KOCAELİ'DE 796 AŞI ODASI HAZIRLANDI

Sağlık 14.01.2021 - 10:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAELİ'DE 796 AŞI ODASI HAZIRLANDI

Kocaeli Valiliği, kent genelinde uygulanacak olan İnaktif Pandemik Covid-19 (Coronavac) aşılama faaliyetleriyle ilgili duyuru yapıldı.

Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanı Koca'ya yapılmıştı. Bugün ise tüm  Türkiye’de sağlık çalışanlarına aşılama çalışması başlayacak.  Kocaeli’de ilk aşı ise İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde uygulanacak. Kocaeli’de yürütülecek aşılama çalışması ile ilgili Kocaeli Valiliği bir açıklama yaptı. E NABIZ, MHRS VE ALO 182 Yapılan açıklamada, ise şunlar belirtildi; “Öncelikle ilimizde görevli sağlık personelleri aşılanacak olup, devamında Sağlık Bakanlığımızın risk değerlendirmesine uygun şekilde tüm vatandaşlarımızın aşılanması için gerekli çalışmalar titizlikle yürütülecektir. Vatandaşlarımız kendilerine ait Covid 19 aşı öncelik durumlarını, e-Nabız, MHRS ve “ASILA TC KİMLİK NUMARASI ve KİMLİK KARTI SERİ NUMARASININ SON DÖRT RAKAMI” nı yazıp 2023'e göndererek SMS ile sorgulayabilecek, aşı grubu listesinde yer alanlar randevularını e-Nabız, MHRS ve Alo 182 hattı üzerinden alabilecektir. 796 AŞI ODASI Bu kapsamda, ilimizde 4 ayrı lokasyonda bulunan toplam 220 m3 soğuk hava aşı deposunda aşıların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve sağlık kuruluşlarına günlük olarak dağıtım yapılabilmesi için gerekli altyapı oluşturulmuştur. Aşı uygulamaları için Kocaeli Üniversitesi, kamu hastaneleri, özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde toplam 796 aşı odası hazırlanmış olup ihtiyaç duyulması halinde bu sayı arttırılabilecektir. ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın geliştirdiği “AŞILA” uygulaması ile sağlık personelleri kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın aşılanma sürecini takip edebilecek ve aşı için randevu oluşturabilecektir. Valiliğimiz koordinasyonunda ilimiz geneli kamu/özel tüm kurum ve kuruluşların iş birliğinde, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için  pandemi ile mücadele kapsamındaki çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.
Kocaeli Valiliği, kent genelinde uygulanacak olan İnaktif Pandemik Covid-19 (Coronavac) aşılama faaliyetleriyle ilgili duyuru yapıldı.


Acil Kullanım Onayı verilmesinin ardından ilk CoronaVac aşısı, Sağlık Bakanı Koca'ya yapılmıştı. Bugün ise tüm  Türkiye’de sağlık çalışanlarına aşılama çalışması başlayacak.  Kocaeli’de ilk aşı ise İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde uygulanacak. Kocaeli’de yürütülecek aşılama çalışması ile ilgili Kocaeli Valiliği bir açıklama yaptı.

E NABIZ, MHRS VE ALO 182
Yapılan açıklamada, ise şunlar belirtildi;

“Öncelikle ilimizde görevli sağlık personelleri aşılanacak olup, devamında Sağlık Bakanlığımızın risk değerlendirmesine uygun şekilde tüm vatandaşlarımızın aşılanması için gerekli çalışmalar titizlikle yürütülecektir. Vatandaşlarımız kendilerine ait Covid 19 aşı öncelik durumlarını, e-Nabız, MHRS ve “ASILA TC KİMLİK NUMARASI ve KİMLİK KARTI SERİ NUMARASININ SON DÖRT RAKAMI” nı yazıp 2023'e göndererek SMS ile sorgulayabilecek, aşı grubu listesinde yer alanlar randevularını e-Nabız, MHRS ve Alo 182 hattı üzerinden alabilecektir.

796 AŞI ODASI
Bu kapsamda, ilimizde 4 ayrı lokasyonda bulunan toplam 220 m3 soğuk hava aşı deposunda aşıların uygun şartlarda muhafaza edilmesi ve sağlık kuruluşlarına günlük olarak dağıtım yapılabilmesi için gerekli altyapı oluşturulmuştur. Aşı uygulamaları için Kocaeli Üniversitesi, kamu hastaneleri, özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde toplam 796 aşı odası hazırlanmış olup ihtiyaç duyulması halinde bu sayı arttırılabilecektir.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın geliştirdiği “AŞILA” uygulaması ile sağlık personelleri kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın aşılanma sürecini takip edebilecek ve aşı için randevu oluşturabilecektir. Valiliğimiz koordinasyonunda ilimiz geneli kamu/özel tüm kurum ve kuruluşların iş birliğinde, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için  pandemi ile mücadele kapsamındaki çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.