KİMLİK PASAPORT VE EHLİYET TEK ADRESTEN VERİLECEK

Gündem 26.03.2018 - 17:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KİMLİK PASAPORT VE EHLİYET TEK ADRESTEN VERİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus Müdürlüğü’ne devredilmesine karar verilmesi ile birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni görev için hazırlıklar başladı.

Alınan yeni karar ile pasaport ve sürücü belgelerinin Emniyet Genel Müdürlüğü yerine Nüfus Müdürlüğü tarafından verilmesine karar verildi. Alınan bu yeni karar sonrasında İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni görev için tahsis edilen iki ayrı odada test çalışmaları başladı. TEST ÇALIŞMASI BAŞLADI Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın Nisan ayı içerinde başlanacak olan yeni işlemlerle ilgili alt yapı çalışmalarının tamamlanadığını belirtti. Aydın“ Sürücü belgesi ve pasaport iş ve işleyişleri ile ilgili belgelerin Nüfus Müdürlüklerine devri ile ilgili cihazlar kurulmaya başlanmış olup tüm yurt genelinde test çalışmalarına başlanmıştır. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün emirleri doğrultusunda pasaport ve sürücü belgelerinin Nüfus Müdürlüklerinde verilme işlemine başlanacaktır. Başlama tarihi ayrıca bildirilecektir. Bu yeni uygulama için iki ayrı oda tahsis edilmiştir. Pasaport ve sürücü belgelerinin verilme işlemlerinin başlamasından önce personelimiz test çalışmalarına başladı. Emniyet Müdürlüğümüzce ortak bir çalışma ile test işlemleri yapılmaktadır” dedi. HAZIRLIKLAR YAPILIYOR Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın “ Sürücü belgesine ait talimat ve ikinci nesil pasaport uygulama talimatı yayınlanmıştır. Buna bağlı olarak yayınlanan talimatta amaç olarak; sürücü belgelerinin tasarımı, temini, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemler ile sürücü belgesinde yer alacak bilgiler ve bunlara dair usul ve esaslar belirlemektir. Ayrıca bu uygulama talimatı ile pasaport ve pasaport yerine geçen belgelerin türlerine göre başvuruların alınması, kişiselleştirilmesi, dağıtımı, teslimi, imhası ve biyometrik verilerin alınmasına ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır” dedi.   YOĞUN DÖNEM BAŞLIYOR Aydın  “Nüfus Müdürlüklerine verilen pasaport ve sürücü belgesi dışında diğer iş ve işlemler yürütülmeye devam etmektedir. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları için ayırdığımız üç masa başvuruları kabul etmekte olup pasaport ve sürücü belgeleri başvuruları bağımsız olarak yürütülecektir. Bu konuda Nüfus Müdürlükleri yoğun bir döneme gireceği için alt yapı ve personel ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bu konu da Bakanlığımız tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır” dedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus Müdürlüğü’ne devredilmesine karar verilmesi ile birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni görev için hazırlıklar başladı.
Alınan yeni karar ile pasaport ve sürücü belgelerinin Emniyet Genel Müdürlüğü yerine Nüfus Müdürlüğü tarafından verilmesine karar verildi. Alınan bu yeni karar sonrasında İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni görev için tahsis edilen iki ayrı odada test çalışmaları başladı.
TEST ÇALIŞMASI BAŞLADI
Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın Nisan ayı içerinde başlanacak olan yeni işlemlerle ilgili alt yapı çalışmalarının tamamlanadığını belirtti. Aydın“ Sürücü belgesi ve pasaport iş ve işleyişleri ile ilgili belgelerin Nüfus Müdürlüklerine devri ile ilgili cihazlar kurulmaya başlanmış olup tüm yurt genelinde test çalışmalarına başlanmıştır. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü’nün emirleri doğrultusunda pasaport ve sürücü belgelerinin Nüfus Müdürlüklerinde verilme işlemine başlanacaktır. Başlama tarihi ayrıca bildirilecektir. Bu yeni uygulama için iki ayrı oda tahsis edilmiştir. Pasaport ve sürücü belgelerinin verilme işlemlerinin başlamasından önce personelimiz test çalışmalarına başladı. Emniyet Müdürlüğümüzce ortak bir çalışma ile test işlemleri yapılmaktadır” dedi.
HAZIRLIKLAR YAPILIYOR
Gölcük İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın “ Sürücü belgesine ait talimat ve ikinci nesil pasaport uygulama talimatı yayınlanmıştır. Buna bağlı olarak yayınlanan talimatta amaç olarak; sürücü belgelerinin tasarımı, temini, dağıtımı, teslimi ile üretim ve kişiselleştirilmesine ilişkin işlemler ile sürücü belgesinde yer alacak bilgiler ve bunlara dair usul ve esaslar belirlemektir. Ayrıca bu uygulama talimatı ile pasaport ve pasaport yerine geçen belgelerin türlerine göre başvuruların alınması, kişiselleştirilmesi, dağıtımı, teslimi, imhası ve biyometrik verilerin alınmasına ilişkin usul ve esasları kapsamaktadır” dedi.
 
YOĞUN DÖNEM BAŞLIYOR
Aydın  “Nüfus Müdürlüklerine verilen pasaport ve sürücü belgesi dışında diğer iş ve işlemler yürütülmeye devam etmektedir. Yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları için ayırdığımız üç masa başvuruları kabul etmekte olup pasaport ve sürücü belgeleri başvuruları bağımsız olarak yürütülecektir. Bu konuda Nüfus Müdürlükleri yoğun bir döneme gireceği için alt yapı ve personel ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bu konu da Bakanlığımız tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.