LASTİK İŞ

KOCAELİ'DE ŞARBON KORKUSU !

07.09.2018 - 16:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ'DE ŞARBON KORKUSU !

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Kurban Bayramı sonrası gündeme sıkça gelen ‘Şarbon’ haberleriyle ilgili açıklamada bulundu. Yapılan duyuruda, “Bugüne kadar ilimiz genelinde insan şarbon vakası tespit edilmemiştir” denildi. Ancak, bazı köy ve kazalarda tedbir amaçlı karantina işlemleri başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kurban Bayramı sonrası gündeme sıkça gelen ‘Şarbon’ konusuyla ilgili, kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Kurumun yaptığı açıklamada, “İlimiz yerel medyasında yer alan "Kocaeli’de şarbon’’ başlıklı haberler nedeniyle bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Bugüne kadar ilimiz genelinde insan şarbon vakası tespit edilmemiştir” denildi. Fakat, Gölcük’te patlak veren ‘Şarbon’ olayı sonrasında, Lütfiye, Sofular ve Selimiye köylerinde tedbir amaçlı karantina işlemi başlatıldığı bilgisine ulaşıldı. “YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ” Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şarbon şüphesi ile sağlık kurumlarımıza herhangi bir başvuru olması halinde ilgili kişilerin muayene ve gerekli tetkikleri yapılabilmektedir. Kurban bayramından itibaren, haberlere konu olan Gölcük İlçesindeki iki köy dahil olmak üzere bugüne kadar ilimiz genelinde insan şarbon vakası tespit edilmemiştir. Müdürlüğümüz tarafından konu yakından takip edilmektedir” ifadeleri yer aldı. “KÖYLER KARANTİNA ALTINDA” Tekrardan gündeme gelen ‘Şarbon’ olayıyla ilgili bilgi aldığımız Gölcük Lütfiye Köyü Muhtarı Osman Şahin ise, tedbir amaçlı bazı köylerde karantina işlemi uygulandığını söyleyerek, “Lütfiye, Sofular ve Selimiye köylerinde ilçe tarım müdürlüğü tarafından karantina uygulaması yapılıyor. Bu tamamen tedbir amaçlı alınan bir karar. Diğer köylerde de sırasıyla tedbir amaçlı karantina işlemi uygulanacak” dedi.
Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, Kurban Bayramı sonrası gündeme sıkça gelen ‘Şarbon’ haberleriyle ilgili açıklamada bulundu. Yapılan duyuruda, “Bugüne kadar ilimiz genelinde insan şarbon vakası tespit edilmemiştir” denildi. Ancak, bazı köy ve kazalarda tedbir amaçlı karantina işlemleri başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kurban Bayramı sonrası gündeme sıkça gelen ‘Şarbon’ konusuyla ilgili, kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı. Kurumun yaptığı açıklamada, “İlimiz yerel medyasında yer alan "Kocaeli’de şarbon’’ başlıklı haberler nedeniyle bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur. Bugüne kadar ilimiz genelinde insan şarbon vakası tespit edilmemiştir” denildi. Fakat, Gölcük’te patlak veren ‘Şarbon’ olayı sonrasında, Lütfiye, Sofular ve Selimiye köylerinde tedbir amaçlı karantina işlemi başlatıldığı bilgisine ulaşıldı.

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Şarbon şüphesi ile sağlık kurumlarımıza herhangi bir başvuru olması halinde ilgili kişilerin muayene ve gerekli tetkikleri yapılabilmektedir. Kurban bayramından itibaren, haberlere konu olan Gölcük İlçesindeki iki köy dahil olmak üzere bugüne kadar ilimiz genelinde insan şarbon vakası tespit edilmemiştir. Müdürlüğümüz tarafından konu yakından takip edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

“KÖYLER KARANTİNA ALTINDA”

Tekrardan gündeme gelen ‘Şarbon’ olayıyla ilgili bilgi aldığımız Gölcük Lütfiye Köyü Muhtarı Osman Şahin ise, tedbir amaçlı bazı köylerde karantina işlemi uygulandığını söyleyerek, “Lütfiye, Sofular ve Selimiye köylerinde ilçe tarım müdürlüğü tarafından karantina uygulaması yapılıyor. Bu tamamen tedbir amaçlı alınan bir karar. Diğer köylerde de sırasıyla tedbir amaçlı karantina işlemi uygulanacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.