KOCAELİ’DE AŞILAMA BAŞLIYOR

Sağlık 08.01.2021 - 11:14, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAELİ’DE AŞILAMA BAŞLIYOR

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bunun ardından aşı ile ilgili hazırlıklara başladık. Öncelikle sağlık personeli olacak. Onlar için aşılama bu ay başlar ve bir haftada biter” dedi

SAĞLIK Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü illerin sağlık müdürlüğü ile bir toplantı gerçekleştirdi ve bununla beraber aşılama takvimi oluştu. Buna göre sağlık müdürlerinden, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı uygulama odası oluşturulması istendi. Buna göre yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olacak, her 10 aşı uygulama odası için 1 sorumlu hekim görevlendirilecek.   İŞTE YAPILACAKLAR Sağlık müdürlerinden istenilenler şu şekilde: Aşı uygulama odasının poliklinik oda standartlarını karşılaması, oda önlerinde bekleme ve yığılmaları önleyecek çalışmanın yapılması, yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, yatak sayısı 51-199 arasında olan hastanelerde 10, yatak sayısı 200-399 olan hastanelerde 15, yatak sayısı 400-999 arası olan hastanelerde 20, yatak sayısı 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olması her 10 aşı uygulama odasına 1 sorumlu hekim olacak şekilde görevlendirme yapılması.     RANDEVU SİSTEMİ Aşılamanın randevu sistemi ile yapılacağı sağlık müdürlerine iletilirken, diğer maddeler şu şekilde: Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir aşılanacak kişi alınacak. Aşı uygulama esnasında aşılama ile ilgili gerekli kayıtlar tutulacak. Aşı için gelen kişinin kimlik bilgileri ve randevusu kontrol edilecek. Aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşı ile eşleşmesini sağlayacak. Kişi için ayrılmış aşı açılarak kişiye aşı uygulaması yapılacak. Günlük aşı uygulaması sonunda aşı flakonları tıbbi atığa gönderilecek.   HIZLI HAREKET EDECEĞİZ İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, aşılama süreci ile ilgili hazırlıklara başlandığına dikkat çekti. Kamu ve özel tüm hastaneler ile aile sağlık merkezlerinde aşılama yapılacağını kaydeden Pehlevan, “5 dakikada bir kişinin aşı olacağını düşünürsek çok hızlı bir aşılama süreci olacak” dedi. Pehlevan, aşılamanın öncelikli olarak sağlıkçılardan başlanacağını da kaydederek, “Bu ay içerisinde aşılama başlar. Sağlık personelimiz bir hafta içinde aşılanır. Devamında ise Sağlık Bakanlığımızın sunduğu öncelikle çerçevesinde aşılamaları gerçekleştireceğiz. Çok hızlı hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bunun ardından aşı ile ilgili hazırlıklara başladık. Öncelikle sağlık personeli olacak. Onlar için aşılama bu ay başlar ve bir haftada biter” dedi

SAĞLIK Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü illerin sağlık müdürlüğü ile bir toplantı gerçekleştirdi ve bununla beraber aşılama takvimi oluştu. Buna göre sağlık müdürlerinden, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı uygulama odası oluşturulması istendi. Buna göre yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olacak, her 10 aşı uygulama odası için 1 sorumlu hekim görevlendirilecek.

 

İŞTE YAPILACAKLAR

Sağlık müdürlerinden istenilenler şu şekilde: Aşı uygulama odasının poliklinik oda standartlarını karşılaması, oda önlerinde bekleme ve yığılmaları önleyecek çalışmanın yapılması, yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, yatak sayısı 51-199 arasında olan hastanelerde 10, yatak sayısı 200-399 olan hastanelerde 15, yatak sayısı 400-999 arası olan hastanelerde 20, yatak sayısı 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olması her 10 aşı uygulama odasına 1 sorumlu hekim olacak şekilde görevlendirme yapılması.

 

 

RANDEVU SİSTEMİ

Aşılamanın randevu sistemi ile yapılacağı sağlık müdürlerine iletilirken, diğer maddeler şu şekilde: Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir aşılanacak kişi alınacak. Aşı uygulama esnasında aşılama ile ilgili gerekli kayıtlar tutulacak. Aşı için gelen kişinin kimlik bilgileri ve randevusu kontrol edilecek. Aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşı ile eşleşmesini sağlayacak. Kişi için ayrılmış aşı açılarak kişiye aşı uygulaması yapılacak. Günlük aşı uygulaması sonunda aşı flakonları tıbbi atığa gönderilecek.

 

HIZLI HAREKET EDECEĞİZ

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, aşılama süreci ile ilgili hazırlıklara başlandığına dikkat çekti. Kamu ve özel tüm hastaneler ile aile sağlık merkezlerinde aşılama yapılacağını kaydeden Pehlevan, “5 dakikada bir kişinin aşı olacağını düşünürsek çok hızlı bir aşılama süreci olacak” dedi. Pehlevan, aşılamanın öncelikli olarak sağlıkçılardan başlanacağını da kaydederek, “Bu ay içerisinde aşılama başlar. Sağlık personelimiz bir hafta içinde aşılanır. Devamında ise Sağlık Bakanlığımızın sunduğu öncelikle çerçevesinde aşılamaları gerçekleştireceğiz. Çok hızlı hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.