LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ'DE DÜĞÜNLERE KISITLAMA GETİRİLDİ

Gündem 08.07.2020 - 10:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ'DE DÜĞÜNLERE KISITLAMA GETİRİLDİ

Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında düğünlerle ile ilgili yeni bir karar alındı.

  Kocaeli valiliğinden yapılan duyuruda Kontrollü sosyal hayat döneminde düğün salonlarının 1 Temmuz tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başladılar. Bununla birlikte, gelin alma, kına, nişan, sünnet düğünü gibi etkinlikler mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerektiği yönünde karar alınmıştı. KURALLARA UYULMUYOR Buna rağmen bazı yörelerde sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta ziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı, bu nedenlere bağlı olarak bazı mahalle ve köylerin karantinaya alınmak zorunda kalındığı ifade edildi. KINA VE DÜĞÜN AYNI GÜN 2 SAAT İÇİNDE YAPILACAK Bu çerçevede Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar aldı. Buna göre, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurularak, mahallelerde veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde ve mahalli özellikler de dikkate alınmak suretiyle 10.00 - 22.00 saatleri arasında 2 saati geçmeyecek şekilde düzenlenecek.  
Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında düğünlerle ile ilgili yeni bir karar alındı.

 

Kocaeli valiliğinden yapılan duyuruda Kontrollü sosyal hayat döneminde düğün salonlarının 1 Temmuz tarihinden itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başladılar. Bununla birlikte, gelin alma, kına, nişan, sünnet düğünü gibi etkinlikler mümkün olan en kısa sürede tamamlanması gerektiği yönünde karar alınmıştı.

KURALLARA UYULMUYOR

Buna rağmen bazı yörelerde sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta ziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığı, bu nedenlere bağlı olarak bazı mahalle ve köylerin karantinaya alınmak zorunda kalındığı ifade edildi.

KINA VE DÜĞÜN AYNI GÜN 2 SAAT İÇİNDE YAPILACAK

Bu çerçevede Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karar aldı. Buna göre, salgının kalabalık ortamlardaki hızlı yayılımı göz önünde bulundurularak, mahallelerde veya sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin aynı gün içerisinde kalacak şekilde ve mahalli özellikler de dikkate alınmak suretiyle 10.00 - 22.00 saatleri arasında 2 saati geçmeyecek şekilde düzenlenecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.