LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ'DE SAKAL TIRAŞI SERBEST BIRAKILDI

Ekonomi 21.07.2020 - 16:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ'DE SAKAL TIRAŞI SERBEST BIRAKILDI

Kocaeli Berberler Odası'nın sakal tıraşının serbest bırakılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Pandemi süreci nedeniyle 21 Mart’ta kapatılıp, 11 Mayıs’ta yeniden açılan berberlerde jiletle tıraş olunması yasaklanmıştı. Kocaeli Berberler Odası, yasağın üzerine ise bir süredir gidiyor, berberlerin mağduriyet yaşadığını ilgili bakanlıklar ve kurumlara iletiyordu. Odanın yapmış olduğu müracaatlar sonunda karşılık buldu. Konuyla ilgili dün bir açıklama yapan Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, “Kocaeli Berberler Odası olarak ilgili bakanlıklara ve kurumlara yaptığımız müracaatlar sonucunda, jiletle sakal tıraşı yapılması tedbirler uygulanarak serbest bırakılmıştır” dedi. “TEDBİRLER KAPSAMINDA SERBEST” Konu ile ilgili Kocaeli Berberler Odası’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “ Koronavirüs salgını sonucunda önlem amaçlı 21 Mart’ta kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonlarının; 11 Mayıs itibarıyla belli kurallar dahilinde İçişleri Bakanlığı tarafından açılmalarına izin verilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede jiletle sakal tıraşı yapılması ise yasaklanmıştı. Müşterilerimizden esnaflarımıza, esnaflarımızdan da odamıza gelen talepler doğrultusunda Kocaeli Berberler Odası olarak ilgili bakanlıklara ve kurumlara yaptığımız müracaatlar sonucunda jiletle sakal tıraşı yapılması, tedbirler uygulanarak serbest bırakılmıştır” “ZOR DURUMDA BIRAKIYORDU” Bu süreçte bir taraftan müşterinin sakal tıraşı olmak konusunda baskısı, bir taraftan da yasak olması esnaflarımızı zor durumda bırakıyordu. Hem müşterilerimiz hem de esnaflarımız rahatlamış oldu. Tedbirler konusunda esnaflarımızın ve müşterilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor esnaflarımıza ve müşterilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleri yer aldı.”
Kocaeli Berberler Odası'nın sakal tıraşının serbest bırakılması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Pandemi süreci nedeniyle 21 Mart’ta kapatılıp, 11 Mayıs’ta yeniden açılan berberlerde jiletle tıraş olunması yasaklanmıştı. Kocaeli Berberler Odası, yasağın üzerine ise bir süredir gidiyor, berberlerin mağduriyet yaşadığını ilgili bakanlıklar ve kurumlara iletiyordu. Odanın yapmış olduğu müracaatlar sonunda karşılık buldu. Konuyla ilgili dün bir açıklama yapan Kocaeli Berberler Odası Başkanı Mustafa Bozkurt, “Kocaeli Berberler Odası olarak ilgili bakanlıklara ve kurumlara yaptığımız müracaatlar sonucunda, jiletle sakal tıraşı yapılması tedbirler uygulanarak serbest bırakılmıştır” dedi.

“TEDBİRLER KAPSAMINDA SERBEST”
Konu ile ilgili Kocaeli Berberler Odası’nın yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “ Koronavirüs salgını sonucunda önlem amaçlı 21 Mart’ta kapatılan berber, kuaför ve güzellik salonlarının; 11 Mayıs itibarıyla belli kurallar dahilinde İçişleri Bakanlığı tarafından açılmalarına izin verilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede jiletle sakal tıraşı yapılması ise yasaklanmıştı. Müşterilerimizden esnaflarımıza, esnaflarımızdan da odamıza gelen talepler doğrultusunda Kocaeli Berberler Odası olarak ilgili bakanlıklara ve kurumlara yaptığımız müracaatlar sonucunda jiletle sakal tıraşı yapılması, tedbirler uygulanarak serbest bırakılmıştır”

“ZOR DURUMDA BIRAKIYORDU”
Bu süreçte bir taraftan müşterinin sakal tıraşı olmak konusunda baskısı, bir taraftan da yasak olması esnaflarımızı zor durumda bırakıyordu. Hem müşterilerimiz hem de esnaflarımız rahatlamış oldu. Tedbirler konusunda esnaflarımızın ve müşterilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor esnaflarımıza ve müşterilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleri yer aldı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.