KOCAELİ'DE 55 BİN 519 SURİYELİ VAR

Gündem 14.01.2020 - 17:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ'DE 55 BİN 519 SURİYELİ VAR

İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları’nın Marmara Bölgesi Çalıştayı ilimizde yapıldı.

The Ness Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda konuşan, Vali Hüseyin Aksoy şu ifadeleri kullandı; “Dünya’da özellikle yaşanan sorunlar nedeniyle insanlar yerlerini bırakmak zorunda kalmışlar. Suriye sınırında yaşanan olaylar nedeniyle bölgemiz yoğun göç alıyor. Ülkemiz örnek bir yaklaşımla hiçbir inanç ayrımı gözetmeksizin ülkeye sığınanlara ev sahipliği yapmıştır. Önümüzdeki süreçte dünya genelinde yaşanan iç karışıklıklar ve ekonomik sorunlar nedeniyle göç hareketlerine tanıklık edeceğiz. Kocaeli vergi tahsilatında ilk sırada yer alan bir il. Kocaeli 13 organize sanayi bölgesiyle Türkiye ekonomisine katkı vermektedir 55 BİN 519 SURİYELİ VAR Vali Aksoy sözlerinin devamında, “ Kocaeli’de ikamet izniyle oturan 10 bin 372 yabancı bulunmaktadır. Koruma statüsünde 345 yabancı bulunurken geçici statüde  55 bin 519 Suriyeli var. Bu da Türkiye’deki Suriyelilerin yüzde  1.55’ine tekabül ediyor.  Bunların çoğunluğu Gebze, Darıca ve İzmit’te bulunmaktadır. 13 bin çocuğumuz okul çağında. Bunların 10 bininin okullarımıza kazandırmış durumdayız. Okullaşma oranı yüzde 76. Liselerde bu seviye istediğimiz gibi değil. 1620 öğrenci uyum sınıfı kapsamında. Sokakta çalışan çocuklarla ilgili olarak çalışmalarda bulunuyoruz. 2 yılda sokakta 1373 çocuk bulduk. Bunların 247’si Suriyeli. 26 adli  işlem yapıldı. Gebze’de Göç İdare Merkezi açılacak yakın zamanda. Göç farklı boyutlarıyla tüm insanlığı ilgilendirmektedir. Türkiye bu meselenin çözümü için inisiyatif almaktadır.”
İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Göç, Güvenlik ve Sosyal Uyum Bölgesel Üst Düzey Çalıştayları’nın Marmara Bölgesi Çalıştayı ilimizde yapıldı.

The Ness Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda konuşan, Vali Hüseyin Aksoy şu ifadeleri kullandı; “Dünya’da özellikle yaşanan sorunlar nedeniyle insanlar yerlerini bırakmak zorunda kalmışlar. Suriye sınırında yaşanan olaylar nedeniyle bölgemiz yoğun göç alıyor. Ülkemiz örnek bir yaklaşımla hiçbir inanç ayrımı gözetmeksizin ülkeye sığınanlara ev sahipliği yapmıştır. Önümüzdeki süreçte dünya genelinde yaşanan iç karışıklıklar ve ekonomik sorunlar nedeniyle göç hareketlerine tanıklık edeceğiz. Kocaeli vergi tahsilatında ilk sırada yer alan bir il. Kocaeli 13 organize sanayi bölgesiyle Türkiye ekonomisine katkı vermektedir


55 BİN 519 SURİYELİ VAR

Vali Aksoy sözlerinin devamında, “ Kocaeli’de ikamet izniyle oturan 10 bin 372 yabancı bulunmaktadır. Koruma statüsünde 345 yabancı bulunurken geçici statüde  55 bin 519 Suriyeli var. Bu da Türkiye’deki Suriyelilerin yüzde  1.55’ine tekabül ediyor.  Bunların çoğunluğu Gebze, Darıca ve İzmit’te bulunmaktadır. 13 bin çocuğumuz okul çağında. Bunların 10 bininin okullarımıza kazandırmış durumdayız. Okullaşma oranı yüzde 76. Liselerde bu seviye istediğimiz gibi değil. 1620 öğrenci uyum sınıfı kapsamında. Sokakta çalışan çocuklarla ilgili olarak çalışmalarda bulunuyoruz. 2 yılda sokakta 1373 çocuk bulduk. Bunların 247’si Suriyeli. 26 adli  işlem yapıldı. Gebze’de Göç İdare Merkezi açılacak yakın zamanda. Göç farklı boyutlarıyla tüm insanlığı ilgilendirmektedir. Türkiye bu meselenin çözümü için inisiyatif almaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.