytan Dokuma” sanatıyla ilgili eğitim programı düzenlendi. İki gün süren eğitim programının sonunda, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in de katılımıyla, Sivil Toplum Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.   MACARİSTAN’DAN KATILIMCI   Ekim ayı eğitim çalışmasına yurt geneli haricinde, yurt dışından da misafir katıldı. Macaristanlı Christalena Hughmanick ilçemize gelerek tarihi el sanatımız olan “Kaytan Dokuma” eğitimi aldı. İzmir, İstanbul ve ilimizden Kandıra, Gebze, Karamürsel’den de eğitime katılımlar oldu. Trabzon’dan ilçemize gelen Kaytan Dokuma Eğitmeni Sevgi Bayram eğitimi verirken, toplamda 17 kişi eğitime katıldı. GELENEKSEL SANATLARIMIZ YAŞAYACAK Sertifika töreni öncesinde bir konuşma yapan Başkan Sezer; “Geleneksel sanatın yaşayabilmesi için bu eğitime katıldığınızdan sizleri tebrik ediyorum. Gölcük için bu çalışmanın bir şans olduğunu düşünüyorum. Geleneksel sanatları öğrenen sanatçılarımız olacak. Siz bu sanatları öğrendikten sonra kendi çevrenize öğreteceksiniz. İlçemiz dışından katılımcıların olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu durum geleneksel bir sanatın yaşaması anlamına geliyor. Bizde buna vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu noktada çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Kaytan Dokuma eğitimine katılan bayanlar da, Başkan Sezer’e teşekkür ettiler ve sertifikaların takdimi sonrasında tören son buldu. 
Gölcük Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekim ayı etkinliğinde “Kaytan Dokuma” sanatıyla ilgili eğitim çalışması yapılırken, Macaristan ve çeşitli illerden katılım oldu.

Gölcük Belediyesi, her ay düzenli olarak sürdürdüğü “Sanat Günleri” kapsamında, kültürel mirasımızı korumak ve unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla, faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Ekim ayı etkinliğinde “Kaytan Dokuma” sanatıyla ilgili eğitim programı düzenlendi. İki gün süren eğitim programının sonunda, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in de katılımıyla, Sivil Toplum Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.

 

MACARİSTAN’DAN KATILIMCI

 

Ekim ayı eğitim çalışmasına yurt geneli haricinde, yurt dışından da misafir katıldı. Macaristanlı Christalena Hughmanick ilçemize gelerek tarihi el sanatımız olan “Kaytan Dokuma” eğitimi aldı. İzmir, İstanbul ve ilimizden Kandıra, Gebze, Karamürsel’den de eğitime katılımlar oldu. Trabzon’dan ilçemize gelen Kaytan Dokuma Eğitmeni Sevgi Bayram eğitimi verirken, toplamda 17 kişi eğitime katıldı.

GELENEKSEL SANATLARIMIZ YAŞAYACAK

Sertifika töreni öncesinde bir konuşma yapan Başkan Sezer; “Geleneksel sanatın yaşayabilmesi için bu eğitime katıldığınızdan sizleri tebrik ediyorum. Gölcük için bu çalışmanın bir şans olduğunu düşünüyorum. Geleneksel sanatları öğrenen sanatçılarımız olacak. Siz bu sanatları öğrendikten sonra kendi çevrenize öğreteceksiniz. İlçemiz dışından katılımcıların olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu durum geleneksel bir sanatın yaşaması anlamına geliyor. Bizde buna vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu noktada çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Kaytan Dokuma eğitimine katılan bayanlar da, Başkan Sezer’e teşekkür ettiler ve sertifikaların takdimi sonrasında tören son buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.