LASTİK İŞ

KERVANSARATLAR VKV'DE ..

11.01.2016 - 20:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KERVANSARATLAR VKV'DE ..

Resim sanatının önde gelen isimlerinden Pınar Çimen, kervansarayları konu alan 1150 isimli sergisini uzun yıllar sanat yönetmenliğini yaptığı Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

30 eserden oluşan ve uzun sanat yaşamındaki önemli köşe taşlarını yansıtan sergisi 6 Şubat 2016 tarihine kadar sanatseverler tarafından görülebilecektir. Sanatçı Pınar Çimen, yaşadığı serüveni ve izlemlerini Kocaeli ve Gölcük te düzenlediği basın toplantısı ile Gazetecilerle paylaştı. Sanatçı Çimen, ilk olarak 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayarak sözlerine başladı.    Sanatçı Pınar Çimen; “yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Selçuklu kervansarayları için farkındalık yaratmak istediğini belirtti. Resimlerin tamamında canlı renkler kullandığını belirten Pınar Çimen; “hepsinin ayrı bir ruh olduğuna inandığım kervan saraylar için elimden gelen en iyi resim yapmayı seçtim. Bu uzun soluklu mücadelede en büyük yardımcılarım renkler oldu. Kaderine terk edilmiş, eskimiş, solmuş harabe halindeki yapıları renklerimle hayat verdim. Morlar fısıltıları, kırmızılar ise çığlıkları oldu” dedi. Ticaret yolları üzerinde kurulan kervansarayların tarihte önemli bir misyona olduğuna dikkat çeken Pınar Çimen, şu açıklamayı yaptı, Sanatçı Pınar Çimen; “bu yapılar bizim tarihi mirasımızdır. Ancak öyle yapılar gördüm ki maalesef içinden asfalt yollar geçiyor. Çok üzüldüm, duruma elbette ki kayıtsız kalamazdım. Yüreğimdeki bütün devinimi, gizi, duyguyu resimlerime yansıttım. Çin’den Avrupa’ya kadar ticareti koruyan yapıların bendeki öyküsü işte bu sayede başladı. Amacım geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmak, bu kültürel zenginliklerimize sahip çıkılmasını sağlamaktır” dedi. 
Resim sanatının önde gelen isimlerinden Pınar Çimen, kervansarayları konu alan 1150 isimli sergisini uzun yıllar sanat yönetmenliğini yaptığı Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

30 eserden oluşan ve uzun sanat yaşamındaki önemli köşe taşlarını yansıtan sergisi 6 Şubat 2016 tarihine kadar sanatseverler tarafından görülebilecektir. Sanatçı Pınar Çimen, yaşadığı serüveni ve izlemlerini Kocaeli ve Gölcük te düzenlediği basın toplantısı ile Gazetecilerle paylaştı. Sanatçı Çimen, ilk olarak 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayarak sözlerine başladı. 

 

Sanatçı Pınar Çimen; “yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Selçuklu kervansarayları için farkındalık yaratmak istediğini belirtti. Resimlerin tamamında canlı renkler kullandığını belirten Pınar Çimen; “hepsinin ayrı bir ruh olduğuna inandığım kervan saraylar için elimden gelen en iyi resim yapmayı seçtim. Bu uzun soluklu mücadelede en büyük yardımcılarım renkler oldu. Kaderine terk edilmiş, eskimiş, solmuş harabe halindeki yapıları renklerimle hayat verdim. Morlar fısıltıları, kırmızılar ise çığlıkları oldu” dedi. Ticaret yolları üzerinde kurulan kervansarayların tarihte önemli bir misyona olduğuna dikkat çeken Pınar Çimen, şu açıklamayı yaptı, Sanatçı Pınar Çimen; “bu yapılar bizim tarihi mirasımızdır. Ancak öyle yapılar gördüm ki maalesef içinden asfalt yollar geçiyor. Çok üzüldüm, duruma elbette ki kayıtsız kalamazdım. Yüreğimdeki bütün devinimi, gizi, duyguyu resimlerime yansıttım. Çin’den Avrupa’ya kadar ticareti koruyan yapıların bendeki öyküsü işte bu sayede başladı. Amacım geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmak, bu kültürel zenginliklerimize sahip çıkılmasını sağlamaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.