KLİMA KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

02.07.2019 - 18:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KLİMA KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr.Necmi Odyakmaz, “Tüketicilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile enerji kullanımı sırasında, ekolojik dengeye zarar vermeden enerji tasarrufunun sağlanması ve ülke ekonomisine de katkı sağlanmasını çok değerli buluyoruz.

 Hepimizin üzerine küçükten büyüğe, evimizden, işyerimize her alanda düşen sorumluluklar var ve her birimiz enerji verimliliğine katkı sağlayabiliriz.” dedi. SEDAŞ yetkilileri, yazın sıcaklarında hayatın vazgeçilmezi haline gelen klimaların kullanımının her geçen gün arttığını açıkladı ve klimaların güvenli, sağlıklı ve tasarruflu bir şekilde kullanılması konusunda önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştılar.   Dikkat ve Özen Mutlaka Gerekli SEDAŞ yetkilileri, belirli kurallara uyularak kullanıldığı sürece, ev ve işyerlerinde mevcut elektrik tesisatlarından doğabilecek risklerin sadece klimalar için değil, elektrikli ısıtıcılar ve evlerde kullanılan tüm beyaz eşya ve elektronik eşyalar ile aynı seviyede olduğunu ifade ediyor ve olası riskleri bertaraf etmek için biraz dikkat ve biraz da kullanım için gerekli özeni göstermek gerektiğine dikkat çekiyorlar.   TSE’ye Uygun Cihaz, Uygun Tesisatta Kullanılmalı SEDAŞ yetkilileri klimaların TSE standartlarına uygun olduğuna ve elektrik tesisat yönetmeliğine uygun bir tesisat ile kullanılmasına mutlaka dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çektiler, “Klimalar için gerekli olan elektrik tesisatlarının, uzman yetkili elektrikçiler ve yetkili servisler tarafından hazırlanması ve klimaların da klima konusunda yetkili uzman servis elemanları tarafından montajının yapılması gerekmektedir. Elektrik tesisat yönetmeliğine uygun bir tesisata bağlanması, eğer tesisat eski ise yenilenmesi  de çok önemli.” dediler. Topraklama Şart, Kaçak Akım Rölesi Hayat Kurtarır! SEDAŞ yetkilileri, “Kullanılan kablolarda ek olmamalı ve kötü elektrik geçirgenliği olan, topraklaması iyi yapılmamış ya da topraklaması olmayan prizlere klimalar ve diğer elektrikli cihazlar da bağlanmamalı.  Bağlantı kablolarında ek olmamalı. Aynı zamanda ev ve işyerlerinde mutlaka kaçak akım rölesi bulunmalı,  tesisata otomatik sigortalarla birlikte bağlı olmalı ve devre dışı bırakılmamalıdır.” dediler.
SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Dr.Necmi Odyakmaz, “Tüketicilerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi ile enerji kullanımı sırasında, ekolojik dengeye zarar vermeden enerji tasarrufunun sağlanması ve ülke ekonomisine de katkı sağlanmasını çok değerli buluyoruz.

 Hepimizin üzerine küçükten büyüğe, evimizden, işyerimize her alanda düşen sorumluluklar var ve her birimiz enerji verimliliğine katkı sağlayabiliriz.” dedi. SEDAŞ yetkilileri, yazın sıcaklarında hayatın vazgeçilmezi haline gelen klimaların kullanımının her geçen gün arttığını açıkladı ve klimaların güvenli, sağlıklı ve tasarruflu bir şekilde kullanılması konusunda önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştılar.  

Dikkat ve Özen Mutlaka Gerekli
SEDAŞ yetkilileri, belirli kurallara uyularak kullanıldığı sürece, ev ve işyerlerinde mevcut elektrik tesisatlarından doğabilecek risklerin sadece klimalar için değil, elektrikli ısıtıcılar ve evlerde kullanılan tüm beyaz eşya ve elektronik eşyalar ile aynı seviyede olduğunu ifade ediyor ve olası riskleri bertaraf etmek için biraz dikkat ve biraz da kullanım için gerekli özeni göstermek gerektiğine dikkat çekiyorlar.  

TSE’ye Uygun Cihaz, Uygun Tesisatta Kullanılmalı
SEDAŞ yetkilileri klimaların TSE standartlarına uygun olduğuna ve elektrik tesisat yönetmeliğine uygun bir tesisat ile kullanılmasına mutlaka dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çektiler, “Klimalar için gerekli olan elektrik tesisatlarının, uzman yetkili elektrikçiler ve yetkili servisler tarafından hazırlanması ve klimaların da klima konusunda yetkili uzman servis elemanları tarafından montajının yapılması gerekmektedir. Elektrik tesisat yönetmeliğine uygun bir tesisata bağlanması, eğer tesisat eski ise yenilenmesi  de çok önemli.” dediler.
Topraklama Şart, Kaçak Akım Rölesi Hayat Kurtarır!
SEDAŞ yetkilileri, “Kullanılan kablolarda ek olmamalı ve kötü elektrik geçirgenliği olan, topraklaması iyi yapılmamış ya da topraklaması olmayan prizlere klimalar ve diğer elektrikli cihazlar da bağlanmamalı.  Bağlantı kablolarında ek olmamalı. Aynı zamanda ev ve işyerlerinde mutlaka kaçak akım rölesi bulunmalı,  tesisata otomatik sigortalarla birlikte bağlı olmalı ve devre dışı bırakılmamalıdır.” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.