KENDİ 15 KALBİ 70 YAŞINDA

Sağlık 02.10.2017 - 17:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KENDİ 15 KALBİ 70 YAŞINDA

Henüz 15 yaşında olmasına rağmen kalbine giden 4 ana damarda daralma olduğu ve kalbi 70 yaşında, günde 4 paket sigara içen bir insan kalbi gibi çalışan Derya Özkılıç, sağlığına kavuştu.

Kocaeli Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı doktorları yine başarılı bir operasyona imza attı. Prof. Dr. Muhip Kanko, Doç. Dr. Oğuz Omar ve Anestezi uzmanı Doç. Dr. Tülay Çardaközü öncülüğünde gerçekleştirilen operasyonda, milyonda bir görülen genç yaşta damar daralması operasyonu başarı ile sonuçlandı. Yaklaşık 4, 4 buçuk saat süren operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Muhip Kanko, “Hastamız 15 yaşında, bize göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvurdu. Çocuklarda ve gençlerde damar tıkanıklığı çok nadir görülen bir şeydir. Hastada kalp damarlarında daralma olabileceği şüphesi ile anjiografi yaptırdık. Sonucunda kalp damarlarında ciddi daralmalar olduğunu saptadık” dedi.   Göğüs ağrısını hafife almayın Kanko, “Hastamıza Bypass ameliyatı uyguladık. Şuanda ameliyatın üzerinden tam bir hafta geçti. Sağlığı gayet iyi ve taburcu edilecek duruma geldi. Özellikle çocukluk ve gençlik döneminde bu hastalık çok nadir olarak görülür. Genellikle ailevi kolesterol yüksekliği çocukları da etkiler. Kolesterolün yüksekliği çocuklarda büyük risk oluşturuyor. Ailesinde hiperkolesterol olan bir kişinin risk almaması için doktor kontrolünden geçmesi gerekiyor. Bu hastamızın ise ailesinde herhangi bir risk bulunmuyordu. Buna rağmen kalbe giden 4 ana damarlarda daralmalar tespit ettik hastanın kolundan, bacağından ve göğsünden aldığımız atardamarları bu ana damarlara naklettik” dedi. Milyonda bir görülen bir olay Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Oğuz Omar ise, “Hastamızın 15 yaşında olmasına rağmen kalbi 70 yaşında ve günde 4 paket sigara içen bir vatandaşın kalbi gibi çalışıyordu. Bu durum milyonda bir kişiden görülüyor. Genellikle bu tarz ameliyatlarda toplardamar kullanılıyor ama biz bu ameliyatı atardamar kullanarak gerçekleştirdik. Ameliyatımız 4, 4 buçuk saat sürdü ve çok başarılı bir operasyon oldu. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi olarak burada dünyada gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Hastanemizde her türlü kalp ve damar ameliyatlarını uzman ekiplerimizle birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bölgede tekiz” dedi. Turp gibiyim Başarılı bir operasyon geçirdikten sonra yeniden eski sağlığına kavuşan, Sakarya Pamukova’da ikamet eden 15 yaşındaki Derya Özkılıç ise, “Yaklaşık 10 yaşımdan beri göğsümde ara ara ağrılar oluyordu. Nefes almakta zorluk çekiyordum ama bunu yıllardır aileme ya da başka birine söylemedim. Ağrılar kısa sürüyor ve hemen geçiyordu. Sonra bunu geçtiğimiz aylarda anneme söyledim. Hastaneye gelip muayene oldum. Kalbime giden ana damarlarda daralmalar olmuşmuş. Ameliyatım çok başarılı geçti. Şuanda turp gibiyim ve eski sağlığıma yeniden kavuştum. Doktorlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Derya Özkılıç’ın annesi Esra Özkılıç da ameliyatu yapan bütün doktorlara teşekkür etti.
Henüz 15 yaşında olmasına rağmen kalbine giden 4 ana damarda daralma olduğu ve kalbi 70 yaşında, günde 4 paket sigara içen bir insan kalbi gibi çalışan Derya Özkılıç, sağlığına kavuştu.

Kocaeli Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı doktorları yine başarılı bir operasyona imza attı. Prof. Dr. Muhip Kanko, Doç. Dr. Oğuz Omar ve Anestezi uzmanı Doç. Dr. Tülay Çardaközü öncülüğünde gerçekleştirilen operasyonda, milyonda bir görülen genç yaşta damar daralması operasyonu başarı ile sonuçlandı. Yaklaşık 4, 4 buçuk saat süren operasyon hakkında bilgi veren Prof. Dr. Muhip Kanko, “Hastamız 15 yaşında, bize göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayeti ile başvurdu. Çocuklarda ve gençlerde damar tıkanıklığı çok nadir görülen bir şeydir. Hastada kalp damarlarında daralma olabileceği şüphesi ile anjiografi yaptırdık. Sonucunda kalp damarlarında ciddi daralmalar olduğunu saptadık” dedi.

 

Göğüs ağrısını hafife almayın

Kanko, “Hastamıza Bypass ameliyatı uyguladık. Şuanda ameliyatın üzerinden tam bir hafta geçti. Sağlığı gayet iyi ve taburcu edilecek duruma geldi. Özellikle çocukluk ve gençlik döneminde bu hastalık çok nadir olarak görülür. Genellikle ailevi kolesterol yüksekliği çocukları da etkiler. Kolesterolün yüksekliği çocuklarda büyük risk oluşturuyor. Ailesinde hiperkolesterol olan bir kişinin risk almaması için doktor kontrolünden geçmesi gerekiyor. Bu hastamızın ise ailesinde herhangi bir risk bulunmuyordu. Buna rağmen kalbe giden 4 ana damarlarda daralmalar tespit ettik hastanın kolundan, bacağından ve göğsünden aldığımız atardamarları bu ana damarlara naklettik” dedi.

Milyonda bir görülen bir olay

Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Oğuz Omar ise, “Hastamızın 15 yaşında olmasına rağmen kalbi 70 yaşında ve günde 4 paket sigara içen bir vatandaşın kalbi gibi çalışıyordu. Bu durum milyonda bir kişiden görülüyor. Genellikle bu tarz ameliyatlarda toplardamar kullanılıyor ama biz bu ameliyatı atardamar kullanarak gerçekleştirdik. Ameliyatımız 4, 4 buçuk saat sürdü ve çok başarılı bir operasyon oldu. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi olarak burada dünyada gelişen teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Hastanemizde her türlü kalp ve damar ameliyatlarını uzman ekiplerimizle birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bölgede tekiz” dedi.

Turp gibiyim

Başarılı bir operasyon geçirdikten sonra yeniden eski sağlığına kavuşan, Sakarya Pamukova’da ikamet eden 15 yaşındaki Derya Özkılıç ise, “Yaklaşık 10 yaşımdan beri göğsümde ara ara ağrılar oluyordu. Nefes almakta zorluk çekiyordum ama bunu yıllardır aileme ya da başka birine söylemedim. Ağrılar kısa sürüyor ve hemen geçiyordu. Sonra bunu geçtiğimiz aylarda anneme söyledim. Hastaneye gelip muayene oldum. Kalbime giden ana damarlarda daralmalar olmuşmuş. Ameliyatım çok başarılı geçti. Şuanda turp gibiyim ve eski sağlığıma yeniden kavuştum. Doktorlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Derya Özkılıç’ın annesi Esra Özkılıç da ameliyatu yapan bütün doktorlara teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.