LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ'DE SOKAKTAKİ ÇOCUK SAYISI AZALDI

16.02.2019 - 10:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ'DE SOKAKTAKİ ÇOCUK SAYISI AZALDI

İDEBİR’in konferansına konuşmacı olarak katılan Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü “Valilik genelgesi sonrası geçen yıla göre sokaktaki çocuk sayısı yüzde 80 oranında azaldı” dedi.

nsani Değerler Birliği (İDEBİR)’in bu yıl 4. konferansı dernek merkezinde gerçekleşti. Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü’nün konuşmacı olduğu konferansa, Göç İdaresi İl Müdürü Mehmet Erkoç’un aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.  İDEBİR Başkanı Kenan Seyrek, 2009 yılında kurulan derneğin, kurulduğu günden bugüne çizgisini hiç bozmadan, kent ve kent insanının gönlünde yer ettiğini belirtti. Seyrek, “Bir ihtiyaçtan doğan, toplumda değer görme ve değer bilme noktasındaki susuzluğunu bir damla da olsa gideren derneğimiz kabul görmekten öte beklenen ve kentin olmazsa olmazı olmuştur” dedi. ÇALIŞMALARI ANLATTI Konferansa konuşmacı konuk olarak katılan Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, ‘Kocaeli Ölçeğinde Sosyal Politikalar” konulu konuşma yaptı. Meslek hayatının tamamını ilimizde geçirdiğini, Kocaeli’yi sevdiğini ve yaşamaktan ve hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Yümnü, çocuk, engelli ve yaşlı hizmetleri, kadının statüsü, sosyal yardımlar, şehit yakınları ve gaziler, aile ve toplum hizmetlerinde il müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. 249’u kadrolu olmak üzere 1192 personelle hizmet verdiklerini belirten Yümnü, ilimizde 18 çocuk evinin olduğunu doluluk oranında Kocaeli’nin en yüksek illerden birisi olduğunu, 4 huzurevinde 195 kişinin kaldığını, tamamının dolu olduğunu, huzurevi hizmetlerinde başarılı olduklarını söyledi. KORUYUCU AİLE SAYISI ARTTI 2018 yılında 185 olan koruyucu aile sayısını bu yıl 218’e çıkarmayı hedeediklerini belirten Yümnü, yaptıkları hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “69 aile evlat edinmek için sırada bekliyor. İlimizde 24 bin 11 kişinin engelli kimlik kartı bulunuyor. 2018 yılında 9 bin 300 engelli yakınına evde bakım için 124 milyon TL ödeme yapıldı. Doğum yapanlara doğum başına; birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk içinde 600 TL yardımı yapılıyor.” Sokakta çalışan çocukları görenlerin 183 veya 155’i aramaları isteyen Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, ihbardan en geç yarım saat sonra belirtilen adrese ulaştıklarını söyledi. Yümnü, “966 çocuğa ulaşıldı. Bunlardan 672’si bir daha sokakta dilenmeye çıkmadı. Valilik genelgesi sonrası geçen yıla göre sokaktaki çocuk sayısı yüzde 80 oranında azaldı” dedi.
İDEBİR’in konferansına konuşmacı olarak katılan Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü “Valilik genelgesi sonrası geçen yıla göre sokaktaki çocuk sayısı yüzde 80 oranında azaldı” dedi.

nsani Değerler Birliği (İDEBİR)’in bu yıl 4. konferansı dernek merkezinde gerçekleşti. Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü’nün konuşmacı olduğu konferansa, Göç İdaresi İl Müdürü Mehmet Erkoç’un aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

 İDEBİR Başkanı Kenan Seyrek, 2009 yılında kurulan derneğin, kurulduğu günden bugüne çizgisini hiç bozmadan, kent ve kent insanının gönlünde yer ettiğini belirtti. Seyrek, “Bir ihtiyaçtan doğan, toplumda değer görme ve değer bilme noktasındaki susuzluğunu bir damla da olsa gideren derneğimiz kabul görmekten öte beklenen ve kentin olmazsa olmazı olmuştur” dedi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Konferansa konuşmacı konuk olarak katılan Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, ‘Kocaeli Ölçeğinde Sosyal Politikalar” konulu konuşma yaptı. Meslek hayatının tamamını ilimizde geçirdiğini, Kocaeli’yi sevdiğini ve yaşamaktan ve hizmet etmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Yümnü, çocuk, engelli ve yaşlı hizmetleri, kadının statüsü, sosyal yardımlar, şehit yakınları ve gaziler, aile ve toplum hizmetlerinde il müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. 249’u kadrolu olmak üzere 1192 personelle hizmet verdiklerini belirten Yümnü, ilimizde 18 çocuk evinin olduğunu doluluk oranında Kocaeli’nin en yüksek illerden birisi olduğunu, 4 huzurevinde 195 kişinin kaldığını, tamamının dolu olduğunu, huzurevi hizmetlerinde başarılı olduklarını söyledi.

KORUYUCU AİLE SAYISI ARTTI

2018 yılında 185 olan koruyucu aile sayısını bu yıl 218’e çıkarmayı hedeediklerini belirten Yümnü, yaptıkları hizmetler hakkında şu bilgileri verdi: “69 aile evlat edinmek için sırada bekliyor. İlimizde 24 bin 11 kişinin engelli kimlik kartı bulunuyor. 2018 yılında 9 bin 300 engelli yakınına evde bakım için 124 milyon TL ödeme yapıldı. Doğum yapanlara doğum başına; birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk içinde 600 TL yardımı yapılıyor.” Sokakta çalışan çocukları görenlerin 183 veya 155’i aramaları isteyen Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, ihbardan en geç yarım saat sonra belirtilen adrese ulaştıklarını söyledi. Yümnü, “966 çocuğa ulaşıldı. Bunlardan 672’si bir daha sokakta dilenmeye çıkmadı. Valilik genelgesi sonrası geçen yıla göre sokaktaki çocuk sayısı yüzde 80 oranında azaldı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.