KENTE ÜÇ YENİ YAYA KÖPRÜSÜ YAPILIYOR

Kocaeli 03.06.2017 - 14:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KENTE ÜÇ YENİ YAYA KÖPRÜSÜ YAPILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kentin belli yerlerine projelendirdiği üç adet yaya köprüsünün yapımına başlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımında yayaların güvenle karşıdan karşıya geçebilmeleri için belli noktalara yaya köprüleri inşa ediyor. D-100 Karayolu üzerine yapılan Adnan Menderes, Mimar Sinan, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan Yaya Köprüleriyle şehir merkezini sahil bölgesine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Sabancı Kavşağı projesiyle düzenlediği D-100 üzerine üç adet çelik yaya köprüsü inşa etti. Ulaşım Daire Başkanlığı yaya geçişini güvenli hale getirmek için kentin üç farklı bölgesine köprü inşa ediyor.   ÇALIŞMALAR BAŞLADI Çalışma kapsamında Yuvacık KO-MEK önünde yaya köprüsünün temel kazı çalışmalarına başlandı. Kandıra-İzmit Yolu İzmit Kaymakamlığı Yenişehir Mahallesi- Yahya Kapatan arasında yapılacak yaya köprüsünün de temel kazısı başlanacak. Ayrıca proje kapsamında Seka Köprülü Kavşağı’nda yapılacak merdiven engelli asansörünün imalat çalışmaları başladı. Hastane tarafında asansör temel kazısı tamamlandı. İzmit Sapanca Yolu üzeri Sarımeşe Kavşağı bölgesi yaya köprüsünün çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak.   6 ADET ENGELLİ ASANSÖRÜ Proje kapsamında 6 adet engelli asansörü yapılması planlanıyor. Yaya köprülerinin yapımında toplam 300 ton çelik malzeme ile 550 metreküp beton, 43 ton nervürlü donatı çeliği kullanılacak. Köprüler için 2000 metreküp kazı ve 1500 metreküp dolgu çalışması gerçekleştirilecek. Köprü zeminlerine 450 metrekare tartan pist, 850 metrekare de yarı kapaklı cephe kaplama imalatları yapılacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kentin belli yerlerine projelendirdiği üç adet yaya köprüsünün yapımına başlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımında yayaların güvenle karşıdan karşıya geçebilmeleri için belli noktalara yaya köprüleri inşa ediyor. D-100 Karayolu üzerine yapılan Adnan Menderes, Mimar Sinan, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan Yaya Köprüleriyle şehir merkezini sahil bölgesine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Sabancı Kavşağı projesiyle düzenlediği D-100 üzerine üç adet çelik yaya köprüsü inşa etti. Ulaşım Daire Başkanlığı yaya geçişini güvenli hale getirmek için kentin üç farklı bölgesine köprü inşa ediyor.

 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çalışma kapsamında Yuvacık KO-MEK önünde yaya köprüsünün temel kazı çalışmalarına başlandı. Kandıra-İzmit Yolu İzmit Kaymakamlığı Yenişehir Mahallesi- Yahya Kapatan arasında yapılacak yaya köprüsünün de temel kazısı başlanacak. Ayrıca proje kapsamında Seka Köprülü Kavşağı’nda yapılacak merdiven engelli asansörünün imalat çalışmaları başladı. Hastane tarafında asansör temel kazısı tamamlandı. İzmit Sapanca Yolu üzeri Sarımeşe Kavşağı bölgesi yaya köprüsünün çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak.

 

6 ADET ENGELLİ ASANSÖRÜ

Proje kapsamında 6 adet engelli asansörü yapılması planlanıyor. Yaya köprülerinin yapımında toplam 300 ton çelik malzeme ile 550 metreküp beton, 43 ton nervürlü donatı çeliği kullanılacak. Köprüler için 2000 metreküp kazı ve 1500 metreküp dolgu çalışması gerçekleştirilecek. Köprü zeminlerine 450 metrekare tartan pist, 850 metrekare de yarı kapaklı cephe kaplama imalatları yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.