LASTİK İŞ

KİMSE SUSUZ KALMAYACAK

24.10.2019 - 18:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KİMSE SUSUZ KALMAYACAK

Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi mevsim şartlarına bağlı olarak yüzde 30'a düştü.

Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi mevsim şartlarına bağlı olarak yüzde 30'a düştü. Kocaeli'nin içme suyunun büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'nda mevsim şartlarına bağlı olarak yeterli yağışın olmaması nedeniyle su seviyesi düştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Yuvacık Barajı'nda, su oranı yüzde 30 oranına düştü. Toplam 51 milyon metreküp kapasiteli barajda su seviyesi 15 milyon 170 bin metreküp olarak ölçüldü. Önümüzdeki ay başlayacak yağışlarla birlikte su seviyesinin tekrar yükseleceği belirtildi. PANİK YAPMAYA GEREK YOK İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, "Yuvacık Barajı’nda şu seviyesinin yüzde 30 seviyeye düşmesi telaş edilecek bir durum değil. 2018’de bu tarihler de su seviyesi yüzde 30 lardaydı. Kasım ayının ikinci haftasına kadar yağmur yağmazsa Sapanca Gölü’nden baraja su basarak abonelerimiz susuz bırakmayız" ifadelerini kullandı.
Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi mevsim şartlarına bağlı olarak yüzde 30'a düştü.

Başiskele ilçesinde bulunan Yuvacık Barajı'nda su seviyesi mevsim şartlarına bağlı olarak yüzde 30'a düştü.
Kocaeli'nin içme suyunun büyük bir kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'nda mevsim şartlarına bağlı olarak yeterli yağışın olmaması nedeniyle su seviyesi düştü. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Yuvacık Barajı'nda, su oranı yüzde 30 oranına düştü. Toplam 51 milyon metreküp kapasiteli barajda su seviyesi 15 milyon 170 bin metreküp olarak ölçüldü. Önümüzdeki ay başlayacak yağışlarla birlikte su seviyesinin tekrar yükseleceği belirtildi.

PANİK YAPMAYA GEREK YOK
İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, "Yuvacık Barajı’nda şu seviyesinin yüzde 30 seviyeye düşmesi telaş edilecek bir durum değil. 2018’de bu tarihler de su seviyesi yüzde 30 lardaydı. Kasım ayının ikinci haftasına kadar yağmur yağmazsa Sapanca Gölü’nden baraja su basarak abonelerimiz susuz bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.