KESGİN ‘’HALK EKMEĞE KARŞI DEĞİLİZ’’

Ekonomi 03.08.2019 - 15:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KESGİN ‘’HALK EKMEĞE KARŞI DEĞİLİZ’’

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, Belediye meclisinde gündeme gelen ve ilçemizde kurulması planlanan halk ekmek uygulaması ile ilgili olarak halk ekmek uygulamasına karşı olmadığını belirtti.

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, ilimizde olduğu gibi ilçemizde de uygulamaya konulması adına çalışmaların yapılmaya başlanacağı ‘Halk Ekmek’ projesi hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Kesgin, konu hakkında yaptığı açıklamada “Halk ekmeğe küçük esnaf ve bakkallar olarak hiçbir zaman karşı değiliz. Fakat uygulamada bazı kapalı durumlar olduğu için endişelerimiz mevcut. Halk ekmek olayı, belediyelerin kendi bünyesinde kurduğu fırınlarla düşük maliyetli ekmek üretip bunu halka ucuza sunmakla olabilecek bir durumdur” dedi. MAHALLE BAKKALI ZOR DURUMDA KALIR Sözlerine devam eden Başkan Kesgin, “Burada yapılan halk ekmek uygulamasında böyle bir şey söz konusu değil. Fırıncılar Odası ile Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu anlaşma gereği ekmek fırıncılardan temin edilip şehrin belirli noktalarına büfe koyarak ekmek satışı yapma şeklinde olacak. Bakkallar olarak buradaki sıkıntımız, bu büfelerin her mahalleye, her köşeye gelişigüzel konulup uygulamanın bakkal esnafının ekmek satışını elinden almaya yönelik bir duruma dönüşebilme riskidir. Bu durum, bitme noktasında olan küçük esnafı, mahalle bakkalını zor durumda bırakır” dedi. BAKKALLAR, TAMAMEN BİTME AŞAMASINA GELMEMELİ Başkan Kesgin, açıklamasının sonunda “Bu konuda belediyelerden beklentimiz, büfe noktalarının sınırlı tutulup şehir merkezinde en fazla 3 noktaya sabitlenmesidir. Zaten bakkal esnafının satabildiği tek ürün ekmek. Bu uygulama, onu da fırıncıların büfe noktalarıyla elinden alma operasyonu olmamalı. Bizim beklentimiz halkımıza ucuz ekmek sunmak adına yanlış bir uygulamayla halkın mihenk taşı olan, sıkıştığında borç alabildiği, alışveriş yaptığı bakkal esnafını tamamen bitirme aşamasına getirmemektir” dedi. 
Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, Belediye meclisinde gündeme gelen ve ilçemizde kurulması planlanan halk ekmek uygulaması ile ilgili olarak halk ekmek uygulamasına karşı olmadığını belirtti.

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, ilimizde olduğu gibi ilçemizde de uygulamaya konulması adına çalışmaların yapılmaya başlanacağı ‘Halk Ekmek’ projesi hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Kesgin, konu hakkında yaptığı açıklamada “Halk ekmeğe küçük esnaf ve bakkallar olarak hiçbir zaman karşı değiliz. Fakat uygulamada bazı kapalı durumlar olduğu için endişelerimiz mevcut. Halk ekmek olayı, belediyelerin kendi bünyesinde kurduğu fırınlarla düşük maliyetli ekmek üretip bunu halka ucuza sunmakla olabilecek bir durumdur” dedi.

MAHALLE BAKKALI ZOR DURUMDA KALIR
Sözlerine devam eden Başkan Kesgin, “Burada yapılan halk ekmek uygulamasında böyle bir şey söz konusu değil. Fırıncılar Odası ile Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu anlaşma gereği ekmek fırıncılardan temin edilip şehrin belirli noktalarına büfe koyarak ekmek satışı yapma şeklinde olacak. Bakkallar olarak buradaki sıkıntımız, bu büfelerin her mahalleye, her köşeye gelişigüzel konulup uygulamanın bakkal esnafının ekmek satışını elinden almaya yönelik bir duruma dönüşebilme riskidir. Bu durum, bitme noktasında olan küçük esnafı, mahalle bakkalını zor durumda bırakır” dedi.

BAKKALLAR, TAMAMEN BİTME AŞAMASINA GELMEMELİ
Başkan Kesgin, açıklamasının sonunda “Bu konuda belediyelerden beklentimiz, büfe noktalarının sınırlı tutulup şehir merkezinde en fazla 3 noktaya sabitlenmesidir. Zaten bakkal esnafının satabildiği tek ürün ekmek. Bu uygulama, onu da fırıncıların büfe noktalarıyla elinden alma operasyonu olmamalı. Bizim beklentimiz halkımıza ucuz ekmek sunmak adına yanlış bir uygulamayla halkın mihenk taşı olan, sıkıştığında borç alabildiği, alışveriş yaptığı bakkal esnafını tamamen bitirme aşamasına getirmemektir” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.